Τοποθεσία: Πρέβεζα
Ημερομηνία: 15-16 Οκτωβρίου 2005
Συμμετοχές: 68 (125:20 – 250:15 – OPEN:16 – MINI:10 – JUNIOR:7)
Καιρός: Ηλιοφάνεια 24οC
Θεατές: 500 περίπου.

Στην Πρέβεζα μαζεύτηκαν ξανά οι αναβάτες για την διεξαγωγή του προτελευταίου  αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος.Το τέλος επεφύλαξε γιορτινή εικόνα, μιας και βγήκαν οι πρωταθλητές των κατηγοριών. Έτσι είχαμε τον Αλέξη Παπανικολάκη (KAWASAKI#1-Teomoto – Shell – Παπανικολάκης Racing) στα 125cc και τον Λευτέρη Παπανικολάκη στα 250cc (KAWASAKI#78 – Teomoto – Shell – Παπανικολάκης Racing) πρωταθλητές για το 2005. Στην κατηγορία open, κυπελλούχος αναδεικνύεται ο Γιώργος Σταναθιώτης (YAMAHA#4 – Valvoline – Rental – DID – Bridgestone – Sinisalo). Στην κατηγορία Junior, ο Αργύρης Τσαρνάς (TM#91 – Σαμόγλου – Piaggio – AXO – ΖΑΜΑΓΙΑ Service) έχοντας 52 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, στέφεται και αυτός πρόωρα κυπελλούχος. Μόνο στην κατηγορία Mini θα κριθεί ο κυπελλούχος στην Σπερχειάδα μεταξύ του Γιάννη Μόσιου (ΚΤΜ#51 – Hellinmoto – Driver) και του Οδυσσέα Τουρατζίδη (YAMAHA#93 – Service Τουρατζιδης – Moto Market – Καρυοφιλη Pirelli).

Με την παρέα του καλού καιρού, όλα τα σκέλη εξελίχτηκαν σε γρήγορους ρυθμούς, χαρίζοντας αρκετό θέαμα στους παραβρισκόμενους θεατές.

enduro.gr Holeshot King Award

enduro.gr Holeshot King Award

Αναβάτης Μοτοσυκλέτα Εκκινήσεις
1 Παπανικολάκης Αλέξανδρος Kawasaki 7
2 Κεραμιδάς Δημήτρης KTM 4
3 Ζαχαρίου Βασίλης KTM 3
4 Fitch Richard TM 2
Παπανικολάκης Λευτέρης Kawasaki 2
Γαλατιανός Στέλιος Honda 2
Ανδρέου Νίκος Honda 2
5 Παπαβασιλείου Νεκτάριος KTM 1
Λυρίου Σταμάτης Yamaha 1

Σημείωση: Ο θεσμός του Holeshot King Award είναι ένας νέος θεσμός στην Ελλάδα, ιδέα του promoter Δημήτρη Κεραμιδά, κάτι που το enduro.gr αναγνώρισε και αποφάσισε να χορηγήσει. Holeshot είναι η καλύτερη εκκίνηση, ο αναβάτης που θα φτάσει στο πρώτο άλμα από την μπάρα της εκκίνησης.

Κατηγορία 125cc
Δύο σκέλη με αρκετό συναγωνισμό μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Στο Α’ Σκέλος όλα τα μάτια ήταν

στην εκκίνηση. Ο Δημήτρης Βαγγελάκος (ΚΤΜ#101) κρατάει την πρωτοπορία για ενάμιση γύρο, πέφτοντας μετά στην έκτη θέση. Ο Β.Ζαχαρίου (ΚΤΜ#3) και ο Π.Κουζής (YAMAHA#4) οδηγώντας επιθετικά καταφέρνουν να προσπεράσουν τον έως εκείνη την στιγμή πρώτο, Α.Παπανικολάκη (KAWASAKI#1). Στην συνέχεια ο Χ.Φωτόπουλος (KAWASAKI#911) πίεσε τον Παπανικολάκη, που έδειχνε να μην θέλει να ρισκάρει, και καταφέρνει να τον προσπεράσει. Ο Β.Ζαχαρίου επέβαλε έναν γρήγορο ρυθμό καταφέρνοντας να τερματίσει πρώτος, παρασέρνοντας μόνο τον Π.Κουζή που τερμάτισε τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω του. Μετά άρχιζαν να περάνε την γραμμή του τερματισμού και οι υπόλοιποι αναβάτες, με τον νεαρό Χ.Φωτόπουλος να κερδίζει την τρίτη θέση στο βάθρο και τέταρτο τον Α.Παπανικολάκη. Ακολουθούν, Βαγγελάκος, Ηλιόπουλος, Γαλατιανός.
Β’ Σκέλος
Μάχη μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας μεταξύ Α.Παπανικολάκη και Π.Κουζής. Ενας συγκλονιστικός αγώνας από την μπάρα μέχρι το άλμα για την καρό σημαία. Η πρώτη θέση άλλαξε αρκετές φορές κρατώντας όλους σε αγωνία. Ο Α.Παπανικολάκη καταφέρνει να οδηγήσει τον αγώνα με τον Β.Ζαχαρίου να τον ακολουθεί στενά. Ο Π.Κουζής σκαρφαλώνει στην τρίτη θέση με τον Β.Ζαχαρίου να χάνει αρκετές θέσεις. Ο νεαρός Σ.Γαλατιανός (HONDA#103) καταφέρνει να βρεθεί στη κορυφή και να οδηγεί τον αγώνα. Οι Α.Παπανικολάκης και Π.Κουζής όμως ανεβάσανε τον ρυθμό και πιέζοντας τον Γαλατιανός, τον ρίχνουν στη τρίτη θέση όπου και παρέμεινε ως το τέλος.
Ο Π.Κουζής καταφέρνει να προσπεράσει τον Α.Παπανικολάκη και να ονειρεύεται την νίκη στο Β’ Σκέλος. Ένα οδηγικό του λάθος έναν γύρο πριν το τέλος, του στέρησε την χαρά της νίκης, μην μπορώντας στη συνέχεια να προσπεράσει ξανά τον Παπανικολάκη.
Τέταρτος τερμάτισε ο Δ.Βαγγελάκος, με τους Φωτόπουλο και Ζαχαρίου να κλείνουν την πρώτη εξάδα.

