Για ακόμη μια ημέρα ο Cristophe Nambotin (Gas Gas, #4) έδειξε το ταλέντο του και την φυσική του κατάσταση κερδίζοντας άξια τον δύσκολο αγώνα της Κυριακής. Έκανε τη διαφορά από την αρχή και ειδική με ειδική άνοιγε την απόσταση κερδίζοντας την γενική για δεύτερη ημέρα στον Ελληνικό αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Enduro στην Καλαμπάκα.

Ο Cristophe Nambotin εκτός από την γενική κέρδισε φυσικά και την κατηγορία Ε3 με μεγάλη διαφορά για δεύτερη ημέρα, πάνω από ένα λεπτό, ο Antoine Meo (Husqvarna, #8) κέρδισε στο τέλος την κατηγορία Ε2, ο Juha Salminen (Husqvarna, #19) είχε και σήμερα την απάντηση στις επιθέσεις του Matti Seistola ενώ και ο Jeremy Joly (Honda HM, #31) πέτυχε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία Ejunior.

Δύσκολος και απαιτητικός αγώνας για όλους τους αθλητές κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, στην Καλαμπάκα. Αλλά όσο απαιτητικές ήταν οι συνθήκες του αγώνα τόσο άψογα ανταποκρίθηκαν οι άνθρωποι της ΜΟΛΕΚ αλλά και οι εθελοντές του αγώνα. Δεν θα ήταν υπερβολή αλλά ο Ελληνικός αγώνας ήταν ο καλύτερος αγώνας της χρονιάς μέχρι στιγμής. Η έμπνευση των οργανωτών να χρησιμοποιήσουν το παλαιό στρατόπεδο και να σχεδιάσουν τις τρεις ειδικές σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους ήταν η επιτυχία του αγώνα. Αυτό μαζί με την φυσική ομορφιά της διαδρομής και των Μετεώρων, αλλά και την εργατικότητα που επέδειξε η οργάνωση συμπλήρωσαν την επιτυχημένη συνταγή του αγώνα.

Με σύνολο ειδικών πάνω από 1 ώρα και τις δυο ημέρες παρόλο που την Κυριακή δεν πραγματοποιήθηκε η μεγάλη ειδική enduro στον τελευταίο γύρο καταδεικνύει την δυσκολία του αγώνα. Αν και παραπονιόμασταν για τον Αύγουστο στις Σέρρες, εδώ στην Καλαμπάκα δεν ήταν τόσο άσχημα από πλευράς ζέστης αλλά δέκα βαθμοί λιγότεροι και λίγη συννεφιά θα ήταν ιδανικά.

Κατηγορία Ε3
Ο Christophe Nambotin διέλυσε τον συναγωνισμό και σήμερα στην Καλαμπάκα, αποδεικνύοντας πως είναι τεχνικός αναβάτης και ιδιαίτερα προπονημένος. Σε μια ξερή και ζεστή από θερμοκρασία ημέρα κανείς δεν είχε απάντηση στην οδήγηση του Γάλλου και την απόδοσή του δίχρονου Gas Gas, καταρρίπτοντας το μύθο για τις δίχρονες μοτοσυκλέτες. Για την δεύτερη θέση η χθεσινή μάχη συνεχίστηκε και σήμερα μεταξύ Kurt Caselli (KTM, #30), Mika Ahola (Honda HM, #20) και Joakim Ljunggren (Husaberg, #6). Αν και ο Αμερικάνος ήταν γρηγορότερος ένα λάθος στην προτελευταία ειδική κόντεψε να του κοστίσει αλλά κράτησε τη διαφορά ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση του βάθρου. Σίγουρα μια μεγάλη επιτυχία για τον γρηγορότερο Αμερικανό που έχει σχέδια να μείνει στην Ιταλία, στην εργοστασιακή ομάδα KTM Farioli για προπόνηση εν’ όψη Ρουμανίας αλλά και αγώνα Six Days. O Mika Ahola (Honda HM, #50) εκπροσώπησε τα Ελληνικά χρώματα στην κατηγορία.

Christophe Nambotin “Είμαι πολύ ευχαριστημένος για εμένα και την ομάδα μου, γιατί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχαμε μια ατυχία και οι πιθανότητες μου για το πρωτάθλημα είναι άσχημες. Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν η σειρά μου να πανηγυρίσω και ελπίζω να συνεχίσω έτσι μέχρι το τέλος. Δύσκολη διαδρομή αλλά πολύ καλές ειδικές παρόλο που υπήρχε μόνο μια γραμμή για οδήγηση.”

