Οι Γάλλοι αθλητές δεν άφησαν κανένα περιθώριο σε όλες τις κατηγορίες για άλλη μια φορά κερδίζοντας τα πάντα. Ο Πορτογαλικός αγώνας ήταν σίγουρα πιο εύκολος από τον αντίστοιχο Ισπανικό κλείνοντας τους πρώτους τέσσερις αγώνες που σηματοδοτούν το μέσο του πρωταθλήματος. Ο Κίμωνας Καράμπελας αγωνίστηκε κανονικά μετά την εγκατάλειψή του στην Ισπανία τερματίζοντας 21ος στην κατηγορία Junior και τις δυο ημέρες.

Κατηγορία Ε1
H εγκατάλειψη του Antoine Meo την πρώτη ημέρα (μηχανικό πρόβλημα) άνοιξε την όρεξη στους υπολοίπους αθλητές με πρωτεργάτη τον Rodrig Thain που εκμεταλλεύτηκε και την εγκατάλειψη του ομόσταυλό του Simone Albergoni κερδίζοντας τον αγώνα. Στη δεύτερη θέση ο Eero Remes στον καλύτερο τερματισμό του φέτος. Ο Matti Seistola ανέβασε την Husqvarna του στην τρίτη θέση του βάθρου. Την δεύτερη ημέρα o Antoine Meo ήταν ανίκητος κερδίζοντας την έβδομη νίκη του φέτος. Ο Matti Seistola έδωσε μάχη με τον Rodrig Thain και τον κέρδισε για την δεύτερη θέση. Ο Antoine Meo προηγείται με 31 βαθμούς του Rodrig Thain.

Antoine Meo

Κατηγορία Ε2
Ο Johnny Aubert κέρδισε την πρώτη ημέρα ανοίγοντας την διαφορά του από τους υπόλοιπους νωρίς. Ο Pela Renet συμβιβάστηκε στη δεύτερη θέση ενώ ο Jeremy Tarroux στον δεύτερό του αγώνα φέτος κέρδισε στην μάχη της τρίτης θέσης τον Juha Salminen. Μάχη για την νίκη και την δεύτερη ημέρα μεταξύ Renet και Aubert με τον πρώτο να κερδίζει άλλη μια νίκη με οκτώ δευτερόλεπτα διαφορά. Στην τρίτη θέση ο Ισπανός Cristobal Guerrero. Στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία ο Renet προηγείται με 15 βαθμούς του Guerrero και 33 βαθμών του Salminen.

Johnny Aubert

Pela Renet

Κατηγορία Ε3
Κέρδισε για άλλη μια φορά ο Christophe Nambotin συνεχίζοντας την επικράτησή του στην μεγάλη κατηγορία. Αυτήν τη φορά ο Seb Guilliame κατάφερε να τερματίσει δεύτερος κερδίζοντας για δευτερόλεπτα τον Aigar Leok. Όγδοη συνεχόμενη νίκη για τον Nambotin την Κυριακή – που πλέον είναι ο μόνος ανίκητος αθλητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στη δεύτερη θέση ο Oriol Mena για λίγα δευτερόλεπτα γρηγορότερος από τον Aigar Leok. O Nambotin είναι 50 βαθμούς μπροστά από τον Joakim Ljunggren.

Christophe Nambotin

Κατηγορία Junior
O Mathias Bellino κέρδισε άλλους δυο αγώνες στην Πορτογαλία ενώ το Σάββατο ο Rudi Moroni και o Mario Roman συμπλήρωσαν το βάθρο. Την Κυριακή πίσω από τον Bellino τερμάτισε δεύτερος ο Victor Guerrero και ο Daniel McCanney. Στην βαθμολογία προηγείται ο Mathias Bellino με 154 βαθμούς έναντι 111 βαθμούς του Jonathan Manzi.

Mathias Bellino

Κατηγορία Γυναικών
1-2 για τις Laia Sanz και Ludivine Puy στην Πορτογαλία. Την τρίτη θέση κέρδισε το Σάββατο η Blandine Dufrene και την Κυριακή Audrey Rossat. H Sanz προηγείται με 77 βαθμούς έναντι 71 βαθμών της Puy.

Επόμενος αγώνας 30 Ιουνίου – 01 Ιουλίου στην Ιταλία, Castiglion Fiorentino.

Φωτογραφίες: KTM, Jonty Edmunds