Το ΚΤΜ Super Test μόλις έχει τελιώσει και ο Αυστραλός Toby Price (ΚΤΜ) έχει γράψει τον καλύτερο χρόνο της ειδικής. Η εκκίνηση όμως δυο ώρες αργότερα έδωσε μικρή πρωτοπορεία στους πρώτους συμμετέχοντες της κατηγορίας Junior.  Αυτό σε συνδυασμό με την βροχή που ήρθε μετά τα πρώτα δέκα ζευγάρια της κατηγορίας Junior κατέστησε αδύνατο στους υπόλοιπους αθλητές να κατέβουν κάτω από τα δυο λεπτά.

Παρόλα αυτά την σημερινή ημέρα θα την θυμάται για πολύ καιρό ο Αυστραλός καθώς κατάφερε να κάνει τον καλύτερο χρόνο της ημέρας. Στην κατηγορία Ε2 καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Juha Salminen (BMW), στην κατηγορία Ε3 ο David Knight (KTM) ενώ στην κατηγορία Ε1 o Johnny Aubert (KTM) ήταν ο ταχύτερος σήμερα.

Αύριο ο αγώνας ξεκινά στις 09:00 και μεγάλη συζήτηση έχεις γίνει για την ειδική Extreme η οποία είναι πραγματικά περισσότερο trail σε κάποια της κομμάτια παρά Enduro. Σε αυτόν τον αγώνα έγινε κάτι που δεν γίνεται συχνά, αθλητές βρέθηκαν στην συνέλευση των αγωνοδικών ζητώντας να ακυρωθεί ή να αλλάξουν ορισμένα (δύσκολα) σημεία της ειδικής extreme, κάτι που δεν έγινε. Παρόλα αυτά στα δύσκολα σημεία της ειδικής η οργάνωση έχει δημιουργήσει εναλλακτική διαδρομή στην οποία, θεωρητικά, κάποιος χάνει χρόνο αν την ακολουθήσει.

Δείτε την επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος, την ιστοσελίδα των Πορτογάλων διοργανωτών και την ιστοσελίδα για τα live αποτελέσματα.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Γιουβρής / Race Photo

Juha Salminen

Juha Salminen

David Knight (δεξιά) και Cristophe Nambotin

David Knight (δεξιά) και Cristophe Nambotin

Johnny Aubert

Johnny Aubert

Αυτό ήταν το πρώτο Super Test με βροχή!

Αυτό ήταν το πρώτο Super Test με βροχή!

0123_ENPO160410

parc ferme

parc ferme

H αγωνιστική ομάδα BMW Husqvarna Motorsports

H αγωνιστική ομάδα BMW Husqvarna Motorsports

[download id=”73″]