Christophe Nambotin

Christophe Nambotin

Βασίλης Σιαφαρίκας “Πολύ κουρασμένος. Πέρα από ένα ψυχολογικό πρόβλημα που είχα από την αρχή του αγώνα (οικογενειακό), κατά την διάρκεια του αγώνα με πόνεσε ο πνεύμονας που είχα τρυπήσει παλαιότερα. Έχω ένα συνεχόμενο αίσθημα μπουκώματος, ταλαιπωρήθηκα αρκετά. Ίσως να φταίει το υψόμετρο γιατί ανεβαίναμε-κατεβαίναμε συνέχεια. Νομίζω ήταν περίπου σαν τον αγώνα των Σερρών, δύσκολος. Ο αγώνας είχε ένα μονοπάτι αργό και κλειστό με πολύ σκαλοπάτι, κάτι που σε κούραζε. Τα έδωσα όλα, οδήγησα όσο μπορούσα και είμαι ικανοποιημένος και μόνο που τερμάτισα. Πραγματικά αισθάνθηκα πολλές φορές πως θα εγκαταλείψω από κούραση, θεωρώ πως το enduro δεν πρέπει να γίνεται το καλοκαίρι, το πολύ μέχρι 20-25 βαθμούς. Είναι κακό για τον οργανισμό πιέζει πάρα πολύ. Θα το σκεφτώ πολύ αν θα τρέξω άλλη φορά αγώνα παγκοσμίου με τέτοιες συνθήκες.”

Βασίλης Σιαφαρίκας

Βασίλης Σιαφαρίκας

Κατηγορία Ε2
O Antoine Meo και ο Cristobal Guerrero (KTM, #96) εκμεταλλεύτηκαν την εγκατάλειψη του Renet, για δεύτερη ημέρα και την πτώση του Ivan Cervantes στην ειδική enduro, τον άφησε αρκετά δευτερόλεπτα πίσω και ουσιαστικά εκτός αγώνα. Ο Guerrero πήρε την πρωτοπορία του αγώνα αλλά στις δυο τελευταίες ειδικές έκανε λάθη που επέτρεψαν στον Meo να τον φτάσει και να προσπεράσει στο τέλος για την νίκη, δεύτερη στην Καλαμπάκα. Ο Guerrero θα προτιμούσε να κερδίσει αλλά και η δεύτερη θέση σε συνδυασμό με τις εγκαταλείψεις Renet (2 ημέρες), Cervantes (Σάββατο) και τον τραυματισμό του Aubert, τον ανεβάζει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Δημήτρης Βαγγελάκος (Yamaha Ina TV, #70) και Δήμος Γκαιτατζής (TM, #65) οι δυο Έλληνες που διακρίθηκαν στην κατηγορία Ε2.

Antoine Meo “Στη μέση του τρίτου γύρου ήμουν 10 δευτερόλεπτα πίσω από τον Guerrero και αποφάσισα να πιέσω. Έκανα καλό χρόνο και αυτός λάθος κερδίζοντας την διαφορά. Στην τελευταία extreme έκανε πάλι λάθος και τον έφτασα στην ειδική κερδίζοντας τον αγώνα. Χθες ήταν λίγο περίεργα, δεν είναι καλή νίκη, με τέτοιες συνθήκες. Είναι κακό για το πρωτάθλημα και τις ομάδες. Αλλά είναι αγώνας, σίγουρα είμαι ευχαριστημένος που τώρα έχω μεγαλύτερο αβαντάζ αλλά δεν το ήθελα έτσι πραγματικά. Ήταν δύσκολος ο αγώνας, πολύ ζέστη, αλλά είναι το ίδιο για όλους.”

Antoine Meo

Antoine Meo

Δημήτρης Βαγγελάκος “Δύσκολη ημέρα, δύσκολος και επικίνδυνος αγώνας. Το Σάββατο γιατί την Κυριακή τις μάθαμε, πιο ακίνδυνες αλλά πιο δύσκολες. Η δεύτερη ημέρα ήταν αρκετά κουραστική. Είμαι ευχαριστημένος, κέρδισα εμπειρίες από αυτόν τον αγώνα. ”

Δημήτρης Βαγγελάκος

Δημήτρης Βαγγελάκος

 

Κατηγορία Ε1
Μεγάλη μάχη από νωρίς στην κατηγορία καθώς ο Matti Seistola θέλησε να περάσει μπροστά από τον Juha Salminen, χωρίς να μπορέσει να το καταφέρει καθώς ο Salminen είχε απάντηση σε όλες του τις επιθέσεις φροντίζοντας να μεγαλώνει τη διαφορά σε κάθε ειδική. Τελικά ο Salminen ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του στην Ελλάδα κερδίζοντας και την δεύτερη ημέρα μεγαλώνοντας τη διαφορά στην βαθμολογία, συνεχίζοντας την καλή του απόδοση και στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού του πρωταθλήματος. Με την δεύτερή του θέση ο Seistola μειώνει τη διαφορά από την δεύτερη θέση και αν συνεχίσει έτσι πιέζοντας τον Salminen θα μείνει στην διεκδήκιση του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος. Ο Eero Remes (KTM, #3) κατάφερε να μειώσει την διαφορά του από τους πρώτους μετά τον πρώτο γύρο και σιγά σιγά μείωνε την διαφορά κερδίζοντας αυτός τελικά την τρίτη θέση του βάθρου αφήνοντας εκτός τον Rodrig Thain (Honda HM, #20) για μικρή διαφορά. Ο Γιώργος Μανωλίδης (Gas Gas, #50) και ο Απόστολος Ζβιντερίκος (KTM, #52) εκπροσώπησαν τα Ελληνικά χρώματα στην μικρή κατηγορίας.

