Στο 60ο GP στο Namur, ο S.Pourcel έκανε την καλύτερη συνολικά εμφάνιση κερδίζοντας τον αγώνα για την ΜΧ1 ενώ στην ΜΧ2 ο D.Guarneri ήταν πιο επιθετικός από ποτέ, καταλαμβάνοντας το ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

ΜΧ1
Πρώτο σκέλος
Στην μεγάλη κατηγορία ήταν γνωστό ότι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Josh Coppins δεν θα αγωνιζόταν στο 60 βελγικό GP, μετά τον τραυματισμό του στον ώμο από τον προηγούμενο αγώνα. Ήταν μια ευκαιρία για τον Steve Ramon να μειώσει κατά πολύ την μεγάλη του διαφορά από τον Coppins, αλλά ο βέλγος οδηγός δεν το εκμεταλλεύτηκε. Ο αγώνας έγινε υπόθεση των πιτσιρικάδων, κι στο πρώτο σκέλος ο David Philipaerts πήρε την εκκίνηση για να παραδώσει νωρίς, στον πρώτο κι’ όλας γύρο την πρωτοπορία στον Mike Brown αλλά και στον Ken deDycker που τον ακολουθούσε. Δυνατά από την τέταρτη θέση ανέβηκε ο Sebastien Pourcel και στον δεύτερο γύρο πέρασε μπροστά κι ανέβασε τον ρυθμό του αγώνα. Ο μόνος που κατάφερε να τον ακολουθήσει ήταν ο deDycker, που μάλιστα στον ένατο γύρο κατάφερε να περάσει μπροστά, αλλά ο S.Pourcel απάντησε άμεσα στον επόμενο γύρο και κράτησε τη πρώτη θέση μέχρι το τέλος. Πολύ κοντά στον πρώτο τερμάτισε ο δεύτερος deDycker που όμως δεν ήταν ο μόνος βέλγος που πάλεψε  για την διάκριση μέσα στην πατρίδα του. Μετά από καταστροφική εκκίνηση ο έτερος βέλγος και νικητής του προηγούμενου αγώνα Kevin Strijbos, κατάφερε να βρεθεί μέχρι και την τρίτη θέση αλλά δεν την κράτησε καθώς ο Billy Mackenzie, που είχε και τον ταχύτερο χρόνο το Σάββατο, τον πέρασε στον τελευταίο γύρο αφήνοντας τον τέταρτο. Κακή εκκίνηση είχε και ο Ramon όπου μετά από αρκετές μάχες κυρίως με τον Mackenzie σταθεροποιήθηκε και τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Έκτος τερμάτισε ο Tanel Leok και αυτός μετά από μέτρια εκκίνηση.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους ΜΧ1 Namur
1 Pourcel, Sebastien Kawasaki
2 de Dycker, Ken Honda
3 Mackenzie, Billy Kawasaki
4 Strijbos, Kevin Suzuki
5 Ramon, Steve Suzuki
6 Leok, Tanel Kawasaki
7 Philippaerts, David KTM
8 Brown, Mike Honda
9 Renet, Pierre A. Honda
10 Bill, Julien  Honda

Δεύτερο σκέλος
Η εκκίνηση ήταν και αυτή την φορά υπόθεση του Philipaerts που σε αυτό το σκέλος κράτησε την πρωτοπορία παρά την πίεση του εκπληκτικού ελβετού, Julien Bill. Από την πέμπτη θέση όμως ερχόταν δυνατά ο Tanel Leok που σύντομα βρέθηκε στον τροχό του Bill και μετά από μια μικρή μάχη τον πέρασε βάζοντας στόχο τον πρωτοπόρο. Στους τελευταίους γύρους ο Leok πίεσε αρκετά τον Philipaerts που πάντως έδειχνε να μπορεί να κρατήσει την πρώτη θέση μέχρι το τέλος. Τελικά ο Philipaerts ήταν αυτό που πήρε το σκέλος και την δεύτερη θέση στον αγώνα μπροστά από τον δεύτερο σε σκέλος και τρίτο στο σύνολο Leok. Την έκπληξη έκανε ο Bill με την τρίτη θέση που πέτυχε σε έναν από τους πιο δυσκολότερους αγώνες του πρωταθλήματος ενώ παράλληλα αποτελεί και τον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του. Μετά από μέτρια εκκίνηση και έναν απογοητευτικό αγώνα ο Ramon δεν κατάφερε να απειλήσει την κορυφή της βαθμολογίας με την τέταρτη θέση που πέτυχε και μάλιστα μέσα στην πατρίδα του. Μια πτώση στην αρχή του αγώνα περιόρισε τον Strijbos στην πέμπτη θέση ενώ ο S.Pourcel τερμάτισε έκτος μετά από ένα μέτριο σκέλος, που ήταν όμως αρκετό για να του δώσει την δεύτερη φετινή του νίκη.

