ΤΗINK GREEN

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που συγκλόνισαν την Ελλάδα το 2007 αλλά και λόγω της έντονης οικολογικής συνείδησης των εμπλεκομένων με τους αγώνες enduro, ήταν καθήκον της διοργανώτριας αρχής να προστατεύσει το περιβάλλον.

Για το λόγο αυτό δεν θα παρέχονται εκτυπώσεις αποτελεσμάτων.

Στο σύγχρονο παρελθόν είδαμε πως μια τέτοια διοργάνωση απαιτεί εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια εκτυπώσεων, κυρίως για τα καθημερινά αποτελέσματα των αγώνων.

Η ΛΑΜΣ, σε συνεργασία με την Infomega, έχει δημιουργήσει ένα εξελιγμένο σύστημα χρονομέτρησης, το οποίο έχει τη δυνατότητα να αποστέλλει ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα του αγώνα κυριολεκτικά live. Με την εγκατάσταση ασύρματου internet σε όλο το χώρο του αυτοκινητοδρομίου, η ανάγκη για αποτελέσματα σε χαρτί ελαχιστοποιείται, καθώς κάθε ενδιαφερόμενος θα είναι σε θέση να πλοηγηθεί ηλεκτρονικά στη σελίδα των αποτελεσμάτων.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα υπάρχει εκτυπωτής και χαρτί (ανακυκλωμένο) διαθέσιμα για τους επικεφαλής κάθε ομάδας. Ελπίζουμε ότι η χρήση τους θα είναι περιορισμένη.

Πιστεύουμε ότι τα άμεσα ηλεκτρονικά αποτελέσματα θα καλύψουν τις ανάγκες των αγωνιζομένων, γεγονός που θα επιφέρει μείωση της κατανάλωσης του χαρτιού κατά 70%.

Κάδοι ανακύκλωσης
θα υπάρξουν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης σε κεντρικά σημεία του αγώνα (paddocks, ειδικές αγώνα κ.λπ.).

Περιβαλλοντολογικός τάπητας (environmental mat)
Η διοργανωτική αρχή θα προμηθεύσει τους αγωνιζόμενους με περιβαλλοντολογικό τάπητα. Ο τάπητας αυτός τοποθετείται κάτω από τη μοτοσυκλέτα στα σημεία ανεφοδιασμών και τεχνικών εργασιών. Με αυτόν τον τρόπο εμποδίζεται η εκχύλιση λιπαντικών και βενζίνης στο έδαφος. Η χρήση του οικολογικού τάπητα είναι υποχρεωτική.

Συλλογή και αποκομιδή σκουπιδιών
Η οργάνωση θα φροντίσει για την καθημερινή συλλογή των σκουπιδιών από το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, αλλά και από τις περιοχές των ειδικών διαδρομών, που θα διεξαχθούν στον Λαϊλιά. Η αποκομιδή θα γίνεται καθημερινά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Περισσότερα στο www.isde2008.gr