Στο αεροδρόμιο Ελληνικού έπεσε η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος SPECTRO Supermoto, με εκπλήξεις, εναλλαγές και απρόοπτα. Περισσότεροι από 2.000 θεατές παρακολούθησαν τους Κίμωνα Χατζηγεωργίου, Φώτη Τσαλίκη, Θανάση Νάκη να στέφονται πρωταθλητές με εκπληκτικές μάχες που κράτησαν σε εγρήγορση τους λάτρεις του αθλήματος.

Σε έναν συναρπαστικό σε εξέλιξη αγώνα, ο Παναγιώτης Πλέσσας ανακηρύχθηκε κυπελλούχος στην κατηγορία Νέων και στην κατηγορία Junior, η Ελένη Αγελαδοπούλου είναι η φετινή κυπελλούχος στην κατηγορία Γυναικών και ο Γιάννης Χάνης κυπελλούχος στην κατηγορία Sport.

Εντυπωσιακό ήταν το χωμάτινο τμήμα του αγώνα, προετοιμασμένο άρτια από την οργάνωση, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα μετά την έντονη βροχόπτωση του Σαββάτου.

Racing 250. Γρήγορα το ενδιαφέρον εστιάστηκε στις πίσω θέσεις καθώς ο δυνατός Κίμωνας Χατζηγεωργίου κέρδισε και τα δυο σκέλη με πανομοιότυπο τρόπο, ξεφεύγοντας από την εκκίνηση χωρίς να κοιτάξει ποτέ πίσω. Δυο άνετες δεύτερες θέσεις για τον Νίκο Βρεττό ενώ ο Χρήστος Μακράκης πάλεψε και στα δυο σκέλη με τον Στέλιο Κάζδαγλη για την τρίτη θέση, κερδίζοντας τελικά την μάχη. Πρωταθλητής ο Κίμωνας Χατζηγεωργίου, στη δεύτερη θέση ο Νίκος Βρεττός και τρίτος ο Χρήστος Μακράκης.

Racing 450. Ο Νίκος Διακάκης χρειαζόταν ένα θαύμα για να κερδίσει το πρωτάθλημα, κάτι που δεν έγινε παρότι κέρδισε την νίκη και στα δυο σκέλη. Ο Φώτης Τσαλίκης έμεινε στη δεύτερη θέση και στα δυο σκέλη. Μόνο στο πρώτο σκέλος προσπάθησε να προσπεράσει, χωρίς επιτυχία, λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Ο Νίκος Καραβάς και ο Ζάννης Γραβίλης μοιράστηκαν την τρίτη θέση στο βάθρο εναλλάξ στα δυο σκέλη. Πρωταθλητής ο Φώτης Τσαλίκης, στη δεύτερη θέση ο Νίκος Διακάκης και τρίτος ο Νίκος Καραβάς.

Racing Open. Η μεγάλη μάχη της ημέρας έγινε στην κατηγορία Open. Ο Θανάσης Νάκης είδε την πρωτοπορία του να χάνεται καθώς ξεκινούσε. Στρίβοντας πρώτος, δεν υπολόγισε τα φρένα βγαίνοντας ελαφρά εκτός πορείας και δίνοντας την δυνατότητα στον επερχόμενο Μιχάλη Κουτσουμπό να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα. Η σειρά αυτή δεν κράτησε πολύ καθώς στο χωμάτινο κομμάτι o Νάκης βρήκε την ευκαιρία και προσπέρασε μένοντας εκεί για το υπόλοιπο του αγώνα. Το δεύτερο σκέλος ήταν πιο εύκολο για τον Νάκη καθώς ο Κουτσουμπός δεν φαινόταν ικανός να του κλέψει το πρωτάθλημα. Για την τρίτη θέση μάχη έδωσαν οι Άλκης Συνιώρης και Γιώργος Παρασκευάς με τον πρώτο να χαμογελά και στα δυο σκέλη. Πρωταθλητής ο Θανάσης Νάκης, στη δεύτερη θέση ο Μιχάλης Κουτσουμπός και στην τρίτη θέση ο Γιώργος Παρασκευάς.

Θανάσης Νάκης και Μιχάλης Κουτσουμπός

Νίκος Διακάκης και Φώτης Τσαλίκης

Ενιαία κατηγορία Νέων / Junior / Γυναικών / Sport
Ο Παναγιώτης Πλέσσας είχε τον καλύτερο χρόνο των δοκιμών αλλά θα χρειαζόταν κάτι περισσότερο από την νίκη καθώς η βαθμολογική του διαφορά από τον πρώτο Άκη Δημόπουλο ήταν 10 βαθμοί. Ποτέ μην λες ποτέ όμως καθώς ο Δημόπουλος έχοντας την πρωτοπορία του αγώνα από ένα λάθος του Πλέσσα, το πίσω του ελαστικό άρχισε να χάνει αέρα δημιουργώντας του σοβαρό πρόβλημα στον αγώνα. Αρχίζοντας να χάνει θέσεις αναγκάστηκε να εγκαταλείψει χάνοντας έτσι το κύπελλο από τα χέρια, το οποίο περνάει στον Παναγιώτη Πλέσσα που είχε το σθένος να επιμένει μέχρι το τέλος και ανταμείφθηκε με το κύπελλο στην κατηγορία Νέων. Ο ίδιος είναι και κυπελλούχος στην κατηγορία Junior. Μεγάλη μάχη έδωσαν ο Παντελής Χελιώτης και ο Δημήτρης Χατζηαναστασίου για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου κερδίζοντας τη δεύτερη και την τρίτη θέση εναλλάξ. Η Ελένη Αγελαδοπούλου κέρδισε για έναν ακόμη αγώνα την νίκη στην κατηγορία Γυναικών και η Μαργαρίτα Καμπούρη τερμάτισε δεύτερη. Στην κατηγορία sport νικητής ήταν ο Γιάννης Χάνης αφήνοντας δεύτερο τον Θεοδόση Ρετσινά.

Άγχος και ένταση στο πρώτο σκέλος της κατηγορίας Open όταν η πτώση τάσης ρεύματος ξεφούσκωσε τις δυο τεράστιες διαφημιστικές αψίδες. Η οργάνωση αναγκάστηκε να σταματήσει το σκέλος για την ασφάλεια των αγωνιζομένων έβαλε γεννήτριες στις αψίδες και όλα ξεκίνησαν ξανά χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Προς το τέλος της αγωνιστικής ημέρας ο αέρας δυνάμωσε και οι αψίδες λίγησαν, οπότε η οργάνωση καθυστέρηση την έναρη του δεύτερου σκέλους 450 για να τις μαζέψει! Το χειρότερα έγιναν 15 λεπτά μετά το τέλος των αγώνων όταν ο δυνατός αέρας (και το ανεμοβρόχι) ξύλωσαν πινακίδες, τέντες κάνοντας δύσκολο και μόνο το περπάτημα σε ευθεία. Αφιλόξενο το αεροδρόμιο Ελληνικού ειδικά με τέτοιες συνθήκες.

Περισσότερες φωτογραφίες