Στο MXDN του Budds Creek ο Stefan Everts παρουσίασε το πρόσφατο βιβλίο της αυτοβιογραφίας του καθώς και το πρώτο DVD από την νέα σειρά μαθημάτων οδήγησης motocross. Ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του αλλά με άλλη προσέγγιση, o Stefan θα συνεχίσει είναι τουλάχιστον επαγγελματικά στον χώρο του αθλήματος.

Το βιογραφικό του ολοκληρώθηκε την τελευταία στιγμή και όπως δήλωσε και ο ίδιος ίσα ίσα που πρόλαβε στο MXDN να φέρουν και να μοιράσουν στους δημοσιογράφους μερικά αντίτυπα. Στο βιβλίο παρουσιάζεται η ζωή του μέσα στους αγώνες αλλά και τις λίγες στιγμές που είχε έξω από αυτούς. Αναφέρεται στην σχέση με τον πατέρα του, στις δύσκολες στιγμές που είχε στην καριέρα του αλλά κυρίως περιγράφει την αποφασιστικότητα και την σκληρή δουλειά που έδωσε για να κλείσει μια καριέρα δέκα παγκόσμιων τίτλων. Ο ίδιος δήλωσε “ Νομίζω ότι είναι ενδιαφέρον για τον κόσμο να μάθει πως ήταν η ζωή μου όλα αυτά τα χρόνια και τι χρειάστηκε να δώσω ή να στερηθώ για να πραγματοποιήσω τα επιτεύγματα μου. Κάναμε μεγάλη δουλειά σε αυτό το βιβλίο και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για αυτό και υπερέβαλαν εαυτό για βρίσκονται μερικά αντίτυπα σήμερα εδώ”.

Ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του ο Stefan, μπήκε και αυτός στην αγορά των μαθημάτων οδήγησης. Ξεκίνησε με διαφορετική προσέγγιση και αντί των οργανωμένων μαθημάτων σε πίστα, παρουσίασε μαθήματα μέσω DVD. Η πρώτη έκδοση κυκλοφόρησε και αφορά τεχνικές οδήγησης, στην αγαπημένη του άμμο. “ Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι πιο δύσκολο στο motocross από το να οδηγείς σε άμμο ή λάσπη. Μια και μου αρέσει η άμμος πολύ, ξεκίνησα το πρώτο DVD με τεχνικές οδήγησης στην άμμο, από την εκκίνηση, τις στροφές, τα σαμάρια ακόμα και το πώς να ρυθμίζεις τα χειριστήρια και την μοτοσικλέτα σου”.