Εκτελεί τις πιο ριψοκίνδυνες φιγούρες με μηχανές και τις μετατρέπει, άλλοτε σε ιπτάμενα αντικείμενα, άλλοτε σε «αναπαυτικές» πολυθρόνες και συχνά σε γρήγορους πυραύλους που εκτοξεύονται από ράμπες φτάνοντας ψηλά στον αέρα. Και ως επί το πλείστον το πετυχαίνει με τέτοια φαινομενική ευκολία, που κανείς ξεχνά το γεγονός ότι το πιο απλό κόλπο, απαιτεί σκληρή προπόνηση, μεγάλο ταλέντο και πολύ θάρρος.

Mat Rebeaud

Ο Mat Rebeaud είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς αναβάτες Freestyle Motocross στον κόσμο. Επιβεβαιώνοντας τη γνωστή ρήση «Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει», απέκτησε την πρώτη του μηχανή πριν ακόμα πάει σχολείο, μόλις στα τέσσερά του χρόνια. Με παππού και μπαμπά αναβάτες motocross, πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε αγώνες, πετυχαίνοντας τη μια νίκη, μετά την άλλη.

Παρ’ όλ’ αυτά ξεκίνησε το FMX μόλις πριν από πέντε χρόνια. Επικεντρώθηκε σ’ αυτό, αφήνοντας τους αγώνες motocross, μια κίνηση που απέδωσε πολύ σύντομα, μια και το 2005 κέρδισε το πρωτάθλημα ΙFMXF.

Με στόχο να αντιμετωπίσει τους καλύτερους riders, μετακόμισε από την γηραιά ήπειρο στην Αμερική το καλοκαίρι του 2005. Εκεί, μετά από εντατικές προπονήσεις και πολλούς αγώνες, είδε την καριέρα του να εκτοξεύεται.

Σήμερα κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ ψηλότερου άλματος στα 11 μέτρα. Διαγωνίζεται με τα φτερά της Red Bull ως ένα από τα σπουδαία ταλέντα του σπορ και κλέβει την παράσταση κάθε χρόνο στο Red Bull X-Fighters, το FMX show που λατρεύεται από εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Το μοναδικό event, γνωστό στους λάτρεις του FMX, ως το πιο ατμοσφαιρικό σημείο συνάντησης, το πιο φαντασμαγορικό θέαμα, αλλά κυρίως έναν από τους πιο extreme αγώνες FMX του κόσμου, ξεκίνησε από την αρένα ταυρομαχιών στη Μαδρίτη και εξελίχθηκε σε θεσμό, με φετινούς σταθμούς την πόλη του Μεξικό, τη Μόσχα και το Slane Castle στην Ιρλανδία.

Σε αυτό ο Mat, πάντα καταφέρνει να βρίσκεται μέσα στη χρυσή τριάδα, «εκτελώντας» τέλεια τα One Handed Underflip, No Handed Backflip, Heelclicker Backflip No Handed Landing, No Hand Flip No Hand Landing και προσφέροντας extreme θέαμα στο πλήθος.

Οι λάτρεις του Freestyle Motocross θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τον Mat Rebeaud στην Αθήνα! Αρχικά στην Έκθεση Mοτοσυκλέτας στις 22 Απριλίου και ώρα 18:00, έξω από τον εκθεσιακό χώρο και στη συνέχεια στις 25 Απριλίου, ώρα 23:00 στο club LUV (Ερμού και Πλατεία Ασωμάτων). Τι ακριβώς θα κάνει; Μα τι άλλο… θα μας εξηγήσει με τον δικό του –extreme- τρόπο, τι σημαίνει να είσαι ένας Red Bull X-Fighter! Κερδίστε μια πρόσκληση για το party στο club LUV

Highlights
3rd, Red Bull X-Fighters Madrid 2006
2nd, X Games 12 2006
1st, Red Bull X-Fighters Mexico City 2006
2nd, Winter X Games Moto Best Trick 2006
1st, freestyle.ch 2005, 2006
3rd, Red Bull X-Fighters Madrid 2005
1st, IFMXF-Ranking 2005
8 wins on the Night of Jumps tour 2005
3rd, IFMXF Ranking 2004
2nd, IFMXF World Championships 2004 in Hamburg
Holder of world “Highest Air” record (11 metres)

www.redbullxfighters.com