Τοποθεσία: Γιαννιτσά
Διοργάνωση: Όμιλος Φίλων Μοτοσυκλέτας Γιαννιτσών
Συμμετοχές: 102 (ΜΧ1: 18, ΜΧ2: 24, OPEN: 33, JUNIOR: 12, MINI: 15)
Καιρός: Ηλιοφάνεια
Θεατές: 600-800

Μόλις 50 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη και στο πρώτο χιλιόμετρο Γιαννιτσών – Αξού στην τοποθεσία Ταλαμπάς, βρίσκεται η πίστα ΜΧ των Γιαννιτσών, η οποία μπορεί να εξελιχθεί (σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου Γιαννιτσών κ. Νίκου Παπανικολάου) σε πίστα πανευρωπαϊκού επιπέδου. Κρίνοντας από τον αγώνα της Κυριακής, δεν έχω κανέναν λόγο να μην το πιστέψω. Οι παροχές της πίστας με σωστά περιφραγμένους χώρους, paddocks, σύστημα ποτίσματος σε όλο το μήκος, πύργος ελέγχου, σε συνδυασμό με το αστείρευτο μεράκι και την αγάπη των διοργανωτών για το άθλημα, είχαν σαν αποτέλεσμα μία καταπληκτική διοργάνωση. Αν εξαιρέσουμε το ότι οι απονομές έγιναν χωριστά για το πρώτο και το δεύτερο σκέλος όλων των κατηγοριών, το πρόγραμμα κύλησε κανονικότατα. Καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα υπήρχε συνεχής περιγραφή από τα μεγάφωνα, καθώς και μουσική που έπαιζε ασταμάτητα.

Στο πρώτο σκέλος της MX2 ο Βούλγαρος Christian Iliofski με KTM SXF 250 ξεχώρισε από την εκκίνηση και παρέμεινε πρώτος με διαφορά για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μέχρι που η άψογη οδήγηση του Γαλανού του στέρησε την πρώτη θέση, με τον Κυριάκο Κόττη να τερματίζει στην 3η θέση. Ένα μικρό λάθος του Δημήτρη Μερεμετσάκη με Yamaha YZF 250 στην 2η στροφή ακριβώς μετά την εκκίνηση τον καθυστέρησε, παρ’όλα αυτά οδήγησε θεαματικά για να τερματίσει στην 4η θέση. Στο δεύτερο σκέλος με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν οι θεατές την πραγματική μάχη ρόδα με ρόδα για το μεγαλύτερο μέρος του σκέλους ανάμεσα σε Γαλανό-Μερεμετσάκη, όπου και αφήσανε αρκετή διαφορά από τον τρίτο Iliofski, για να τερματίσουνε τελικά στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα.

Δεν είχαμε διαφορές στις 3 πρώτες θέσεις και στα δύο σκέλη της MX1, με την αλάνθαστη οδήγηση του Στέλιου Γαλατιανού με Honda CRF 450 να βλέπει πρώτος την καρώ σημαία και τις 2 φορές, με τον Βούλγαρο Rosen Tonsef με ΚΤΜ SXF 450 και τον Μενέλαο Μερεμετσάκη με Yamaha YZF 450 να συμπληρώνουν τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου.

Ομοίως μονοπωλήθηκαν και οι 2 πρώτες θέσεις του βάθρου και στα 2 σκέλη της OPEN, από τον “ιπτάμενο” Αδάμο Πράσσο με KTM SXF 450 που έκανε διαφορά από την εκκίνηση, ακολουθούμενου από τον Παναγιώτη Καδόγλου με KTM SXF 450. 3ος στο πρώτο σκέλος τερμάτισε ο Τζιώρας Κωνσταντίνος με Kawasaki KXF 250 και στο 2ο σκέλος ο Βαγγέλης Μπαλάτσος με Yamaha YZF 250.

Το θέαμα φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει και από την Junior και την Mini, και στα 2 σκέλη των οποίων οι πιτσιρικάδες απέδειξαν τις εξαιρετικές ικανότητές τους στην οδήγηση. Στο πρώτο σκέλος της Junior τις θέσεις του βάθρου συμπλήρωσαν με τη σειρά: Giannh Tasef με ΚΤΜ 85, Οδυσσέας Τουρατζίδης με Yamaha YZ 85 και ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς με Honda CR 85. Στο δεύτερο σκέλος  πρώτος τερμάτισε ο Angel Karaniotof με KTM 85, δεύτερος ο Γιάννης Μόσιος με ΚΤΜ 85 και τρίτος ο Οδυσσέας Τουρατζίδης. Στην Mini το βάθρο συμπλήρωσαν οι ίδιοι, με διαφορετική όμως κατάταξη. Στο πρώτο σκέλος: πρώτος ο Ivan Petrov με Kawasaki KX 65, δεύτερος ο Ανέστης Ράδος με ΚΤΜ 65 και τρίτος ο Γιάννης Τουρατζίδης με Yamaha YZ 85. Στο δεύτερο σκέλος η κατάταξη ήταν ως εξής: Ανέστης Ράδος, Γιάννης Τουρατζίδης, Ivan Petrov.

Συγχαρητήρια σε όλους, διοργανωτές, αγωνιζόμενους και θεατές για έναν πραγματικά ωραίο και θεαματικό αγώνα