4ος αγώνας Πανελληνίου πρωταθλήματος scramble ΑΜΟΤΟΕ
Ημερομηνία: 13 Απριλίου 2008
Τοποθεσία: Τρίκαλα
Συμμετοχές:
Θεατές: 300
Καιρός: 30oC

O Βασίλης Σιαφαρίκας αν και ξεκίνησε πρώτος απέκρουσε όλες τις επιθέσεις του τοπικού Γιάννη Τρίγκα κρατώντας σταθερό ρυθμό επιβραβεύοντας τον εαυτό του με νίκη στον αγώνα των Τρικάλων, σε γενική και κατηγορία. Στην τρίτη θέση ο ανεβασμένος Αδάμος Πράσσος. Ο αγώνας έγινε κάτω από την αποπνικτική συννεφιά αφρικανικής σκόνης με το θερμόμετρο να φλερτάρει τους 30 βαθμούς κελσίου την περισσότερη ώρα του αγώνα.

H τοπική λέσχη εμφανίστηκε ξανά στο προσκήνιο οργανώνοντας έναν μικτό αγώνα scramble, όπως πρέπει να είναι, με πλατιά και μεγάλα κομμάτια διαδρομής, άλματα και περάσματα από μικρό δάσος δημιουργώντας ιδανική διαδρομή scramble. Αν δεν υπήρχε η αρχική (μικρή) καθυστέρηση και περισσότερα νερά για τους εξασθενημένους αθλητές (λόγω καιρού) τότε θα μιλούσαμε για έναν τέλειο αγώνα.

Κατηγορία Β
Η κατηγορία Β έχει σταθερά πολλές συμμετοχές κάτι που δείχνει πως το σχέδιο της ομοσπονδίας για αναδιοργάνωση των κατηγοριών βρίσκεται σε καλό δρόμο. Τον αγώνα κέρδισε άνετα ο Θωμάς Ζουμπουλίδης που ξέφυγε μπροστά οδηγώντας τον αγώνα μέχρι το τέλος. Στη δεύτερη θέση ο Σάκης Προυφόπουλος τον οποίο φίλοι επεφυμούσαν σε όλη τη διάρκεια. Πώς να χάσει τη δεύτερη θέση; Τρίτος στο βάθρο ανέβηκε ο τοπικός Δημήτρης Σταμάτης. Ο Γιώργος Θεοδωρίδης ήταν τέταρτος, στην πέμπτη θέση ανέβηκε ο Γιώργος Ντόκος και έκτος τερμάτισε ο Αντώνης Αντωνίου.

Κατηγορία Ε3
Η κυριαρχία του Γιάννη Τρίγκα ήταν αναμενόμενη στον αγώνα, ίσως και φέτος στο πρωτάθλημα, όμως αυτό που ζητούσε ο πανύψηλος αθλητής της ΜΟΛΕΤ ήταν νίκη στη γενική και ανεβασμένη ψυχολογία εν’ όψη του πρωταθλήματος scramble και enduro. Δεν το κατάφερε όμως ο φρενήρης ρυθμός τον ανέβασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αθλητές σαν τον Τρίγκα δεν υπάρχουν πολλοί ενώ είναι γνωστό, δεν το λέω εγώ, πως αποτελούν πρότυπο για τους υπόλοιπους. Δεν ωφελεί κανένα αν φωνάζει και να εναντιώνεται στις αποφάσεις της οργάνωσης ακόμα και αν έχει δίκιο. Στη δεύτερη θέση του αγώνα ο Αδάμος Πράσσος αρκετά ανεβασμένος από τις προηγούμενες εμφανίσεις του. Ένα γύρο πίσω τους ο Παναγιώτης Καδόγλου στην τρίτη θέση.

Κατηγορία Ε2
Η μεγάλη ανατροπή έγινε στην κατηγορία Ε2, καθώς μετά την εγκατάλειψη του Δημήτρη Τσακατσώνη από πτώση και διαρροή στο ψυγείο, την νίκη πήρε ο Βασίλης Ράπτης αφήνοντας τον έτερο αθλητή motocross Κώστα Τζιώρα στη δεύτερη θέση. Είχε μεγάλη βοήθεια από την ομάδα του και σθένος για την νίκη. Επανεμφάνιση για τον Σάββα Καπαγερίδη στην τρίτη θέση της κατηγορίας.

Κατηγορία Ε1
Η παρουσία του Βασίλη Σιαφαρίκα δεν άφησε πολλά περιθώρια για ανταγωνισμό στην κατηγορία κάτι που φάνηκε από τους πρώτους γύρους καθώς ανέβασε ρυθμούς “γενικής”. O Σιαφαρίκας συμμετείχε με την συλλεκτική εμφάνιση (μπλούζα και κράνος) της ομάδας ISDE 2005 που συμμετείχε (η πολυπληθέστερη και πιο επιτυχείς ομάδα) στην Σλοβακία. Ένα γύρο πίσω στη δεύτερη θέση ο Θοδωρής Παπαβασιλείου ανεβαίνοντας στη βαθμολογία και βάθρο για πρώτη φορά στον Θανάση Τρίγκα (16 χρονών) που τερματίζει στην τρίτη θέση.

Όσο και αν φανεί παράξενο ήταν σωστές οι διαμαρτυρίες του τοπικού και παλαιότερου πρωταθλητή scramble Γιάννη Τρίγκα, για την μη ύπαρξη μαύρης σημαίας από τον αλυτάρχη του αγώνα. Με τον καιρό έχουμε φτάσει να δικαιολογούμε τους οργανωτές στο scramble για την απουσία της μπλε σημαίας (σημαίνει προσπέραση) αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν στιγμές που χρειάζεται και η μαύρη σημαία (αποκλεισμός) σε αγώνες scramble.

Επόμενος αγώνας την Κυριακή 11 Μαίου στο Ρεγγίνι Φθοιώτιδας

Περισσότερες φωτογραφίες

Όλες τις φωτογραφίες του αγώνα θα τις βρείτε στο RacePhoto.gr

 

Όλες τις φωτογραφίες σας μπορείτε να τις βρείτε στο www.racephoto.gr βάζοντας το αγωνιστικό νούμερό σας στη λέξη – κλειδί και επιλέγοντας ως event το 13/04/2008 – 4o scramble Τρίκαλα.