ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΜΟΚ

Ο Σύλλογος Μοτοσικλετιστών Καρδίτσας (Σ.ΜΟ.Κ.), διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο, τον 3ΟΠανελλήνιο Αγώνα Enduro Λίμνης Ν. Πλαστήρα 2010. Ο Αγώνα ήταν μήκους 180Km (3 κύκλοι των 60km) και έλαβε χώρα στην περιοχή της Λίμνης Ν. Πλαστήρα.

Ένα δύσκολο διήμερο ήταν για τα μέλη του Σ.ΜΟ.Κ. η διεξαγωγή του αγώνα enduro, αφού οι συμμετοχές των αγωνιζομένων ξεπέρασαν τις 130. Μελανά σημεία του Σαββατοκύριακου ήταν η άρνηση του ΕΚΑΒ να διαθέσει ασθενοφόρο για την έκβαση του αγώνα (με την δικαιολογία ότι δεν υποχρεούται, παρά μόνο σε περίπτωση ατυχήματος), καθώς και η συσκότιση της πλατείας Ν. Πλαστήρα το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια του τεχνικού ελέγχου, λόγω της συμμετοχής του Δήμου στην καμπάνια για την εξοικονόμηση ενέργειας του πλανήτη.

Ο αέρας της Κυριακής δημιούργησε νέα προβλήματα στην διοργάνωση αφού κοβόταν συνεχώς οι κορδέλες που οριοθετούσαν τις ειδικές διαδρομές, και ανέβηκε η στάθμη της λίμνης σε σημεία όπου οι μοτοσικλέτες περνούσαν κοντά σε αυτή. Επίσης μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, καταστράφηκε ολοσχερώς η εξέδρα εκκίνησης των αθλητών.
Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι για την διεξαγωγή αγώνων enduro με τόσες πολλές συμμετοχές, απαιτείται εξαιρετικά μεγάλος αριθμός μελών (με μοτοσικλέτες) της διοργανώτριας λέσχης  στις ειδικές και στην απλή διαδρομή. Επίσης είναι αδύνατο τα Σ.Ε.Δ. να σημειώσουν τόσες μοτοσικλέτες όταν αυτές έρχονται πολλές μαζί και μάλιστα λασπωμένες. Ίσως θα πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός που να διαβάζει τους αισθητήρες.

Όσον αφορά την προβολή του αγώνα στην πόλη μας σας ενημερώνουμε ότι, οι εφημερίδες της περιοχής μας αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν την αφίσα του αγώνα διότι υπήρχαν σε αυτή διαφημιζόμενα καταστήματα και δημοσιογραφικά site, και μάλιστα δεν δημοσίευσαν ούτε το δελτίο τύπου που περιεχόταν στο email.

Η μη χρηματοδότηση των λεσχών από κρατικό φορέα, και η έλλειψη χορηγών (λόγω κρίσης) μειώνει τη δυνατότητα των λεσχών να κάνουν πλούσιους αγώνες (π.χ. πληρωμένες διαφημιστικές καταχωρίσεις – εκτύπωση πολλαπλών εντύπων κλπ). Οι λέσχες δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να κάνουν αγώνες enduro αφού σε κάθε αγώνα καταστρέφονται οικονομικά. Πρέπει να πιέσουμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το μηχανοκίνητο αθλητισμό (αν είναι εφικτό) να εξοικονομήσουμε χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Προσωπικά εγώ είμαι ικανοποιημένος από τα μέλη του Συλλόγου μου και θέλω να τους ευχαριστήσω για την υπεράνθρωπη αφιλοκερδή προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να στηθεί αυτός ο αγώνας.

Ο πρόεδρος