Γιώργος Σταναθιώτης(Yamaha #1 – Valvoline – Pirelli – Renthal)
Οι προσπάθειες αρκετών ετών σε αυτόν εδώ το χώρο, ανταμείφθηκαν με ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που συνοδεύτηκε και από μια πρώτη θέση στην ΟΡΕΝ.
Η αλήθεια ήταν ότι η πρώτη θέση ήταν το κερασάκι στην τούρτα, όμως το σημαντικότερο ήταν να έχει επιτυχία ο αγώνας, να φύγουν όλοι ευχαριστημένοι και να μείνει και το νησί ευχαριστημένο. Τελικά το πετύχαμε, κάναμε μια καλή διοργάνωση με καινούργια στοιχεία που δεν τα έχουμε δει σε άλλους αγώνες όπως δυο ελικόπτερα σε ετοιμότητα, την Red Bull ένα χορηγό που δεν έρχεται στο πρωτάθλημα παρά μόνο σε events. Είχαμε βοήθεια από πολύ κόσμο συμπεριλαμβανομένου και του enduro.gr, καταφέρνοντας να κάνουμε ένα πολύ καλό event ταυτόχρονα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Τέλος καλό όλα καλά.
Ανταμείφθηκαν οι κόποι σου;
Ναι, σήμερα πιστεύω ότι ανταμείφθηκαν.

Νεκτάριος Παπαβασιλείου (ΚΤΜ #3 – Hellin Moto – Shell Advance – Vasilopoulos Team)
Μετά από ένα επιφυλακτικό πρώτο σκέλος, στο δεύτερο μπήκες πολύ δυνατά και κυνήγησες την δεύτερη θέση στα ίσα από τον Λ.Παπανικολάκη
Στο πρώτο είχα μια χαζή στιγμή. Από λάθος μου είχα μια πτώση και καθυστέρησα να βάλω την μοτοσικλέτα μου μπροστά. Έμεινα πολύ πίσω και τελικά κατάφερα να τερματίσω πέμπτος. Στο δεύτερο σκέλος είχα μια σχετικά καλή εκκίνηση και είχαμε ένα καλό αγώνα με τον Λ.Παπανικολάκη. Μετά από μάχη τροχό με τροχό με πέρασε και τερμάτισα τρίτος. Η οργάνωση ήταν πολύ καλή για πρώτο αγώνα, ήταν όλα όμορφα, μαζεμένα και ίσως το μόνο μειονέκτημα να είναι ότι δεν βλέπει μεγάλο κομμάτι της πίστας ο θεατής. Η σχεδίαση της πίστας μου άρεσε και γενικότερα ο αγώνας είχε χρώμα. Ελπίζω πως θα συνεχίσουν να παίρνουν αγώνες οι Σπέτσες και εμείς θα βοηθάμε πάντα όσο μπορούμε.

Στέλιος Γαλατιανός (Honda #3 – Αφοι Σαρακάκη – Τim – Agip – Artsana – Shoei – Sinisalo – Sidi – Vans)
Στους τελευταίους αγώνες φαίνεσαι πολύ ανεβασμένος, ωστόσο κάποιες ατυχίες σε κρατάνε μακριά από τους πρώτους. Σήμερα όμως ήρθε το βάθρο.
Όντως έχω κάνει αρκετή προπόνηση και έχω ανέβει. Στο πρώτο σκέλος είχα μια μέτρια εκκίνηση, βιάστηκα να περάσω μπροστά, πέρασα τον “frozen” (Γ.Ηλιόπουλος) και στην προσπάθεια μου να περάσω τον Κουζή είχα μια πτώση. Στην συνέχεια έπαθα μια περίεργη βλάβη στην μοτοσικλέτα (κόπηκε το μπουζί) μου έσβησε στον αέρα και είχα μια άσχημη πτώση, χτύπησα αλλά ευτυχώς χωρίς κάτι το πολύ σοβαρό. Στο δεύτερο σκέλος μπήκα με την δεύτερη μοτοσικλέτα που δεν είναι και τόσο δυνατή έκανα ότι μπορούσα και ήρθε η τρίτη θέση.

