Ο έκτος αγώνας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ΜΧ στο Sevlievo της Βουλγαρίας, αν και είχε ελληνικό ενδιαφέρον δεν επεφύλαξε μεγάλες εκπλήξεις, καθώς ο Stefan Everts πήρε άλλες δυο άνετες νίκες τραγουδώντας στην βροχή. Το σκηνικό όμως δεν είναι ίδιο για την ΜΧ2, ο Mark deReuver πήρε την πρώτη του φετινή νίκη και ήρθε πιο κοντά στην διεκδίκηση του τίτλου.

Πολλοί έλληνες βρέθηκαν στην κοντινή πίστα της Βουλγαρίας για να παρακολουθήσουν ένα αγώνα Παγκοσμίου πρωταθλήματος ΜΧ. Σίγουρα έμειναν έκπληκτοι όταν στην λίστα συμμετοχών είδαν έναν συμπατριώτη τους, τον Μιχάλη Παναγιωτόπουλο.
Η συμμετοχή του Μιχάλη Παναγιοτόπουλου (ΚΤΜ #71) στην ΜΧ2, δυστυχώς δεν στέφθηκε με την πρόκριση του στον αγώνα. Η 16η θέση που κατέλαβε(στους 19) στο αγώνα της δεύτερης προκριματικής σειράς, τον έφερε να προσπαθεί χωρίς αποτέλεσμα στον αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας. Τα δέκα δευτερόλεπτα διαφοράς των ελλήνων οδηγών από τους πρώτους χρόνους αυτών του παγκοσμίου (από το MXDN στο Ernee) παραμένουν.

Πρώτο σκέλος ΜΧ2
Την εκκίνηση πήρε ο Nicolas Aubin που αν και την κράτησε για μόνο ένα γύρο, κατάφερε να κρατηθεί για πολλούς γύρους στην δεύτερη θέση. Την πρωτοπορία του αγώνα έκλεψε από τον Aubin, o Antonio Cairoli που οδήγησε αλάνθαστα όπως το συνηθίζει στην πρώτη θέση. Σαν αν είναι μαζί σε προπόνηση, οι αδερφοί Pourcel ανέβαιναν θέσεις μέσα στην εξάδα. Στα μισά του αγώνα ο Christophe Pourcel πέρασε στην δεύτερη θέση και έβαλε στόχο τον Cairoli. Κατάφερε μάλιστα να τον πλησιάσει και σχεδόν να τον απειλήσει στον τερματισμό, χωρίς όμως κάτι παραπάνω. Πρώτος τερμάτισε ο πρωταθλητής Cairoli με δεύτερο τον C.Pourcel και τρίτο τον David Phillipaerts που κέρδισε την μάχη τουλάχιστον από τον ένα αδερφό Pourcel, τον τέταρτο Sebastian. Η πέμπτη θέση υπό καλές συνθήκες, σίγουρα δεν είναι ένα αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις δυνατότητες του Tyla Rattray. Αντίθετα ο Mark deReuver ήταν καταιγιστικός και κάλυψε πολύ χαμένο έδαφος (από 15ος που ξεκίνησε) για να τερματίσει έκτος.

Αποτελέσματα Sevlievo MX2 πρώτο σκέλος
1    1 Cairoli Antonio Yamaha
2 377 Pourcel Christophe Kawasaki
3   19 Philippaerts David KTM
4   90 Pourcel Sebastien Kawasaki
5   16 Rattray Tyla KTM
6   14 de Reuver Marc KTM
7   28 Aubin Nicolas KTM
8 250 Guarner, Davide Yamaha
9   21 Swanepoel Garreth Kawasaki
10  9 Boissiere Anthony Yamaha

