Οι καρδιές των Γάλλων πήγαν να σπάσουν σήμερα όταν ο πρωτοπόρος αθλητής τους, ο Sebastian Guillame μπλέχθηκε στην πρώτη ειδική της ημέρας και έκανε το χειρότερο χρόνο που θα μπορούσε να κάνει. Ισπανοί, Αμερικάνοι και Φινλανδοί βρήκαν την ευκαιρία να εξαπολύσουν αντεπίθεση σε περίπτωση που στη Γαλλική ομάδα συνέβαινε ακόμα μια ατυχία.

Επιτυχία για την Ελληνική ομάδα Junior σήμερα καθώς ανεβαίνει μια θέση στην 13η από τις 16 ομάδες. Η εγκατάλειψη του δεύτερου Junior Χιλιανού αθλητή ανέβασε την ελληνική ομάδα ένα σκαλί παραπάνω. Η Ελληνική ομάδα trophy παρέμεινε και σήμερα στην 14η θέση ανάμεσα σε 26 ομάδες.

Ωφελοιμένοι βγήκαν ο Stefan Merriman και o Marko Tarkalla που πέρασαν τον Γάλλο στην κατάταξη της κατηγορία Ε3. Μια αναπάντεχη εξέλιξη που φέρνει τον Stefan Merriman στην πρώτη θέση της κατάταξης αρκεί να κρατήσει τη διαφορά αύριο το πρωί στo final test motocross.

Και ενώ ο Juha Salminen διέλυσε τα χρονόμετρα και σήμερα, πίσω του ο Ιταλός Alessandro Belometti έκανε την μεγάλη επίθεση σήμερα καλύπτοντας στο νήμα τη διαφορά από τον Γάλλο Rodrig Thain που προηγούταν όλες αυτές τις ημέρες. Η διαφορά τους είναι ένα δευτερόλεπτο και όλα θα κριθούν στον αυριανό αγώνα.

Οι αθλητές αρκούνται απλώς να ξεκινήσουν το final test για να βαθμολογηθούν και θεωρούνται ως τερματίσαντες. Παρόλα αυτά αρκετοί ήταν αυτοί που άλλαζαν ελαστικά ακόμα και αναρτήσεις (πιο σκληρές για το motocross).

Τα paddocks της Honda

Σήματα του αγώνα

O Ιταλός Belometti Alesandro

Ο Σουηδός Joakim Ljunggren