ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 40
652 01 ΚΑΒΑΛΑ

Γρεβενά 29 Οκτωβρίου 2005

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.
ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 49 ΤΟΥ Κ.Ο.Κ.

Σας επισυνάπτουμε την απόφαση τού Εισαγγελέα Γρεβενών και τήν έγκρισή της από τον Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας που αφορά αρχειοθέτηση μήνυσης που κατέθεσε, εναντίον του προέδρου του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Γρεβενών Γιάννη Σιούλη, η Τροχαία Γρεβενών για διεξαγωγή αγώνα SCRAMBLE χωρίς την απαιτούμενη άδεια που προβλέπει το άρθρο 49 του Κ.Ο.Κ.

Με την παραπάνω απόφαση ο Εισαγγελέας Γρεβενών κος Ιωάννης Σακκάς δέχεται ότι ο καινούργιος Αθλητικός Νόμος 2725/99 σαν νεότερος και ειδικότερος νόμος καταργεί το άρθρο 49 του Κ.Ο.Κ. όσον αφορά τα Αθλητικά Σωματεία που έχουν Ειδική Αθλητική Αναγνώριση σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο, όπως στην περίπτωση του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Γρεβενών.

Επίσης ο Εισαγγελέας κος Σακκάς λέει ότι και η συγκέντρωση σε ένα χώρο, (αρκεί σ’ αυτό το χώρο να μη συντρέχουν άλλοι λόγοι π.χ. να μη ενοχλούν κατοικημένες περιοχές, να μη είναι δημόσιοι δρόμοι κ.λ.π.), ατόμων με τις μοτοσυκλέτες τους και η ενασχόλησή τους με το αντικείμενο που τους αρέσει είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. της
Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

Ο Αντιπρόεδρος
Γιάννης Σιούλης