Πρώτο σκέλος ΜΧ1
Οι Brian Jorgensen, Tanel Leok και Stefan Everts έφυγαν μπροστά μετά την εκκίνηση με τον εσθονό να οδηγεί τον αγώνα. Στον δεύτερο γύρο ο Everts έκανε την κίνηση του στον Leok, τον πέρασε και άρχισε να χτίζει διαφορά. Από την τέταρτη θέση ο Steve Ramon πέρασε και αυτός γρήγορα στην δεύτερη θέση, δίνοντας μεγάλη μάχη με τον Leok που είχε μια πτώση, χάνοντας αρκετές θέσεις. Δυνατά από πίσω ερχόταν και ο Strijbos, καταλαμβάνοντας στον πέμπτο γύρο την τρίτη θέση, και ξεκινώντας λίγο μετά την μάχη για την δεύτερη με τον Ramon. Στον 13ο γύρο μετά από ωραία μάχη, ο Strijbos πέρασε τον ομόσταυλο του για την δεύτερη θέση και την κράτησε μέχρι και τον τερματισμό. Μπροστά ο Everts είχε ήδη περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού πλησιάζοντάς ακόμα πιο κοντά στον στόχο των 100 νικών. Τρίτος τερμάτισε ο Ramon με τέταρτο τον Jorgensen που ανεβαίνει στους τελευταίους αγώνες. Καιρό είχαμε να δούμε στην εξάδα τον Pascal Leuret, η πέμπτη θέση που κατέλαβε ίσως είναι η αρχή και για άλλες. Την καλύτερη του φετινή εμφάνιση έκανε σίγουρα ο Avis Wyatt τερματίζοντας έκτος, ίσως στον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του.

Αποτελέσματα Sevlievo MX1 πρώτο σκέλος
1 72 Everts Stefan Yamaha
2 24 Strijbos Kevin Suzuki
3 11 Ramon Steve Suzuki
4   8 Jorgensen Brian Honda
5   6 Leuret Pascal Honda
6 16 Avis Wyatt KTM
7   9 de Dycker Ken Honda
8 25 Bill Julien Yamaha
9 12 Leok Tanel Kawasaki
10 27 Garcia Vico Francisco Honda

Δεύτερο σκέλος ΜΧ2
Μπροστά από την εκκίνηση βρέθηκε ο C.Pourcel, εδραιώνοντας την θέση του μετά από μια μικρή μάχη που είχε με τον δεύτερο Phillipaerts, σε ένα σκέλος όπου η βροχή άρχισε να πέφτει λίγο μετά τους πρώτους γύρους. Οι άλλοι δυο οδηγοί της ΚΤΜ, Rattray και deReuver είχαν μέτριες εκκινήσεις και προσπαθούσαν να ανέβουν θέσεις. Στον πέμπτο γύρο ο deReuver πέρασε στην δεύτερη θέση κερδίζοντας την μάχη από τον Phillipaerts ενώ στον 12ο γύρο κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα πολλά και μέσα στην λάσπη ντουμπλαρίσματα, περνώντας τον C.Pourcel για την πρώτη θέση. Στους γύρους που ακολούθησαν κανένας δεν μπόρεσε να πιάσει τον deReuver που κέρδισε το σκέλος και τον πρώτο του φετινό αγώνα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Rattray που κέρδισε την μεγάλη μάχη με τον τρίτο στο σκέλος και δεύτερο στο σύνολο Phillipaerts. Όσο για τον C.Pourcel, η οδήγηση σε λάσπη και στο τέλος του σκέλους χωρίς γυαλιά, τον έφερε να τερματίζει τέταρτος, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον αγώνα, συνεχίζοντας έτσι να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος. Ο αδερφός του S.Pourcel, με σταθερή οδήγηση κατάφερε να αποσπάσει την πέμπτη θέση, μπροστά από τον έκτο και πολύ καλό στην λάσπη Ruy Goncalves.

