Την Κυριακή 25-4-2010 έγινε ο πρώτος αγώνας πελοποννησιακού κυπέλου μοτοσυκλετών SCRAMBLE. Η ΛΕ.Μ.Α.Θ. που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, κινουμένη σε επαγγελματικό επίπεδο διεξήγαγε έναν άψογο σε όλους τους τομείς αγώνα. Μόνο εμπόδιο η σκόνη η όποια όμως δεν στάθηκε ικανή να αφαίρεση ούτε ίχνος απόλαυσης από τους αγωνιζομένους που ευχαριστήθηκαν τον αγώνα.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΛΕ.Μ.Α.Θ. αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους αγωνιζομένους ,τον Δήμαρχο Αγ. Θεοδώρων, τον Διοικητή του Α.Τ., τον σταθμό του ΕΕΣ Αγ. Θεοδώρων, τους εθελοντές τραυματιοφορείς, τους εθελοντές πυροσβέστες, και όλους τους χορηγούς που βοήθησαν για την διεξαγωγή του αγώνα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤ. ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ


Ο πρώτος αγώνας scramble του πελοποννησιακού κυπέλλου ΟΜΕ 2010 πραγματοποιήθηκε στη θέση Βερόρι στους Αγ. Θεοδόρους την Κυριακή 25 Απριλίου με τις συμμετοχές να φτάνουν τις 39 μοτοσυκλέτες και να ρίχνονται στην μάχη του συναγωνισμού και της σκόνης . Η Λέσχη ΛΕΜΑΘ έκανε ότι μπορούσε για να προσφέρει στους παραβρισκόμενους αναβάτες έναν αγώνα scramble με διαδρομή κοντά στα 4,2 χιλιόμετρα και φορά αντίθετα με τον προηγούμενο που είχε αναλάβει.

Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος, αλλά και η σκόνη ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα για αναβάτες και θεατές κατά την διάρκεια της μιάμιση ώρας διεξαγωγής του αγώνα. Οι λιγοστές συμμετοχές κακό για το άθλημα, την λέσχη, αλλά βολικό πιστεύω για τον καθένα που οδηγούσε σε αυτή την ομίχλη σκόνης, χωρίς βέβαια να εξαφανίζει τον κίνδυνο για ατύχημα.

Τέσσερις κατηγορίες εκκίνησαν και βραβεύτηκαν μετά τον αγώνα. Η κατηγορία Champion άρχισε τον χορό με τους πέντε αναβάτες να έχουν ελεύθερη διαδρομή στην αρχή του αγώνα. Ο Παναγιώτης Γιαννούκλας (290) μετά από 16 γύρους και συνολικό χρόνο 1ώρα 40λεπτά οδηγώντας αποφασιστικά και γρήγορα αναδείχτηκε νικητής στην κατηγορία champion. Δεύτερος τερμάτισε ο Παναγιώτης Τόρβας (401) με 32 δευτερόλεπτα διαφορά, με τον Σταύρο Μπουζούκο (144) να μένει κοντά στα τρία λεπτά πίσω και να τερματίζει στην τρίτη θέση. Ο Δημήτρης Κόκκινος (99) που έδειχνε στην αρχή να έχει τον έλεγχο του αγώνα, έπεσε στην τέταρτη θέση με 3,38 λεπτά διαφορά από την κορυφή. Πέμτος ο Ελισσαίος Παπαδημητρίου (402) που έκλεισε την κατηγορία οδηγώντας στον αγώνα 15 γύρους.

Ο Παναγιώτης Γιαννούκλας (290) ανέβηκε γύρο με γύρο θέσεις

Ο Παναγιώτης Γιαννούκλας (290) ανέβηκε γύρο με γύρο θέσεις

Κατηγορία S1
Δεκατέσσερις υποψήφιους είχε η κατηγορία, με τον εντυπωσιακό όμως Κώστα Μούρκο (151) να σβήνει κάθε ελπίδα νίκης για στους υπόλοιπους. Οδηγώντας 16 γύρους σε 1ώρα 44λεπτά άφησε δεύτερο τον Βασίλη Καλατζή (192) με τη διαφορά να σταματάει στα τριάμισι λεπτά. Τρίτος στο βάθρο ανέβηκε ο Ηλίας Μπαλτουμάς (194) που τερμάτισε με έναν γύρο λιγότερο. Τον πλησίασε ο Αλέξανδρος Τριχιάς (130), αλλά τα δεκαοκτώ δευτερόλεπτα χωρίζουν τους δύο άντρες, αφήνοντας τον Τριχιά στην τέταρτη θέση. Την πρώτη εξάδα της κατηγορίας S1 έκλεισαν οι Κώστας Μητρόπουλος (111), Βενιζέλος Καπετανέας (123) που τερμάτισαν και βραβεύτηκαν με το κύπελλο της πέμπτης και έκτης θέσεις. Οι υπόλοιποι βραβεύτηκαν με μετάλλιο.

Κώστας Μούρκος (151) γρήγορος και πρώτη νίκη στο πελοποννησιακό κύπελλο

Κώστας Μούρκος (151) γρήγορος και πρώτη νίκη στο πελοποννησιακό κύπελλο

Κατηγορία S2
Μετά από 16 γύρους και συνολικό χρόνο 1ώρα 45λεπτά ο Γιώργος Βαριτιμίδης (219) ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγώνα της κατηγορίας του. Δεύτερος με έναν γύρο λιγότερο τερμάτισε ο Ντίνος Μανωλάς (255) που συναγωνίστηκε με τον Βασίλη Πετρόπουλο (220) που έμεινε 17 δευτερόλεπτα πίσω και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Τέταρτος ο Δημήτρης Ραπατσουλέας (299), με τους Γιώργο Κουρμπέλη (266) και Νίκο Γεωργακόπουλο (246) να κλείνουν την κατηγορία με τις 15 συμμετοχές και την μία εγκατάλειψη.

Ο Γιώργος Βαριτιμίδης (219) έμπλεξε στην εκκίνηση και έμεινε πίσω

Ο Γιώργος Βαριτιμίδης (219) έμπλεξε στην εκκίνηση και έμεινε πίσω

Κατηγορία S3
Έξι συμμετοχές, ένας ο νικητής της κατηγορίας, με τον Γιώργο Κουκουτσή (370) μετά από 15 γύρους και συνολικό χρόνο 1ώρα 43λεπτά να ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Δεύτερος στην κατηγορία τερμάτισε ο Κώστας Παπαγεωργίου (498) που έμεινε κοντά στα ένα λεπτό πίσω από την κορυφή. Τρίτος στο βάθρο ο Χρήστος Ροδόπουλος (311) που είχε καθαρή διαφορά από τον τέταρτο Φώτη Κοσπέτα (360). Στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα scramble ο Χρήστος Βεργάδος (300) τερμάτισε με 12 γύρους στην πέμπτη και τελευταία θέση της κατηγορίας.

Ο Γιώργος Κουκουτσής (370) στο υψηλότερο σκαλί του βάθρο της κατηγορίας Ε3

Ο Γιώργος Κουκουτσής (370) στο υψηλότερο σκαλί του βάθρο της κατηγορίας Ε3

Επόμενος αγώνας στο Αγρίνιο, στις 16 Μαΐου 2010

Όλες οι φωτογραφίες του αγώνα, υπάρχουν στο Racephoto.gr