Αναπολώντας το καλοκαίρι που πέρασε, οι αγωνιζόμενοι και το πολύχρωμο καραβάνι που τους ακολουθεί από πόλη σε πόλη βρέθηκαν στον νομό Τρικάλων για τον έβδομο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος scramble. Ο αγώνας πλαισιώθηκε από freestyle show και διαγωνισμό hill climbing.

Δυστυχώς μόνο 67 αναβάτες δήλωσαν συμμετοχή στον παραπάνω αγώνα, κάτι που θα πρέπει να ενοχλήσει τους υπεύθυνους καθώς η λέσχη των Τρικάλων διοργάνωσε τον πιο επιτυχή αγώνα πέρυσι στο χιονοδρομικό του Περτουλίου. Όταν μάλιστα οι συμμετοχές σε κάθε αγώνα του πρωταθλήματος πλησιάζουν τις 100 τότε είναι ξεκάθαρο πως κάποιο πρόβλημα προυπήρχε με την λέσχη των Τρικάλων ή την περιοχή γενικότερα ή ίσως ο αγώνας αυτός δεν προωθήθηκε όπως θα έπρεπε.

Παρόλα αυτά η οργάνωση είχε προσπαθήσει πάλι φέτος για ότι καλύτερο δυνατόν, κάτι που φάνηκε εξ’ αρχής από την προετοιμασία και τις εξαγγελίες. Για πρώτη φορά διοργανώθηκε ανάβαση απότομης πλαγιάς (Hill Climbing) και free style show παράλληλα με τον αγώνα scramble. Για το hill climbing η προσωπική άποψή μου είναι ότι όλα κύλησαν πολύ καλά και πως η ΜΟΛΕΤ θα μείνει στην ιστορία για την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση τέτοιου αγώνα. Το freestyle show ήταν αυτό που έλειπε από τους αγώνες γενικότερα. Ένας τρόπος να περάσουν όμορφα οι θεατές.

Με αυτά και αυτά θα έλεγε κανείς πως παραμελήθηκε το scramble από την λέσχη. Σωστά. Τα αποτελέσματα του αγώνα καθυστέρησαν τραγικά από την λέσχη, λόγω λαθών και η απονομή έγινε με λάθος αποτελέσματα! Επιπρόσθετα τα αποτελέσματα δεν κοινοποιήθηκαν ποτέ στους αγωνιζόμενους μετά την λήξη του αγώνα. Παρόλα αυτά και προφανώς κατόπιν πιέσεων έγινε η απονομή των κατηγοριών. Τελικά τα σωστά αποτελέσματα διορθώθηκαν την επομένη ημέρα και ανακοινώθηκαν από την ΜΟΛΕΤ.

Εκτός αυτού ο χώρος του φετινού αγώνα υπολειπόταν σημαντικά του αντίστοιχου της περσινής χρονιάς. Για την ακρίβεια δεν γινόταν ουσιαστικός τεχνικός έλεγχος όπως επίσης δεν υπήρχε πουθενά parc ferme μετά τον τεχνικό έλεγχο αλλά ούτε και μετά τον αγώνα. Όλα αυτά δεν δικαιολογούνται από μια λέσχη όπως η ΜΟΛΕΤ, που έχει στο ενεργητικό της επιτυχημένους αγώνες αλλά και πείρα σε διοργάνωση αγώνων scramble.

Φάνηκε ξεκάθαρα πως στην προσπάθεια της η λέσχη να ικανοποιήσει περισσότερο κόσμο και να προσφέρει θέαμα προσελκύοντας θεατές υποβάθμισε, άθελά της, τον πανελλήνιο αγώνα scramble ενώ θα έπρεπε από την αρχή να είναι ο πρώτος και κύριος στόχος της.

Δυστυχώς για την λέσχη και τους ανθρώπους της, που εργάστηκαν σκληρά για αυτό το γεγονός οι περισσότεροι αγωνιζόμενοι θα έχουν θυμούνται την έλλειψη σωστών αποτελεσμάτων παρά την διοργάνωση freestyle show και hill climbing.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να επισημάνω, τελικώς, την σωστή προβολή των αποτελεσμάτων, καθώς η λέσχη προνόησε να συμπεριλάβει και τους χορηγούς των αγωνιζομένων. Μπράβο για αυτή τους την πρωτοβουλία, μακάρι να γίνει θεσμός από όλους.