Κατηγορία 250cc

Άλλα δύο σκέλη φωτιά. Ο Λευτέρης Καρέτσος (ΥΑΜΑΗΑ#1), προσπερνώντας τον Ν.Ανδρέου (HONDA#102), βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα από νωρίς. Μια επαφή στον αέρα, είχε ως αποτέλεσμα την πτώση των Δ. Κεραμιδά (ΚΤΜ#5) και Ν.Παπαβασιλείου (ΚΤΜ#2). Ο πρώτος εγκατέλειψε και ο δεύτερος χάνει πολλές θέσεις (και εξάτμιση προς το τέλος!). Στα μέσα του αγώνα, ο Λευτέρης Παπανικολάκης (KAWASAKI#78) και Σταμάτης Λυρίου (YAMAHA#3) σκαρφαλώνουν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα και προσπαθούν να απειλήσουν τον Λ.Καρέτσο. Το σκηνικό δεν αλλάζει ως την καρό σημαία για τους πρώτους τρεις. Την εξάδα κλείνουν Σ.Ξυδόπουλος, Μ.Σκύβαλος και Ν.Ανδρέου.
Στο Β’ σκέλος και πάλι ο Ν.Ανδρέου παίρνει την εκκίνηση και οδηγεί τον αγώνα, ακολουθούμενος από τους Ν.Παπαβασιλείου και Σ.Λυρίου. Ο Λ.Παπανικολάκης από την έκτη θέση, προσπερνάει όποιον βρίσκει μπροστά του και καταφέρνει να τερματίσει πρώτος. Ξανά στο βάθρο και στην δεύτερη θέση, σε αυτό το σκέλος, ο Σ.Λυρίου. Τον ακολούθησε ο Ν.Παπαβασιλείου που ανασυγκροτήθηκε μετά την περιπέτεια στο πρώτο σκέλος. Ακολουθούν Σ.Ξυδόπουλος και Λ.Καρέτσος.
Μεγάλος άτυχος ο Ν.Ανδρέου, που βρισκόταν στην σίγουρη τρίτη θέση έναν γύρο πριν το τέρμα, όταν εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη.

Κατηγορία Open
Η μπάρα έπεσε και ο Γιάννης Πιλάλας(HONDA#9) κράτησε την πρώτη θέση, μέχρι να δεχτεί την επίθεση από τους συναθλητές του και να πέσει στη τελική τέταρτη θέση. Ο Νίκος Κριμπούνης (ΚΤΜ#121) καταφέρνει να βγει τελικά νικητής, μετά την μάχη με τους Δημήτρη Φωτόπουλο (KAWASAKI#911) και Γιώργο Σταναθιώτη (YAMAHA#4), που συμπληρώνουν και το βάθρο της Πρέβεζας. Ο Γ.Σταναθιώτης είναι στην βαθμολογία πρώτος, με 35 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Ν.Κριμπούνη και έναν αγώνα πριν το τέλος κυπελλούχος για το 2005.

Κατηγορία Mini
Τα ανερχόμενα ταλέντα μαζί με τους αναβάτες της κατηγορίας Junior. Ο Γιάννης Μόσιος (ΚΤΜ#51-Hellinmoto-Driver) καταφέρνει να νικήσει ξανά στη Πρέβεζα και να πάρει τους 50 βαθμούς από τα δύο σκέλη, που τον φέρνουν πρώτο στη βαθμολογία με πέντε βαθμούς διαφορά από τον Οδυσσέα Τουρατζίδη (ΥΑΜΑΗΑ#93-Service Τουρατζιδης-Moto Market-Καρυοφιλη Pirelli) που βρέθηκε δυο φορές στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.
Ο Παναγιώτης Παπιλάς (KAWASAKI#77-Γεωγρουσόπουλος) κατάφερε να ανεβεί και αυτός δύο φορές στο τρίτο σκαλί του βάθρου και να βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Κατηγορία Junior
Ο Αργύρης Τσαρνάς (TM#91-Σαμόγλου-Piaggio-AXO-ΖΑΜΑΓΙΑ Service) συνέχισε την καλή παρουσία με νίκες και στα δύο σκέλη, που τον κάνουν από τώρα κυπελλούχο στην κατηγορία του. Στο Α’ σκέλος ο Χρήστος Κιφοκέρης (ΤΜ#8-ΤΜ Πολύχρονος) τερματίζει δεύτερος με τον Κωνσταντίνο Κόκκινο (YAMAHA#3-Μοτοδυναμική-Moto Market-Moto Πάτρα-Λιμπεράτος Service) να περνάει τον τερματισμό τρίτος.
Στο Β’ σκέλος ο  Κόκκινος κατακτά αυτή την φορά την δεύτερη θέση με τον Κιφοκέρης την τρίτη.