Αποτελέσματα Sevlievo MX2 δεύτερο σκέλος
1  14 de Reuver Marc KTM
2  16 Rattray Tyla KTM
3  19 Philippaerts David KTM
4 377 Pourcel Christophe Kawasaki
5  90 Pourcel Sebastien Kawasaki
6  10 Goncalves Rui KTM
7   8 Nunn Carl KTM
8  20 Monni Manuel KTM
9   7 Seguy Luigi Yamaha
10 12 Gundersen Kenneth Yamaha

Δεύτερο σκέλος ΜΧ1
Η βροχή έπεφτε σε όλη την διάρκεια αυτού του σκέλους. Ο Jorgensen πήρε την εκκίνηση αλλά πολύ γρήγορα ο master της λάσπης Everts, τον πέρασε, και εξαφανίστηκε μπροστά. Οι δύο οδηγοί της Suzuki δεν είχαν καλή εκκίνηση με τον Ramon να βρίσκεται στην 8η θέση και τον Srtrijbos στην 12η. Μέχρι τα μισά του αγώνα δεν έδειχνε κάτι να μπορεί να αλλάξει για τις τρεις πρώτες θέσεις καθώς Everts, Jorgensen και Leok είχαν αρκετή διαφορά μεταξύ τους, αλλά και από τους υπόλοιπους. Μόνο οι Ramon και Strijbos είχαν πιάσει καλό ρυθμό και ανέβαιναν θέσεις, όπου μετά τα μισά του αγώνα ο Strijbos βρέθηκε να απειλεί τον Leok και να τον περνάει. Ο Leok τότε ξύπνησε και άλλαξε ρυθμό ακολουθώντας τον Strijbos, και οι δυο μαζί πέρασαν τον Jorgensen και άρχισαν την μάχη της δεύτερης θέσης. Λίγο μετά, στην μάχη αυτή μπήκε και ο Ramon αφού πρώτα ξεμπέρδεψε από τον πεισματάρη Jorgensen. Στο τέλος του σκέλους ο Everts τερμάτισε πρώτος κατακτώντας την 93η νίκη του στα GP, με τον Strijbos δεύτερο σε σκέλος και σε σύνολο, που μάλιστα έδειξε ότι αν δεν είχε κακή εκκίνηση, θα μπορούσε να απειλήσει τον Everts. Μετά από μάχη, την τρίτη θέση κατέλαβε ο Ramon αφήνοντας τελικά τέταρτο τον Leok, καταλαμβάνοντας παράλληλα την τρίτη θέση στο βάθρο. Αρκετά κουρασμένος και ταλαιπωρημένος από τις πολλές μάχες ο Jorgensen τερμάτισε πέμπτος, με έκτο τον deDycker, που βρέθηκε από την αρχή του αγώνα σε αυτή την θέση και οδήγησε εκεί μέχρι και τον τερματισμό.

Αποτελέσματα Sevlievo MX1 δεύτερο σκέλος
1 72 Everts Stefan Yamaha
2 24 Strijbos Kevin Suzuki
3 11 Ramon Steve Suzuki
4 12 Leok, Tanel Kawasaki
5   8 Jorgensen Brian Honda
6   9 de Dycker Ken Honda
7   6 Leuret Pascal Honda
8 27 Garcia Vico Francisco Honda
9 75 van Daele Marvin Honda
10 18 Salvini Alex Suzuki

Βαθμολογίες
ΜΧ1
1 Everts Stefan 292
2 Leok Tanel 211
3 Strijbos K. 209
4 de Dycker Ken 197
5 Ramon Steve 191
6 Barragan J. 150
7 Leuret Pascal 123
8 Priem Manuel 106
9 Melotte C. 105
10 Jorgensen B. 102

ΜΧ2
1 Pourcel C. 236
2 de Reuver M. 234
3 Rattray Tyla 219
4 Cairoli A. 187
5 Philippaerts D. 160
6 Mackenzie B. 160
7 Nunn Carl 143
8 Gundersen K. 122
9 Chiodi A. 111
10 Searle Tommy 109

Φωτογραφίες: Massimo Zanzani