Αναρτήθηκε στο internet η Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Χαρακτηρισμός της χερσαίας περιοχής του όρους Παρνασσού ως Εθνικού Πάρκου, καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού, χρήσεων, όρων και περιορισμών».

Μεταξύ άλλων χαρακτηρίζεται ο όρος Παρνασσού ως εθνικό πάρκο, οροθετούνται οι περιοχές και ονομάζονται οι χρήσεις, ενώ μεταξύ άλλων όσο αναφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αναφέρεται ρητά στο άρθρο 3 (Δ, β, 1):

Η κατασκήνωση, και η υπαίθρια οργανωμένη άθληση εκτός των οχλουσών, όπως πχ. μηχανοκίνητος αθλητισμός, σε οργανωμένους για τη χρήση αυτή χώρους όπως οι επιμέρους προϋποθέσεις θα εξειδικευθούν στο Σχέδιο Διαχείρισης της περιοχής.

Κάθε πολίτης μπορεί να σχολιάσει επί της διαβούλευσης (θα παραμείνει ανοικτή έως και 4 Ιουνίου 2012), ενώ και το όργανό μας η αθλητική ομοσπονδία θα πρέπει να κινητοποιηθεί προκειμένου να ακουστούν σοβαρά οι απόψεις των αθλητών της ευρύτερης περιοχής.

Θυμίζουμε πως στο παρελθόν είχαν ανακοινωθεί στο enduro.gr οι δασικοί χάρτες Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μαραθώνα αλλά και η επιστολή του Δασαρχείου Πάρνηθας σχετικά με χρήση δικτύου στον Εθν.Δρυμό Πάρνηθας.