Τοποθεσία: Βραχναϊκά Πατρών
Καιρός: 25C Σύννεφα
Θεατές: 1500

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο 6ος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος Supermoto στην πίστα kartmania στα Βραχναίικα Πατρών. Ο καιρός τελικά φάνηκε να είναι σύμμαχος, αφού υπήρχε υποψία βροχής, βοηθώντας έτσι την προσέλευση αρκετών φίλων του αθλήματος που ευχαριστήθηκαν για άλλη μια φορά πλούσιο θέαμα.

Ήταν ένας αγώνας που τα είχε όλα, μάχες, τούμπες, τραυματισμούς, θερμούς θεατές και πάνω από όλα θέαμα. Καθώς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Supermoto πλησιάζει προς το τέλος του, o αγώνας ήταν κρίσιμος για την βαθμολογία σε πολλές κατηγορίες. Ο Φώτης Τσαλίκης (Honda) έφυγε από την Πάτρα πρωταθλητής της Light και βάζοντας γερή υποψηφιότητα για το πρωτάθλημα της 450-Racing. Σημαντική νίκη πέτυχε ο Ηλίας Μικές (KTM) που ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και μάλλον δύσκολα θα χάσει τον τίτλο καθώς είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένος.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ/ JUNIOR
Από την εκκίνηση του αγώνα ξεχώρισε ο Γιάννης Τσαούσης στην κατηγορία νέων , που αν και δέχτηκε μεγάλη πίεση σε όλο τον αγώνα από τον Δημήτρη Παπαγγέλου της Junior, κατάφερε τελικά να πάρει την καρό σημαία. Δεύτερος στη κατηγορία τερμάτισε ο Γιώργος Χωριανόπουλος με τρίτο τον Ιωάννη Χάνη. Στην κατηγορία Junior δεύτερος (και τρίτος στον αγώνα) τερμάτισε ο Νίκος Κατεχάκης και τρίτος ο Ιωσήφ Ψεγιαννάκης

LIGHT
Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων Χατζηγεωργίου Junior και Τσαλίκης ξεκίνησαν την μάχη της πρώτης θέσης. Ο Junior οδήγησε των αγώνα στην αρχή για να τον περάσει ο Τσαλίκης περίπου στα μισά. Οι δυο τους άρχισαν να ντουμπλάρουν αναβάτες και στην στροφή μετά την ευθεία του τερματισμού ο Τσαλίκης εγκλωβίσθηκε σε ένα ντουμπλάρισμα επιτρέποντας στον Χατζηγεωργίου να τον περάσει και να κερδίσει τον αγώνα. Δεύτερος και φανερά απογοητευμένος τερμάτισε ο Τσαλίκης. Λίγο πιο πίσω ο Χρήστος Μακράκης και ο Γιώργος Πανδής έδιναν την δικιά τους μάχη για την τρίτη θέση και ύστερα από πολλές εναλλαγές επικράτησε ο πρώτος.

HONDA CRE 250 – Honda Σαρακάκης
Την εκκίνηση του αγώνα πήρε η Ελένη Αγελαδοπούλου και οδηγώντας πολύ γρήγορα άρχισε να απομακρύνεται δημιουργώντας από νωρίς διαφορά ασφαλείας από τις υπολοίπους. Πιο πίσω εξελίσσονταν μάχη με την Ευδοκία Ροκανά να καταφέρνει τελικά να προσπεράσει μετά από πολύ πίεση την Τάνια Δαμίγου. Λίγο πριν το τέλος ο αγώνας διεκόπη λόγω της άσχημης πτώσης που είχε η Μαρία Καραγιάννη στο χωμάτινο κομμάτι και χρειάστηκε να μπει το φορείο .Η αλυτάρχης του αγώνα αποφάσισε την επανεκκίνηση του αγώνα με διάρκεια 2 γύρων χωρίς όμως στο τέλος του να υπάρξει αλλαγή στην κατάταξη .

YAMAHA XT 660 CUP
Με την εκκίνηση ξεκίνησε ένας πολύ δυνατός αγώνας με τον Στέλιο Κασδαγλή να παίρνει τελικά ένα μικρό προβάδισμα έχοντας πίσω του τον Ηλία Αναστασόπουλο και τον Γιώργο Πολυδάκη να μάχονται για την δεύτερη θέση κάτι που έγινε και με τους Μιχάλη Μαυράκη και Κων/νο να παλεύουν για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο βάθρο .

RACING 450
Η κορύφωση του ενδιαφέροντος υπήρξε για άλλη μια φορά στον αγώνα της κατηγορίας 450R, που από την εκκίνηση μέχρι και το τέλος, πρόσφερε πλούσιο θέαμα. Την εκκίνηση πήρε ο Νίκος Διακάκης (Suzuki) και μαζί με τους Γιώργο Κάκκο (Suzuki), Σπύρο Κεφαλλονίτη (Suzuki), Μιχάλη Μιμίκο (KTM) και Φώτη Τσαλίκη (Honda) που τον ακολουθούσαν, οδήγησαν χωρίς να κλείνουν το γκάζι πουθενά δίνοντας μια δυνατή μάχη με πλούσιο θέαμα. Άτυχη στιγμή είχε ο Νίκος Διακάκης όταν στον 8ο γύρο είχε μια πτώση που τον έριξε αρκετές θέσεις πίσω. Η μάχη όμως για τη πρώτη θέση στο βάθρο συνεχίστηκε, με τον Γιώργο Κάκκο να έχει τον Σπύρο Κεφαλλονίτη συνεχώς στο φτερό του, με τον δεύτερο να καταφέρνει να περάσει τελικά μπροστά, ύστερα από μεγάλο αγώνα. Εντύπωση έκανε για άλλη μια φορά ο Φώτης Τσαλίκης που οδηγώντας πραγματικά γρήγορα κατάφερε τελικά να περάσει τον Γιώργο Κάκκο που προπορευόταν, και να πάρει αυτός την δεύτερη θέση στο βάθρο.

OPEN
Αγώνας για δυνατά νεύρα εξελίχτηκε αυτός της κατηγορίας OPEN. Ο Ηλίας Μικές (KTM) πήρε την εκκίνηση και άρχισε να απομακρύνεται, ενώ πίσω του εξελίσσονταν δραματική μάχη με τον Μιχάλη Κουτσουμπό (Honda) να πιέζει ασφυκτικά τον πολύ καλό Μανώλη Σκύβαλο (Husqvarna) για την δεύτερη θέση καταφέρνοντας με έναν θεαματικό τρόπο να τον περάσει στα φρένα στην είσοδο της Κ1 και να αποκτήσει και μια μικρή διαφορά. Ο Σκύβαλος όμως δεν το έβαλε κάτω, έπιασε τον Κουτσουμπό και άρχισε να τον πιέζει με την σειρά του, καταφέρνοντας μάλιστα να τον περάσει στο χωμάτινο κομμάτι. Ο Ηλίας Μικές μπροστά αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, κερδίζοντας άλλον ένα αγώνα Την δεύτερη θέση κράτησε ο Σκύβαλος τελικά, μπροστά από τον Κουτσουμπό που πήρε στο νήμα την τρίτη θέση από τον τέταρτο Θανάση Νάκη (Honda) που είχε μπει και αυτός στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης στο τέλος του αγώνα.