Η λέσχη είχε ετοιμάσει μια διαδρομή σε διπλανές πλαγιές η οποία ήταν εμφανής κατά το σύνολό της. Οι συνεχείς ανηφόρες-κατηφόρες με θετικές και αρνητικές κλίσεις έδωσε ένα προβάδισμα στους αγωνιζόμενους που προέρχονται από το enduro. Υπήρχαν όμως και άλματα δίνοντας στην πίστα το μεικτό στοιχείο που απαιτείται για τέτοιου είδους αγώνες. Ενθαρρυντική ήταν και η προσέλευση των θεατών αλλά ακόμα περισσότερο ευχαριστήθηκε ο κόσμος το free style show.

O Λευτέρης Καρέτσος (Yamaha Μοτοδυναμική) μονοπώλησε τον αγώνα αλλά η διαφορά που είχε στον τερματισμό από τον Βασίλη Σιαφαρίκα (Honda Σαρακάκης) δεν ήταν αρκετή για να τον κερδίσει, έτσι ο Σιαφαρίκας βρέθηκε πρώτος στον αγώνα στην κατηγορία του (Β4) και στην γενική. Σημαντική ήταν και η τρίτη θέση του Δημήτρη Βαγγελάκου (ΚΤΜ Hellinmoto) που ανεβαίνει στο βάθρο της γενικής για τέταρτη φορά φέτος. Παραμένει σταθερά στην δεύτερη θέση της κατηγορίας. Ενθαρρυντική θα πρέπει να χαρακτηριστεί και η τέταρτη θέση του προερχόμενου από το motocross Γιάννη Τσιούρβα (KTM) o οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο φετινό πρωτάθλημα. Θα είχε ενδιαφέρον να τον δούμε και στους υπόλοιπους αγώνες. Πέμπτος τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Τζιώρας (Honda) με έκτο τον Μανώλη “ήρεμη δύναμη” Κρητικό (ΤΜ Ελλάς).

Στην μικρή κατηγορία ο Δημήτρης Βαγγελάκος ήταν μακράν ο καλύτερος του αγώνα παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες του Μανώλη Κρητικού που τον κυνηγάει και στην βαθμολογία της κατηγορίας. Ο τοπικός Γιάννης Τρίγκας (ΚΤΜ Hellinstore 015) τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Ο Λευτέρης Καρέτσος (Yamaha Μοτοδυναμική) εκμεταλλεύτηκε την εκκίνηση της κατηγορίας του, πέρασε μπροστά και έκανε ένα μοναχικό αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Απόστολος Πλιάτσικας (ΤΜ) από την Λάρισα ενώ την τριάδα έκλεισε ο Μανώλης Σκύβαλος (KTM Hellinmoto) από την μακρινή Κρήτη.

Ο Γιάννης Τσιούρβας (ΚΤΜ) μετά την τέταρτη θέση της γενικής κέρδισε και την πρώτη θέση στην κατηγορία του ανεβάζοντας το καινούργιο SXF 250 στο βάθρο. Δεύτερος ο Κωνσταντίνος Τζιώρας (Honda) και τρίτος τερμάτισε ο Θανάσης Αυγέρης (Husqvarna). Nα σημειωθεί πως κανένας από τους πρωτοπόρους στην βαθμολογία της κατηγορίας δεν ανέβηκε στο βάθρο σε αυτόν τον αγώνα, χαρακτηριστικό του μεγάλου ενδιαφέροντος στην κατηγορία.

Αχτύπητος ήταν ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda Σαρακάκης) στην μεγάλη κατηγορία και αυτό φαίνεται από τους τελικούς χρόνους. Πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κατηγορία του και στην κατηγορία της γενικής, απόρροια της προσπάθειάς του όλη τη χρονιά. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο έμπειρος Αδάμος Πράσσος (ΚΤΜ Hellinstore) στην δεύτερη εμφάνισή του φέτος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τρίτος στον αγώνα ο Δημήτρης Κεραμιδάς (ΚΤΜ Hellinstore 018) κράτησε ψηλά την σημαία για την ομάδα του, όπως επίσης και τις ελπίδες του για τον φετινό τίτλο. Οι επόμενοι δυο αγώνες θα είναι καταλυτικοί και για αυτόν.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην λίμνη Ευβοίας 23 Οκτωβρίου ενώ απ’ ότι γνωρίζουμε ο promoter του φετινού πρωταθλήματος Δημήτρης Κεραμιδάς έχει έρθει σε συνεννόηση με λέσχη έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί ο όγδοος αγώνας που αναβλήθηκε στην Κρήτη. Όταν οριστεί κάτι τέτοιο θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Περισσότερες φωτογραφίες