O Δημήτρης Τσακατσώνης είναι το καμάρι της Θεσσαλονίκης στους αγώνες Enduro και από πέρυσι Πανελλήνιος πρωταθλητής στην κατηγορία Ε2. Είναι ο μόνος Έλληνας που έχει τακτικές συμμετοχές σε Ευρωπαικούς και παγκόσμιους αγώνες τα τελευταία χρόνια, κάτι που τον ενδιαφέρει πάρα πολύ.

1. Πρωταθλητής μετά από τόσα χρόνια σκληρής προσπάθειας αλλά και ατυχιών, πώς νοιώθεις;
Δ.Τ. Μεγάλη ικανοποίηση που είδα ότι οι κόποι τόσων χρόνων δεν πήγαν χαμένοι.

2. O συναγωνισμός στο πρωτάθλημα enduro ήταν σε καλύτερο επίπεδο το 2007;
Δ.Τ. Ο συναγωνισμός πιστεύω ανεβαίνει κάθε χρόνο αλλά δυστυχώς με πολύ αργούς ρυθμούς.

3. Ποιος είναι ο στόχος σου για το φετινό πρωτάθλημα που ξεκινά στις 23 Μαρτίου στην Καλαμπάκα; Έχεις περισσότερο άγχος τώρα ως πρωταθλητής;
Δ.Τ. Ο στόχος μου είναι να ξανακερδίσω το πρωτάθλημα στην κατηγορία Ε2. Όσο για το άγχος, πάντα υπάρχει αλλά με την πολύχρονη εμπειρία μου, αποβάλλεται εύκολα πριν από κάθε αγώνα.

4. Το 2007 πρωταθλητής στην κατηγορία Ε2, μπορείς το 2008 να κερδίσεις το πρωτάθλημα γενικής; Πόσο εύκολο είναι να κερδίσεις τον Βασίλη Σιαφαρίκα το 2008;
Δ.Τ. Μπορώ να διεκδικήσω το πρωτάθλημα γενικής αφού πέρυσι τερμάτισα στην 2η θέση με τρεις αγώνες μακριά από το βάθρο. Θα χρειαστεί βέβαια έξτρα τύχη και πολύ δουλειά. Ο Βασίλης είναι ένας πολύ καλός και σταθερός οδηγός, όμως δεν είναι ο μοναδικός αντίπαλος στην γενική κατηγορία.

5. Πώς σου φάνηκε το περσινό πρωτάθλημα enduro της ΑΜΟΤΟΕ;
Δ.Τ. Μου φάνηκε ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια από λίγα άτομα και με ελάχιστη οικονομική βοήθεια.

6. Είναι ικανή η ομοσπονδία (ΑΜΟΤΟΕ) να ηγηθεί των διοργανώσεων αγώνων στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια;
Δ.Τ. Μόνο αν έχει την οικονομική στήριξη από το κράτος ή από κάποιο γενναιόδωρο χορηγό, γιατί αλλιώς δεν γίνονται αυτά τα πράγματα σωστά.

7. Πως ήταν η εμπειρία σου από το ISDE στη Χιλή και η συμμετοχή σου με την εθνική ομάδα;
Δ.Τ. Η εμπειρία μου στο isde της Χιλής ήταν μεγάλη όπως και κάθε αγώνας ISDE και μακάρι να μπορούσα να χρησιμοποιήσω αυτήν την εμπειρία μου και τα πράγματα που έχω δει για να γίνουν καλύτεροι οι αγώνες στη χώρα μου. Η εθνική ομάδα λειτούργησε σωστά χωρίς εγκαταλείψεις και τραυματισμούς και γι’ αυτό πέτυχε αυτό το αποτέλεσμα.

8. Ποια είναι η πρόβλεψή σου για το φετινό αγώνα ISDE στις Σέρρες; Ποιος είναι ο στόχος σου;
Δ.Τ. Ο στόχος μου είναι μια καλή θέση στην γενική (μέσα στους 100 πρώτους) με ασημένιο μετάλλιο.

9. Βλέπεις να υπάρχει μέλλον για τους Έλληνες αθλητές σε διοργανώσεις του εξωτερικού (ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro);
Δ.Τ. Δεν νομίζω εφόσον δεν υπάρχει ενδιαφέρον από χορηγούς (γιατί φυσικά το κράτος το ίδιο δεν χορηγεί κονδύλια για τέτοιου είδους ενέργειες)

10. Έχεις μετανιώσει που δεν είχες τη δυνατότητα να συμμετάσχεις σε περισσότερους αγώνες στο εξωτερικό όλα αυτά τα χρόνια;
Δ.Τ. Η αλήθεια είναι ότι από τα 19 μου χρόνια θα ήθελα να συμμετάσχω στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα enduro αλλά στην Ελλάδα βρισκόμαστε και εδώ αυτά είναι όνειρα που δεν πραγματοποιούνται.

Στην Ουγγαρία για το Ευρωπαικό πρωτάθλημα

στη Χιλή με την εθνική ομάδα για το ISDE 2007

11. Οι αθλητές enduro εξελίσσονται όσο περνούν τα χρόνια. Έχεις σκεφθεί να συμμετάσχεις στο μέλλον σε αγώνες rally (π.χ. Rally dakar);
Δ.Τ. Το rally dakar είναι ένας τελείως διαφορετικός αγώνας με ακόμα πιο πολλά έξοδα. θα ήταν ενδιαφέρον αλλά ο στόχος μου είναι πιο προσιτός. Το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα enduro.

12. Μπορείς να μας περιγράψεις μια τυπική εβδομάδα προπονήσεων εν καιρό αγώνων;
Δ.Τ. Εν καιρό αγώνων δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Ότι προλάβεις και όποτε προλάβεις ανάλογα με τον χρόνο που σου μένει από την εργασία σου.

13.Πες μας λίγα λόγια για τους χορηγούς σου και όσους σε υποστήριξαν την προηγούμενη χρονιά.
Δ.Τ. Το 2007 με υποστήριξαν οι εταιρίες: ΜΑΚΙΝΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ, ΚΤΜ HELLAS, MOTO MARKET-ACERBIS, ELF, SIX DAYS, OK WHEEL, DUNLOP, LEOVINCE, ONE INDUSTRIES, SUPERFAST FERRIES.
Τους ευχαριστώ πολύ για όλα και ελπίζω να τους ικανοποίησα και εγώ.