ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΟΔΠ

Η αυλαία για το “Έπαθλο Enduro Sprint Δυτικής Ελλάδος 2006” έπεσε στο Αίγιο την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου. Ο άψογα οργανωμένος αγώνας από την ΠΑΛΕΜΟΤ και τον ΑΟΔΠ έκλεισε με τον καλλίτερο τρόπο την πορεία του Επάθλου μέσα στην χρονιά. Όλα τα συστατικά της επιτυχίας ήταν παρόντα. Οι 61 συμμετέχοντες έδωσαν δυναμικό παρών στην γνωστή πια πίστα πίσω από το εργοστάσιο της ΕΒΟ. Η διαδρομή ελαφρώς αλλαγμένη, λίγο πιο μεγάλη και “σφιχτή”, με την πρωινή υγρασία να παρέχει πολύ καλή πρόσφυση, με τα μικρά και μεγάλα άλματα, τα μπερμπς, τα enduro περάσματα και τρεις απότομες ανηφοροκατηφόρες προϊδέαζε για άπλετο θέαμα. Ο καιρός στάθηκε στο πλευρό της οργάνωσης κρατώντας την βροχή μακριά από το Αίγιο. Ο συναγωνισμός ήταν υψηλός σε όλες τις κατηγορίες με τους αναβάτες να έχουν την τελευταία ευκαιρία συγκομιδής βαθμών για την τελική κατάταξη του Επάθλου. Έγιναν ξανά τρία σκέλη επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να οδηγήσουν περισσότερο και να αφαιρέσουν τον χειρότερο χρόνο. Ξεχωριστή αίγλη και σε αυτόν τον αγώνα έδωσε η παρουσία των πρωταθλητών μας Αργυρόπουλου, Ηλιόπουλου, Μητρόπουλου, Παπαβασιλείου ενώ πρώτη εμφάνιση σε Enduro Sprint για τον νεαρό Κουζή, πού μαζί με τον Ηλιόπουλο έκαναν τους καλλίτερους χρόνους γυρίζοντας και στα τρία σκέλη στο ίδιο δευτερόλεπτο! Τέλος το test ride των μοτοσικλετών της Αυστριακής ΚΤΜ που είχε οργανώσει η τοπική αντιπροσωπία έγινε μετά την απονομή και συγκέντρωσε πλήθος αναβατών.

Μετά τα τρία σκέλη τα αποτελέσματα ανά κατηγορία ήταν τα εξής. ATV-QUAD: 1ος Στασινόπουλος Μιχάλης, 2ος Καλίτσης Μιχάλης. Δίχρονα ως 200cc: 1ος Καλατζής Βασίλης, 2ος Κατριβέσης Δημήτρης, 3ος Μεσσήνης Γιώργος. Δίχρονα OPEN: 1ος Χάλας Μαρίνος, 2ος Μουλάς Σπύρος, 3ος Τσαγκλάς Νίκος. Τετράχρονα ως 350cc: 1ος Κλουκινιώτης Κων/νος, 2ος Προδρομάκης Δημήτρης, 3ος Παπασωτηρίου Νίκος. Τετράχρονα OPEN: Τσεκούρας Βασίλης, 2ος Παπαλεξόπουλος Απόστολος, 3ος Μπουζούκος Σταύρος. Professional: 1ος Κουζής Παναγιώτης, 2ος Ηλιόπουλος Γιώργος, 3ος Παπαβασιλείου Νεκτάριος.

Ακολούθησε η απονομή και η ημέρα έκλεισε με την ανανέωση του ραντεβού για την απονομή των επάθλων στους νικητές της τελικής κατάταξης όλου του Επάθλου η οποία έχει ως εξής ανά κατηγορία: ATV-QUAD: 1ος Στασινόπουλος Μιχάλης, 2ος Καλίτσης Μιχάλης, 3ος Ζαρειφόπουλος Παν/της. Δίχρονα ως 200cc: 1ος: Μεσσήνης Γιώργος, 2ος Καλατζής Βασίλης, 3ος Κατριβέσης Δημήτρης. Δίχρονα OPEN: 1ος Μαρίνος Χάλας, 2ος Μουλάς Σπύρος, 3ος Καρκάτσας Σείριος. Τετράχρονα ως 350cc: 1ος Κλουκινιώτης Κων/νος, 2ος Πίτσος Χρήστος, 3ος Προδρομάκης Δημήτρης. Τετράχρονα OPEN: 1ος Τσεκούρας Βασίλης, 2ος Βαγενάς Σωτήρης, 3ος Μπουζούκος Σταύρος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι χρόνοι από αυτόν τον αγώνα, καθώς και η αναλυτική βαθμολογία όλων των αναβατών για όλο το έπαθλο στο www.aodp.gr

Η απονομή για τους τελικούς νικητές όλου του επάθλου θα γίνει στις αρχές του νέου χρόνου μαζί με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Έτσι θα κλείσει και τυπικά το “Έπαθλο Enduro Sprint Δυτικής Ελλάδος 2006” αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των αναβατών προς τις διοργανώτριες λέσχες ΑΟΔΠ και ΠΑΛΕΜΟΤ και δημιουργώντας ισχυρή παρακαταθήκη για την συνέχιση του Επάθλου και το 2007.