Σημαντικός ήταν ο πρώτος αγώνας του κυπέλλου Βορείου Ελλάδας στην πίστα του Βόλου (Σέσκλο) καθώς για πρώτη φορά φέτος, σε αγώνα της ΟΜΕ, βρέθηκαν περισσότεροι από 110 αναβάτες (117 συμμετοχές). Ο Μανώλης Κρητικός ήταν ο τελικός κυρίαρχος των δυο αγώνων στην ΜΧ1, Ζαχαρίου και Γαλανός μοιράστηκαν τις νίκες στα δυο σκέλη της ΜΧ2 ενώ ευχάριστη εντύπωση έκαναν οι αδερφοί Μερεμετσάκη οι οποίοι συμμετείχαν στον αγώνα, με αρκετές αξιώσεις.

Όλα ήταν σχεδιασμένα στην εντέλεια από τον ΑΟΜΒ καθώς όπου και να κοίταζε κανείς φαινόταν πως οι άνθρωποι του σωματείου του Βόλου είχαν προετοιμάσει όλες τις λεπτομέρειες με αποτέλεσμα ο αγώνας να κυλήσει άψογα. Εύκολα θα χαρακτήριζα τον αγώνα “Πανελλήνιο” ενώ ευχάριστη έκπληξη χαρακτηρίζονται οι 117 συμμετοχές. Δεν περιμέναμε αυτόν τον αγώνα για να αποφασίσουμε εάν η Ομοσπονδία ΟΜΕ μπορεί να διοργανώσει άψογους αγώνες, εξάλλου τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Οι περισσότεροι αναβάτες τον χαρακτήρισαν απλά τέλειο. Αν ήθελε κάποιος κάτι να σημειώσει αυτό θα ήταν η καλύτερη προετοιμασία της πίστας καθώς στα δεύτερα σκέλη νωρίς – νωρίς η πέτρα είχε κάνει την εμφάνισή της δυσκολεύοντας αρκετά τους αναβάτες.

Ο Νίκος Δαμουλάκης αριστερά (πρόεδρος ΟΜΕ) και ο Νίκος Πολύζος δεξιά (επιτροπή MX ΟΜΕ) ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον των αγώνων.

Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία των αδερφών Μερεμετσάκη. Στη φωτό ο Δημήτρης Μερεμετσάκης.

Αγωνιστικά περίμενα να δω σκληρή μάχη του Μανώλη Κρητικού (Suzuki, #155) με τον Γιάννη Πολύζο (KTM, #100) όμως στο πρώτο σκέλος μια πτώση του Πολύζου έδωσε ελαφρύ προβάδισμα και άνετη νίκη στον Κρητικό και την δεύτερη θέση στον Δημήτρη Μερεμετσάκη (Yamaha, #135). Ο Πολύζος είχε καταφέρει να έρθει από πίσω και να προσπεράσει τον Κρητικό όμως η πτώση στέρησε στον τοπικό αναβάτη την νίκη. Στο δεύτερο σκέλος η επικράτηση του Μανώλη Κρητικού (Suzuki, #155) ήρθε ξανά καθώς ο Γιάννης Πολύζος (ΚΤΜ, #100) δεν μπόρεσε να τον απειλήσει ουσιαστικά. Τρίτος στο δεύτερο σκέλος ο Βασίλης Ράπτης (Honda, #1).

Στην μικρή ΜΧ2 ο Βασίλης Ζαχαρίου (ΚΤΜ, #5) δεν άφησε πολλά περιθώρια στους ανταγωνιστές του ξεκινώντας εκρηκτικά από την εκκίνηση. Κοντά του έμεινε ο Μένιος Μερεμετσάκης (Yamaha, #134) αλλά δεν κατάφερε να τον απειλήσει για την νίκη. Τρίτος o Στέλιος Γαλατιανός (Honda, #103) καταλαμβάνει θέση στο βάθρο. Το δεύτερο σκέλος ήταν πραγματικά συγκλονιστικό. Ο Βασίλης Ζαχαρίου (ΚΤΜ, #5) εγκατέλειψε στον 6ο γύρο, και ο Γαλανός (ΚΤΜ, #100) που είχε ξεκινήσει καταπληκτικά βρέθηκε μπροστά και κέρδισε τον αγώνα. Δεύτερος με μάχη μέχρι το τέλος ο Γιάννης Τσιούρβας (ΚΤΜ, #17) που κατάφερε να μείνει μπροστά από τον Παπαγεωργίου Junior (Yamaha, #7).

Ο Νίκος Μαργαρίτης (Honda, #2) και ο Κυριάκος Κιουτσοκώστας (Honda, #5) μοιράστηκαν τα σκέλη στην κατηγορία Open με τους δυο τους να δίνουν μάχη και στα δύο σκέλη. O Κιουτσοκώστας κέρδισε στο πρώτο σκέλος με τον Μαργαρίτη να τερματίζει 2 δευτερόλεπτα πίσω του ενώ ο Σάκης Παπαγιάννης (KTM, #16) ανέβηκε στην τρίτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος η πρώτη θέση πηγαίνει στον Μαργαρίτη, δεύτερος ο Κιουτσοκώστας και η τρίτη θέση πηγαίνει στον Βαγγέλη Μπαλάτσο (Yamaha, #4).

Ο κόσμος έδωσε δυναμικά παρόν παρά την χαμηλή θερμοκρασία.

Στην κατηγορία mini – junior ο Οδυσσέας Τουρατζίδης (Yamaha, #93) κέρδισε άνετα και τους δυο αγώνες ενώ στο πρώτο σκέλος δεύτερος τερμάτισε ο Βαγγέλης Τσιάγκας (Kawasaki, #31) και τρίτος ο Βαγγέλης Λινάρδος (Yamaha, #101). Στο δεύτερο σκέλος ο Λινάρδος (Yamaha, #101) κέρδισε την δεύτερη θέση και τρίτο τερμάτισε ο Τσιάγκας (Kawasaki, #31). Στα mini η καθυστέρηση ο Γιάννη Μόσιου (KTM, #51) δεν του στέρησε την νίκη στον πρώτο αγώνα αλλά ούτε και στον δεύτερο. Η δεύτερη θέση ήρθε άνετα για τον Μανώλη Κρητικό (Kawasaki, #85) και η τρίτη για τον Δημήτρη Μπάκα (Yamaha, #111) και στα δυο σκέλη.

Επόμενος αγώνας την Κυριακή 09 Απριλίου στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Περισσότερες φωτογραφίες