Juha Salminen

Juha Salminen

Juha Salminen “Για κάποιο λόγο σήμερα ήμουν γρήγορος όταν χρειαζόταν και δεν κινδύνεψα από τον Seistola. Σήμερα αισθάνθηκα πως μπορούσα να κοντρολάρω το ρυθμό της κατηγορίας. Περίπου τα ίδια και το Σάββατο μόνο που δεν αισθανόμουν καλά το πρωί. Αισθανόμουν μαλακή την μοτοσυκλέτα χωρίς να έχω άλλο πρόβλημα. Ήταν ενδιαφέρον που ήρθαμε εδώ για πρώτη φορά. Οι ειδικές ήταν πολύ τεχνικές μετά την Ιταλία και την Τουρκία και αυτό με βοήθησε. Ο αγώνας ήταν πολύ καλός το ευχαριστήθηκα πολύ.”

Γιώργος Μανωλίδης

Γιώργος Μανωλίδης

Γιώργος Μανωλίδης “Πονούσα σήμερα, οδήγησα πιο συντηρητικά προσπαθώντας να αποφύγω την πτώση. Ήθελα να τερματίσω τον αγώνα, δεν ήθελα να εγκαταλείψω ξανά. Ο αγώνας ήταν δύσκολος, χρειαζόταν πολύ προσοχή και προσπάθεια.”

Απόστολος Ζβιντερίκος “Δύσκολος αγώνας είναι πραγματικά παγκόσμιο το επίπεδο. Χαίρομαι γιατί κατάφερα να τερματίσω σήμερα χωρίς ποινή, χθες είχα ένα λεπτό ποινής. Η απλή ήταν δύσκολη, σαμάρι υπερβολικό. Οι αναβάτες του παγκοσμίου αλλάζουν τη διαδρομή σε κάθε γύρο. Ευχαριστώ πολύ όσους με βοήθησαν.”

Κατηγορία Εjunior
Μεγάλη μάχη στην κατηγορία καθώς όλοι θέλουν να μειώσουν τη διαφορά από τον Antti Hellsten που δεν αγωνίστηκε ούτε σήμερα (έχει χτυπήσει τον ώμο του χωρίς να έχει σπάσει κάτι) με τον Γάλλο Jeremy Joly να βρίσκει τα ψυχικά αποθέματα και να προσπερνά τον Mario Roman (KTM, #74) στην τελευταία ειδική. Την τρίτη θέση έκλεψε ο Mathias Bellino (Husaberg, #6) από τον Benoit Fortunato (Yamaha, #16) στην τελευταία ειδική. Από τις Ελληνικές συμμετοχές τερμάτισαν οι Γιάννης Παυλίδης (Husqvarna, #81), o Κίμων Καράμπελας (Gas Gas Ina TV, #78) και ο Θανάσης Τρίγκας (Yamaha, #84).

Γιάννης Παυλίδης

Γιάννης Παυλίδης

Jeremy Joly

Jeremy Joly

 

Κίμων Καράμπελας “Πολύ δύσκολος και απαιτητικός αγώνας. Η απλή δεν ήταν τόσο δύσκολη όσο οι ειδικές που μου φάνηκαν πολύ απαιτητικές. Ζέστη, σκόνη γενικά ήταν δύσκολα. Είναι πολύ μεγάλη η διαφορά μας θα έλεγα τεράστια.”

Επόμενος αγώνας 8-10 Ιουλίου στην Ρουμανία.

Περισσότερες φωτογραφίες

Πλήρης ενημέρωση στο enduro.gr/ewc και στο twitter @endurogr. Χρησιμοποιήστε το hashtag #ewcgr.

Διαβάστε για τον αγώνα της Παρασκευής, τον αγώνα του Σαββάτου, δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τα paddocks, το επίσημο site του αγώνα www.molek.gr θα παρέχει ενημέρωση για τον αγώνα, ενώ στο www.enduro-abc.com θα βρείτε τα επίσημα δελτία τύπου του promoter. Αποτελέσματα στο www.enduro-live.info. Φυσικά το www.enduro.gr θα έχει καθημερινά ενημέρωση από τον αγώνα με έμφαση στους Έλληνες αθλητές. Θα υπάρχουν καθημερινά φωτογραφίες από την μάχη σε όλες τις κατηγορίες.

[download id=”53″]