Παναγιώτης Κουζής (Yamaha #2 – Μοτοδυναμική – Κ.Α. Moto – Pirelli – Παραράς)
Παναγιώτη μετά από ένα πολύ δυνατό πρώτο σκέλος και ένα δεύτερο κάπως άτυχο για εσένα, φεύγεις από εδώ πρώτος στην βαθμολογία.
Στο πρώτο σκέλος ξεκίνησα τέταρτος, κατάφερα να περάσω δεύτερος πίσω από τον Αλέξη, εκμεταλλεύτηκα την κούραση του, τον πέρασα και τερμάτισα πρώτος. Σε αυτό το σκέλος είχα μια ατυχία με τα γυαλιά μου, πέρασε ένα πετραδάκι και με τραυμάτισε στο μάτι. Στο δεύτερο σκέλος οδήγησα σχεδόν με ένα μάτι, είχα μια πτώση αλλά κατάφερα να σηκωθώ και να τερματίσω τέταρτος, αποκτώντας έτσι βαθμολογική διαφορά.

Αλέξης Παπανικολάκης (Kawasaki #1 – Teo Moto – Shell – Papanikolokis Racing)
Μετά τον αποκλεισμό σου στο δεύτερο σκέλος στην Πρέβεζα, τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο εδώ στις Σπέτσες.
Σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν ήταν αποτέλεσμα των δυνατοτήτων μου. Σε αυτόν τον αγώνα ήρθα να μαζέψω όσους περισσότερους βαθμούς μπορούσα. Πριν δέκα μέρες είχα μια ελαφριά πτώση, που δυστυχώς μου επέφερε ένα βγαλμένο αντίχειρα. Δεν καβάλησα για δέκα ημέρες και ήρθα κατευθείαν στον αγώνα, Νομίζω για την προπόνηση και την προετοιμασία στο πρώτο σκέλος πήγα αρκετά καλά. Φύλαξα δυνάμεις για το δεύτερο σκέλος το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ για εμένα. Από μια ολοκαίνουργια μοτοσικλέτα στην κυριολεξία, ήρθε μια μηχανική βλάβη που μου στέρησε αυτό το σκέλος.
Οι νίκες είναι μονόδρομος από εδώ και πέρα;
Νομίζω ότι ακόμα έχουμε περιθώριο, θέλω να φτιάξουνε λίγο τα πράγματα για εμένα. Από εκεί και μετά αν ο Αλέξης οδηγάει καλά, έχει τύχη αλλιώς τι να συζητάμε.

Λευτέρης Καρέτσος (Yamaha #4 – Shoei – Motul – Michelin – Yamaha)
Λευτέρη πόσο σημαντικές ήταν αυτές οι δύο νίκες για την συνέχιση του πρωταθλήματος;
Πιστεύω ότι ήταν πολύ καλές για εμένα. Έχω περάσει πρώτος στην βαθμολογία και σίγουρα είναι σημαντικές για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Παρότι στην αρχή κάτι δεν μου πήγαινε καλά, κάτι μου έφταιγε, πήρα καλές εκκινήσεις και κατάφερα να κερδίσω κάπως άνετα.
Σε βοήθησε η πίστα που είναι ιδιαίτερα τεχνική και λίγο δύσκολη;
Ίσως να ήταν και αυτό που με βοήθησε. Όπως σου είπα δεν είχα όρεξη και παρόλα αυτά πήγαινα καλά. Η πίστα ήταν λίγο δύσκολη, είχε supercross περάσματα και μπορεί να ήταν αυτό που έκανε την διαφορά στην απόδοση μου. Άλλες φορές δίνω τα πάντα και δεν έχω το ίδιο αποτέλεσμα και άλλες φορές όπως σήμερα όλα κυλούν τόσο όμορφα και χωρίς προβλήματα φεύγοντας με το καλύτερο αποτέλεσμα.
Η οργάνωση πώς σου φάνηκε;
Νομίζω ότι ήταν πολύ καλή. Πριν τον αγώνα άκουγα πολλά αρνητικά σχόλια αλλά από ότι είδα όλα ήταν πολύ καλά. Και κόσμος ήρθε και η τηλεόραση με την Red Bull, όλα καλά. Εμείς στα paddocks ήμασταν λίγο στριμωγμένοι, αλλά έχει και αυτό την ομορφιά του, είσαι μέσα στα πεύκα και είναι διαφορετικά.

Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ #3 – Hellin Moto – Shell Advance – Vasilopoulos Team)
Γιώργο στους προηγούμενους αγώνες φλέρταρες το βάθρο και το πέτυχες εδώ στις Σπέτσες.
Ναι, είχα κάποιες ατυχίες και δεν ήμουνα καλά προπονημένος στους προηγούμενους αγώνες. Κατάφερα και πήρα άδεια τώρα το Πάσχα από τον στρατό, έκανα προπόνηση και πήρα μια θέση στο βάθρο. Το χρειαζόμουνα για να ανέβω ψυχολογικά για τους επόμενους αγώνες.
Αναμένεται ίδια συνέχεια;
Πιστεύω πως από εδώ και πέρα θα είμαι καλύτερα, αν και δεν ξέρω με τις εξόδους μου (στο Ναυτικό) πως θα πάνε τα πράγματα.
Θέλω να ευχαριστήσω όσους με βοηθήσανε, τους χορηγούς μου τους μηχανικούς μου και να παρακαλέσω τον Κώστα Βασιλόπουλο να γυρίσει πίσω στους αγώνες γιατί τον χρειαζόμαστε και τον θέλουμε κοντά μας.

Μιχάλης Παναγιωτόπουλος (ΚΤΜ #61 Hellin Moto – Shell Advance – Wheel City – Dunlop – Agip – Procirquit)
Στους τελευταίους αγώνες σε έχουμε δει πολύ δυνατό. Σήμερα στο δεύτερο σκέλος τα πράγματα εξελίχθηκαν ιδανικά για εσένα είχες μια πολύ καλή εκκίνηση και πήρες την νίκη.
Πράγματι είχα μια πολύ καλή εκκίνηση, προσπάθησα να κρατήσω ένα ρυθμό και όλα πήγαν καλά στο δεύτερο σκέλος.
Είσαι ο μοναδικός αναβάτης με δίχρονο 125 που κερδίζει αγώνες τα τελευταία χρόνια, ένα σχόλιο;
(Γέλια) Μου αρέσει πολύ αυτό γιατί δείχνω ότι τα δίχρονα υπάρχουν ακόμα και χάρηκα ιδιαίτερα όταν πήρα την εκκίνηση.
Να περιμένουμε ανάλογη συνέχεια;
Θα το προσπαθήσω στην Μεγαλόπολη.

Λευτέρης Παπανικολάκης (Kawasaki #1 – Teo Moto – Shell – Papanikolokis Racing)
Σήμερα Λευτέρη σε είδαμε πιο σταθερό σε σχέση με την Πρέβεζα, μάζεψες και πολύτιμους βαθμούς.
Η απόδοση μου δεν είναι αυτή που θα ήθελα και μπορώ να έχω. Από προπόνηση έχω μείνει πίσω λόγο του τραυματισμού και προσπάθησα να καλύψω το χαμένο έδαφος τώρα την περίοδο των διακοπών με τις αργίες κτλ. Ήμουνα σίγουρα καλύτερος σε αυτόν τον αγώνα αλλά θέλω κι άλλο προπόνηση για να αποδώσω εκεί που θέλω.