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους ΜΧ1 Namur
1 Philippaerts, David KTM
2 Leok, Tanel Kawasaki
3 Bill, Julien  Honda
4 Ramon, Steve Suzuki
5 Strijbos, Kevin Suzuki
6 Pourcel, Sebastien Kawasaki
7 Brown, Mike Honda
8 de Dycker, Ken Honda
9 Barragan, Jonathan KTM
10 van Daele, Marvin Honda

MX2
Πρώτο σκέλος
Στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση οι Antonio Cairoli και Christophe Pourcel μπλέχτηκαν σε μια σύγκρουση ενώ πρώτος έστριψε ο Tommy Searle πιεζόμενος από τον ανεβασμένο τελευταίως Rui Goncalves. Οι δύο οδηγοί πάλευαν για την πρωτοπορία του αγώνα για αρκετούς γύρους μέχρι που ο Congalves κουράστηκε αφήνοντας μόνο πρώτο τον Searle να πάρει το σκέλος. Δεύτερος τερμάτισε τελικά ο Goncalves με τρίτο για δεύτερη φορά φέτος τον γερμανό Marcus Schiffer που έδωσε σκληρή μάχη στα μισά του αγώνα με τον γάλλο Paulin Gautier και τον Jeremy vanHorebeek. Η πολύ κακή εκκίνηση του Davide Guarneri δεν τον εμπόδισε να βρεθεί μέσα στην εξάδα. Εκμεταλλευόμενος τα λάθη και την κούραση των Gautier και vanHorebeek κατάφερε να τερματίσει τέταρτος. Αντίθετα καλή εκκίνηση είχε ο Kenneth Gundersen και κατάφερε να κρατηθεί μπροστά τερματίζοντας πέμπτος μπροστά από τον έκτο Matti Seistola.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους ΜΧ2 Namur
1 Searle, Tommy KTM
2 Goncalves, Rui KTM
3 Schiffer, Marcus KTM
4 Guarneri, Davide Yamaha
5 Gundersen, Kenneth Yamaha
6 Seistola, Matti Honda
7 Boog, Xavier Yamaha
8 van Horebeek, Jeremy KTM
9 Monni, Manuel Yamaha
10 Bonini, Matteo Yamaha

Δεύτερο σκέλος
Ο Cairoli πήρε την εκκίνηση αλλά κοντά του βρέθηκαν οι C.Pourcel και Guarneri όπου όλοι τους ήθελαν την πρωτοπορία. Για οχτώ γύρους ο Cairoli κρατήθηκε μπροστά μέχρι που ο C.Pourcel τον πέρασε, αλλά στον ενδέκατο γύρο ο Guarneri έκλεψε την πρωτοπορία και οδήγησε για ένα γύρο εκεί, καθώς η απάντηση του C.Pourcel ήταν άμεση και αποτελεσματική. Από την τρίτη θέση ο Cairoli πάλεψε και πέρασε τον Guarneri, έπιασε και πίεσε τον C.Pourcel, χωρίς όμως να καταφέρει να τον περάσει. Έτσι το σκέλος πήρε ο πρωταθλητής C.Pourcel με δεύτερο τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Cairoli. Ο Guarneri κράτησε την τρίτη θέση κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον πρώτο αγώνα της καριέρας του, επιβεβαιώνοντας την καλή φυσική κατάσταση που βρίσκεται αυτόν τον καιρό χαρίζοντας στην ομάδα του Ricci Racing την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της(μαζί με του N.Aubin στο Loket). Χωρίς λάθη σε αυτό το σκέλος και με άλλη μια καλή εκκίνηση ο vanHorebeek τερμάτισε τέταρτος αντιστεκόμενος στην πίεση του πέμπτου Seistola. Έκτος τερμάτισε ο Garreth Swanepoel μετά από κακή εκκίνηση και αρκετές μάχες. Όσο για το βάθρο μετά από αρκετές ισοβαθμίες και προσθαφαιρέσεις, δεύτερος ανέβηκε ο Searle ενώ τρίτος ο Goncalves για πρώτη του φορά φέτος.

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους ΜΧ2 Namur
1 Pourcel, Christophe Kawasaki
2 Cairoli, Antonio Yamaha
3 Guarneri, Davide Yamaha
4 van Horebeek, Jeremy KTM
5 Seistola, Matti Honda
6 Swanepoel, Gareth Kawasaki
7 Boog, Xavier Yamaha
8 Schiffer, Marcus KTM
9 Goncalves, Rui KTM
10 Searle, Tommy KTM

Βαθμολογίες
Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ1
1 Coppins, J. 445
2 Ramon, Steve 402
3 Pourcel, S. 362
4 Philippaerts, D. 351
5 Strijbos, K. 334
6 de Dycker, Ken 311
7 Leok, Tanel 309
8 Barragan, J. 304
9 Brown, Mike 299
10 Mackenzie, B. 271

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ2
1 Cairoli, A. 560
2 Pourcel, C. 436
3 Searle, Tommy 387
4 Rattray, Tyla 371
5 Leuret, Pascal 320
6 Swanepoel, G. 286
7 Aubin, Nicolas 272
8 Seistola, M. 231
9 Gundersen, K. 213
10 Schiffer, M. 204

Επόμενος αγώνας 18-19 Αυγούστου στο Moneyglass Desmene, Ιρλανδία.