Δελτίο Τύπου

« Trail Ride 2010, 2ος Αγώνας ,Ψαχνά »

Η δεύτερη συμμετοχή του XTX Racing Team για το 2010 έγινε στον αγώνα Rally Raid που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου 2010 στα Ψαχνά του Δήμου Μεσσαπιών στην Εύβοια. Η ομάδα παρέταξε 3 οδηγούς: τον Βασίλη Ψαρρό (Yamaha XTZ 660 Tenere), Παναγιώτη Δερβένη (KTM LC4 640) στην κατηγορία On Off και τον Αλέξανδρο Σπυρίδωνο (Yamaha TTR 250) στην κατηγορία Enduro.

Το συνολικό μήκος της διαδρομής ήταν 169χλμ, με δύο ειδικές διαδρομές των 75κμ και 40κμ αντίστοιχα. Ο αγώνας διεξήχθη στα περίχωρα του Δήμου Μεσσαπιών, με εκκίνηση στα Ψαχνά και τερματισμό στην παραλία των Πολιτικών. Με πολύ καλό καιρό και μαγευτικά τοπία, η διαδρομή ήταν σκέτη απόλαυση, όπως δηλώσανε οι οδηγοί. Με πέρασμα ποταμιών, λίμνες, φλαταδούρες, αντιπυρικές και νεροφαγώματα ο αγώνας είχε ποικίλες δυσκολίες που απαιτούσε προσοχή τόσο στην οδήγηση όσο και στην πλοήγηση.

Ο Βασίλης Ψαρρός με σωστή πλοήγηση και προσεκτική οδήγηση τερμάτισε σε 5:29.00 καταλαμβάνοντας την 4η θέση στην κατηγορία του(12ος γενικής), με συνολικό χρόνο ποινής 1:12.11.

Ο Παναγιώτης Δερβένης ταλαιπωρήθηκε μετά το τέλος της 1ης ειδικής με το όργανο που έγραφε λάθος τα χιλιόμετρα και το roadbook που από τις πτώσεις έκοβε το ρολό. Κατάφερε όμως να τερματίσει σε 7:51.00 καταλαμβάνοντας τελικά την 9η θέση στην κατηγορία του και 33ος γενικής. Μπράβο στον Παναγιώτη που παρά τα προβλήματα δεν εγκατέλειψε και τερμάτισε τον αγώνα.

Ο Αλέξανδρος Σπυρίδωνος ταλαιπωρήθηκε από ίωση και μόλις μετά βίας κατάφερε να τερματίσει την 1η ειδική όπου και εγκατέλειψε.  Η ομάδα ετοιμάζετε για τον επόμενο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Απριλίου 2010 στο Πευκί (Βόρεια Εύβοια).