ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4ος αγώνας περιφερειακού πρωταθλήματος scramble Δυτικής Μακεδονίας ΑΜΟΤ.Ο.Ε. Δήμητρα Γρεβενων

Οι όχθες του Αλιάκμονα φιλοξένησαν και τον 4ο αγώνα του περιφερειακού πρωταθλήματος scramble Δυτικής Μακεδονίας ΑΜΟΤΟΕ. Όπως και ο προηγούμενος αγώνας στο Μικρόκαστρο μια εβδομάδα πριν, ο αγώνας ήταν μέρος 3ήμερων εκδηλώσεων του Συλλόγου Νέων στη Δήμητρα Γρεβενών. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και ακολούθησε ένας φιλικός αγώνας διεθνής φιλικός αγώνας scramble. Ο δήμαρχος του Δήμου Χασίων και ο σύλλογος νέων Δήμητρας αποδείχτηκαν καλοί οικοδεσπότες αφού εκτός από την φιλοξενία κάλυψαν και τα έξοδα συμμετοχής των 52 αγωνιζομένων. Ο Μ.Ο. Γρεβενών, που είχε την ευθύνη για την διοργάνωση του αγώνα, χάραξε μια διαδρομή που συνδύαζε ανοιχτά κομμάτια, μονοπάτια μέσα στο δάσος, άμμο και κροκάλα ενώ το πέρασμα από το ποτάμι τράβηξε την περισσότερη προσοχή των θεατών.

Οι 2 κατηγορίες (S1 & S2) εκκίνησαν με διαφορά 1 λεπτού. Στην S1 ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΝΟΣ από την Πτολεμαϊδα έφυγε δυνατά στην εκκίνηση και είχε την πρωτοπορία σε όλη την διάρκεια του αγώνα δείχνοντας ότι πόσο ήθελε την νίκη μετά την 2η θέση στον προηγούμενο αγώνα. Πίσω του ακολουθούσαν οι ΜΑΝΩΛΑΣ ΧΑΡΗΣ και ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΗΛΙΑΣ. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Ο.ΔΙ.ΚΟ ήταν στην τέταρτη θέση όταν τρείς γύρους πριν το τέλος ανέβασε ταχύτητα, κάνοντας και τον καλύτερο χρόνο της ημέρας , και έφτασε τον πρώτο Καλαβρυνό. Στα τελευταία μέτρα του αγώνα ο Κουτσάκης προσπέρασε τον Καλαβρυνό ο οποίος στην προσπάθεια του να ξαναπάρει την πρώτη θέση έπεσε στην στροφή του τερματισμού ευτυχώς χωρίς δυσάρεστες συνέπιες. Στο βάθρο για πρώτη φορά φέτος ανέβηκε ο ΜΑΝΩΛΑΣ ΧΑΡΗΣ του Ο.ΔΙ.ΚΟ που ήταν ταχύτατος στο δύσκολο τερέν της διαδρομής. Τις υπόλοιπες θέσεις της 15άδας κατέλαβαν οι:
4Ος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΗΛΙΑΣ (Μ.Ο.ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ)
5Ος ΟΥΣΛΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (Μ.Ο.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ)
6Ος ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Μ.Ο.ΓΡΕΒΕΝΩΝ)
7Ος ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ (Μ.Ο.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ)
8Ος ΤΖΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Ο.ΔΙ.ΚΟΖΑΝΗΣ)
9Ος ΜΠΑΜΠΟΥΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Μ.Ο.ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ)
10Ος ΑΛΕΞΙΟΥ ΘΩΜΑΣ (Μ. ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ)
11Ος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Ο.ΔΙ.ΚΟΖΑΝΗΣ)
12Ος ΤΑΝΟΥΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ (Ο.ΔΙ.ΚΟΖΑΝΗΣ)
13Ος ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (Μ. ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ)
14Ος ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Μ.Ο.ΓΡΕΒΕΝΩΝ)
15Ος ΚΕΝΤΕΠΟΖΙΔΗΣ ΖΗΝΩΝ (Ο.ΔΙ.ΚΟΖΑΝΗΣ)

Στην S2 ο ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ δείχνει ασταμάτητος με την 4η κατά σειρά νίκη του κατακτώντας και βαθμολογικά το πρωτάθλημα της κατηγορίας,. Ακολούθησαν ο Καστοριανός ΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ και ΠΑΡΑΛΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΣ του Ο.ΔΙ.ΚΟ. Οι υπόλοιποι βαθμολογούμενοι αθλητές είναι οι:
4ος ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Μ.Ο.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ)
5ος ΚΟΥΤΛΙΑΜΠΑΣ ΣΠΥΡΟΣ (Ο.ΔΙ.ΚΟΖΑΝΗΣ)
6ος ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (Ο.ΔΙ.ΚΟΖΑΝΗΣ)
7ος ΜΑΜΑΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Ο.ΔΙ.ΚΟΖΑΝΗΣ)
8ος ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (Μ.Ο.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ)
9ος ΓΚΙΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Ο.ΔΙ.ΚΟΖΑΝΗΣ )
10ος ΤΖΙΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Ο.ΔΙ.ΚΟΖΑΝΗΣ)

