ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ENDURO ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
1ος ΑΓΩΝΑΣ – ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2008
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ – ΟΜΙΛΟΣ ΔΙΚΥΚΛΙΣΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ (Ο.ΔΙ.ΚΟ. Α.Σ.)

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ !

Όμορφα και αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον ξεκίνησε το πρώτο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Enduro στη χώρα μας, αυτό της Δυτικής Μακεδονίας. Φιλοδοξεί, όπως συνέβη και με το Scramble, να βγάλει νέους αναβάτες στους αγώνες και να δώσει ευκαιρίες σε αυτούς που δεν μπορούν (ακόμη) να δοκιμάσουν στο Πανελλήνιο.

Δύο κύκλοι των 36χλμ., όμορφα μονοπάτια ανάμεσα στα θεόρατα πεύκα των Πιερίων, πάνω από τους οπωρώνες του Βελβεντού και τη λίμνη Πολυφήτου, φιλοξένησαν 33 αναβάτες (αποκλειστικά με μοτοσυκλέτες Enduro) που καθόλου δεν παραπονέθηκαν για τη ζέστη, τους χαλαρούς χρόνους και τη λίγη φλαταδούρα στο κλείσιμο του κύκλου.

Τεχνική, αλλά μικρότερη από όσο θα έπρεπε και χωρίς κριτές σε κρίσιμα σημεία, ήταν η 2,3χλμ. Cross Country Ε.Δ., που έγινε δύο φορές και, σίγουρα, οι χρονομέτρες των Περιφερειακών θα πρέπει να εξοικοιωθούν με τη χρήση των εκτυπωτικών της Tag Heuer που διαθέτει από παλιά ο Μ.Ο.Γ. για να εκλείψουν και οι ελάχιστες αμφιβολίες.

Το απόλυτο θέαμα, πάντως, ήταν η ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Extreme Ε.Δ. που τα παιδιά του Βελβεντού ετοίμασαν (σε Δημοτικό οικόπεδο, μέσα στο χωριό), με ΟΛΑ τα τεχνητά εμπόδια του Παγκοσμίου, μουσική και εκφωνητή, που αν και δεν χρονομετρήθηκε συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και στα δύο περάσματα που έγιναν.

Άξια αναφοράς η συμβολή του Δημάρχου Βελβεντού κου Μανόλη Στεργίου, που δείχνει να έχει τη διάθεση να φιλοξενήσει αθλήματα μοτοσυκλέτας στην ευρύτερη περιοχή. Επόμενο ραντεβού στις 8 Ιουνίου, με τον αγώνα των Ιωαννίνων.