ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
PRO ACTION

Της Κυριακή 07 Μαρτίου η Pro Action διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην Κρήτη, αγώνα enduro sprint ο οποίος μέτρησε στο μικτό παγκρήτιο κύπελλο scramble-enduro sprint 2010, στην περιοχή του φράγματος Αποσελέμι.

Οδηγοί και θεατές έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις σε ότι αφορά τον νέο αυτό είδος χωμάτινου αγώνα, κι όπως φαίνετε το συγκεκριμένο είδος θα έχει λαμπρή πορεία στην Κρήτη.

Οι περίπου 500 θεατές που βρέθηκαν εκεί παρακολούθησαν πολύ γρήγορα περάσματα από όλους τους αναβάτες, σε μια κατά γενική ομολογία δύσκολη αλλά πολύ τεχνική διαδρομή με πολύ εντουράδικο χρώμα!!

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα και συγκεκριμένα στην κατηγορία E1 στην οποία είχαμε τον περισσότερο ανταγωνισμό και τις μεγαλύτερες εκπλήξεις, ο Βασιλάκης ήταν ο ταχύτερος παίρνοντας την νίκη και την πρωτοπορία στην βαθμολογία.

110

Στην δεύτερη θέση 25′ πιο αργά κινήθηκε ο Τσαγκάρης πηγαίνοντας και αυτός ταχύτατα, ενώ τρίτος 8′ πιο αργός από τον δεύτερο ο άλλος Βασιλάκης ο οποίος βρίσκετε την δεύτερη θέση του κυπέλλου.

Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε την πολύ καλή παρουσία του (ασφάλτινου) Γεροντή ο οποίος μετά από ένα σβήσιμο της μηχανής του στην 5η προσπάθεια του, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο.

Στην κατηγορία Ε2 ο Πετράκης πήρε το αίμα του πίσω, παίρνοντας την νίκη με πολύ πειστικό τρόπο αφήνοντας πίσω του τον μόνιμο αντίπαλο του Μυτιληναίο ο οποίος και αυτός με την σειρά του έχοντας κάνει πολύ γρήγορους χρόνους, άφησε στην τρίτη θέση τον Τερζάκη ο οποίος δεν ήταν και στην καλύτερη μέρα του.

1281 569

Στην κατηγορία των βετεράνων ο Κορνηλάκης πήρε μια εύκολη νίκη που τον βοήθησε να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας, με δεύτερο τον Μαυράκη μετά από απουσία πολλών χρόνων από τους χωμάτινους αγώνες,και τρίτο τον Καλούρη μετά από καπέλο που του δόθηκε κατά την διάρκεια του αγώνα.

Τέλος στην κατηγορία rookies ταχύτερος ήταν ο Φανουράκης πετυχαίνοντας για δεύτερη φορά νίκη σε ισάριθμους αγώνες, αφήνοντας δεύτερο μετά από πολύ καλή εμφάνιση τον Στεφανάκη και τρίτο τον Σκατζουράκη ο οποίος εάν δεν είχε κάνει το λάθος στην τελευταία προσπάθεια του ίσως να πολεμούσε και για την πρώτη θέση.

Μετά το τέλος του αγώνα έγιναν οι απονομές και το ραντεβού ανανεώθηκε για της 09 Μαΐου για αγώνα scramble.

Περισσότερες φωτογραφίες.