3ος αγώνας Πανελληνίου πρωταθλήματος Motocross OME
Ημερομηνία: 27 Μαίου 2007
Τοποθεσία: Μητρόπολη Καρδίτσας
Διοργάνωση: ΜΟ.ΛΕ.Μ. Καρδίτσας
Συμμετοχές: 69 (ΜΧ1: 15, ΜΧ2: 16, OPEN: 19, JUNIOR: 9, MINI: 10)
Καιρός: Ηλιοφάνεια, 30oC
Θεατές: 300-400

“… για μένα …” αρκούν τα λόγια του νικητή και στα 2 σκέλη της ΜΧ Παπανικολάκη Λευτέρη για να αντικατοπτρίσουν το κλίμα του αγώνα της Κυριακής. Η ζέστη από τη μία, η λασπωμένη πίστα από την άλλη, συνέβαλλαν σε έναν δύσκολο και απαιτητικό αγώνα για όλους τους αγωνιζόμενους. Οι διοργανωτές κάλυψαν το “κενό” του ξερού και σκονισμένου (αλλά και παρθενικού) αγώνα του κυπέλλου Β.Ελλάδος που έγινε στην ίδια πίστα ενάμιση μήνα νωρίτερα, φροντίζοντας να βρέξουν καλά την πίστα από την προηγούμενη ημέρα.

Αρκετές αλλά ανώδυνες πτώσεις, συναγωνισμός στο έπακρο και μάχες ρόδα με ρόδα, αλλά και μερικές ελλείψεις ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της ημέρας. Κύριος παράγοντας των ελλείψεων βέβαια, όπως είπαν από την ΜΟΛΕΜ ήταν ο αρκετά άστατος καιρός των προηγούμενων ημερών που έκανε την περαίωση των εργασιών δύσκολη, με αποτέλεσμα να πάνε πίσω κάποιες εργασίες. Παρ’όλα αυτά όμως, είναι πασιφανέστατο ότι όταν ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις τις πίστας, η ΜΟΛΕΜ θα μας προσφέρει καταπληκτικούς αγώνες στο μέλλον που δεν θα υστερούν σε κανέναν τομέα. Ένα πράγμα βέβαια που σίγουρα πρέπει να ληφθεί υπ’όψιν, είναι η σωστή οριοθέτηση των χώρων των θεατών, καθώς σε πολλά σημεία βρίσκονται πολύ κοντά στις γραμμές των αγωνιζόμενων (πχ. στη 2η στροφή) όπως και στις εξόδους από την πίστα. Το αποτέλεσμα ήταν πως έπρεπε να γίνεται διαρκώς η επισήμανση για απομάκρυνσή τους προς αποφυγή ενδεχόμενου ατυχήματος.

Στο 1ο σκέλος της ΜΧ2 από την εκκίνηση ο Παπανικολάκης Αλέξανδρος με KXF 250 “έδειξε τα δόντια του” για να δώσει έναν καταπληκτικό αγώνα, απειλούμενος αρκετές φορές αλλά και χάνοντας την πρωτοπορία από τον αφηνιασμένο 2ο Κουζή Παναγιώτη με ΥΖ 250F, για να τερματίσει τελικά πρώτος και… φαινομενικά τουλάχιστο ακούραστος παρά τις δύσκολες συνθήκες. Τρίτος τερμάτισε ο Ζαχαρίου Βασίλης με ΚΤΜ 250. Στο 2ο σκέλος τα πράγματα πήραν διαφορετική τροπή καθώς παρά την εκτίναξη του Παπανικολάκη στην εκκίνηση, σταδιακά έπεσε 2 θέσεις για να αρκεστεί στην 3η, με αρκετή διαφορά από τον δεύτερο Κουζή. Γαλατιανός και Κουζής κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, για να τερματίζουν με αυτή τη σειρά. Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του εμφανώς απογοητευμένου Παπανικολάκη μετά την λήξη του σκέλους, που είπε: “Ο Γαλατιανός είναι πανάξιος να τερματίσει πρώτος, μόνος του, χωρίς να χρειάζεται τη βοήθεια κανενός…”.

Ο πρεσβύτερος Παπανικολάκης με το KXF450 του, κυριολεκτικά κυριάρχησε και στα 2 σκέλη της ΜΧ1, κάνοντας διαφορά από τον πρώτο γύρο και τερματίζοντας άνετα πρώτος. Πολύ καλή εκκίνηση από τον Ζώρα Κωνσταντίνου που έστριψε πρώτος, για να χάσει αργότερα αρκετό έδαφος από μία πτώση που είχε στον 2ο μόλις γύρο. Παρόμοια, η δεύτερη θέση του βάθρου και στα 2 σκέλη συμπληρώθηκε επάξια από τον Τζιώρα Κωνσταντίνο, που με το RMZ του επέδειξε εκπληκτική οδήγηση. Στο πρώτο σκέλος τερμάτισε 3ος ο Βούλγαρος Boncho Avramof με YZF450, ενώ στο δεύτερο σκέλος 3ος τερμάτισε ο Σκύβαλος Μανώλης, αφήνοντας τον Avramof στην 4η θέση.

Κάπως πιο ήρεμα τα πράγματα στην OPEN, με τον Μαρίνη Κώστα με TM250 να βλέπει πρώτος την καρώ σημαία και στα 2 σκέλη, προσφέροντας αρκετό θέαμα. Στο πρώτο σκέλος το βάθρο συμπλήρωσαν οι Κακαίτσας Αρτέμης με RMZ450 και Κριμπούνης Νίκος με ΚΤΜ450, ενώ στο δεύτερο σκέλος ο Κακαίτσας αρκέστηκε στην 3η θέση, πίσω από τον Πιλαλά Γιάννη με CRF 450.

Οι πιτσιρικάδες της MINI και JUNIOR δυσκολεύτηκαν αρκετά, ειδικά στο πρώτο σκέλος που η λάσπη ήταν αρκετή. Χαρακτηριστική ήταν η σύγκρουση και πτώση τεσσάρων αναβατών μόλις στον πρώτο γύρο του πρώτου σκέλους, που παρ’ότι ήταν σοβαρή, δεν είχαμε τραυματισμούς και όλοι συνέχισαν τον αγώνα κανονικά. Και στα δυο σκέλη της JUNIOR η κατάταξη ήταν η ίδια: Πρώτος ο Κοντολέτας Δημήτρης με ΥΖ85, δεύτερος ο Μόσιος Γιάννης με ΚΤΜ85 και τρίτος ο Παπίλας Παναγιώτης με CRF150. Στο πρώτο σκέλος της MINI, πρώτος συμπλήρωσε το βάθρο ο Ράδος Ανέστης, δεύτερος ο Τουρατζίδης Γιάννης και τρίτος  ο Μπάκας Δημήτρης. Στο δεύτερο σκέλος η κατάταξη ήταν ως εξής: Πρώτος ο Κρητικός Μανώλης με KX85, δεύτερος ο Ράδος και τρίτος ο Αρβανίτης Γιώργος με ΚΤΜ85.

Επόμενος αγώνα την Κυριακή 24 Ιουνίου σε τοποθεσία που θα ανακοινωθεί.