Βαθμολογία αθλητών
Στην S1 ο Γιώργος Καλαβρυνός βρίσκεται στην κορυφή με 90 βαθμούς ακολουθούμενος από τον μεγάλο του αντίπαλο Κουτσάκη Θεόδωρο με 63. Από την μέχρι τώρα απόδοση των αθλητών φαίνεται ότι ο Καλαβρυνός πολύ δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα και ο Κουτσάκης την 2η θέση. Μεγάλες μάχες αναμένεται να δοθούν για την 3η θέση αφού μόνο 9 βαθμοί χωρίζουν τον Τριανταφύλλου Ηλία (49) από τον Μανώλα Χάρη (40). Από κοντά ακολουθούν οι Τζέλος Νίκος (36), Ουσλιός Μιχάλης (31) και Παπαδόπουλος Αθανάσιος (30).

Στην S2 έχουμε πρωταθλητή 2 αγώνες πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Ο Αντωνίου Αντώνης πέτυχε το απόλυτο στις νίκες και συγκέντρωσε 100 βαθμούς με τον 2ο Σπύρο Κουτλιαμπά να έχει 52 ολόκληρους βαθμούς λιγότερους και τον Γερόπουλο Πέτρο με έχει μαζέψει 40 βαθμούς σε 21 αγώνες. 6 βαθμοί χωρίζουν τις θέσεις 4 έως 9 με τον Αθανασίου Αναστάσιο (34) να είναι 4ος και τους Τάρα Αχιλλέα (31), Παραλούκα Νικόλαο (31), Τζινίκο Βασίλειο (31), Καπετανόπουλο Χαράλαμπο (29) και Παραστατίδη Εμμανουήλ (28) να ακολουθούν.

Βαθμολογία Σωματείων
2 αγώνες πριν το τέλος του Πρωταθλήματος η βαθμολογία των Σωματείων είναι:
Ο.ΔΙ.Κοζάνης. 396 βαθμοί
Μ.Ο.Καστοριάς 351 βαθμοί
Μ.Ο.Πτολεμαΐδας 183 βαθμοί
Μ.Ο.Φλώρινας 87 βαθμοί
Μ.Ο.Γρεβενών 70 βαθμοί
Μ. Μικροκάστρου 12 βαθμοί

Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη στις 7 Οκτωβρίου.

Ο δεύτερος αγώνας της ημέρας ήταν φιλικός με 3 Κύπριους αθλητές να συμμετάσχουν και να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες στους.

Στην S1 οι Κύπριοι ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ και ΛΑΜΠΡΟΥ ΙΑΚΩΒΟΣ εντυπωσίασαν με την ταχύτητα και πήραν τις 2 πρώτες θέσεις με τρίτο τον ΚΑΔΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Μ.Ο.Θ. τέταρτος τερμάτισε ο ΣΥΓΓΙΡΙΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ (Ο.ΔΙ.ΚΟ.), 5ος ο ΠΑΓΟΥΝΗΣ ΟΔΥΣΣΣΕΑΣ (Ο.ΔΙ.ΚΟ.) και 6ος ο ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (Μ.Ο.Θ).

Ένας άλλος Κύπριος o ΜΑΡΙΝΟΣ ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ κέρδισε τον αγώνα στην S2. Οδηγώντας ταχύτατα και σταθερά πέτυχε τον απόλυτο χρόνο της ημέρας με 04:54.154 πίσω του ο ΑΔΑΜΟΣ ΠΡΑΣΣΟΣ με τρίτο τον ΠΑΝΤΕΛΗ ΦΙΛΟΓΛΟΥ από την Θεσσαλονίκη. Στην 5η θέση τερμάτισε ο ΨΑΡΡΑΣ ΠΑΥΛΟΣ (Μ.Ο.Θ.) με του αθλητές του Σ.ΜΟ.Καρδίτσας ΑΛΕΞΙΟΥ ΒΑΪΟ, ΤΣΙΟΠΟΥΛΟ ΒΑΪΟ και ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ στις θέσεις 6,7 και 8 αντίστοιχα.

Στην S3 ο ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (Μ.Ο.Θ.) τερμάτισε πρώτος και ο ΣΕΚΕΡΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Μ.Ο.Θ.) δεύτερος.

Την απονομή των νικητών ακολούθησαν το γεύμα που παρέθεσαν οι διοργανωτές για τους αθλητές και οι συναυλία του προγράμματος των εκδηλώσεων.