ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
E-75

Το Δ.Σ. του Ε-75 Φίλοι Μοτοσυκλέτας Α.Σ., μετά την ατυχή έκβαση του 1ου Αγώνα Αττικού Κυπέλλου Trail Ride – Raid 07, οφείλει να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τα γεγονότα που οδήγησαν στην διακοπή του αγώνα.

Η χάραξη της διαδρομής και η σύνταξη του δρομοβιβλίου του αγώνα έγιναν από μέλη του αγωνιστικού τμήματος του σωματείου, τα οποία ενώ είχαν τελειώσει με τη χάραξη της διαδρομής και επηρεασμένα από τα δελτία καιρού που ανακοίνωναν δυσμενή καιρικά φαινόμενα για το διήμερο 10-11 Μαρτίου, αποφάσισαν σε συμφωνία με τον υπεύθυνο του αγωνιστικού τμήματος και το Δ.Σ. να αλλάξουν τμήμα της διαδρομής ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα ασφάλειας των συμμετεχόντων. Η απόφαση αυτή πάρθηκε καθυστερημένα με αποτέλεσμα το κομμάτι της διαδρομής που αλλάχθηκε να γίνει βιαστικά (ώστε να προλάβει να τυπωθεί το δρομοβιβλίο που χρειάζεται τουλάχιστον μία μέρα) και η προσθήκη του στο υπόλοιπο τμήμα της διαδρομής να δημιουργήσει σοβαρά λάθη όσον αφορά τις μετρήσεις.

Με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι λόγω πίεσης χρόνου αλλά και λόγω της σιγουριάς της ομάδας για τη χάραξη και την προσθήκη του νέου τμήματος, δεν έγινε τελικός έλεγχος της διαδρομής όπως οφείλαμε. Η διαπίστωση των λαθών του πρόσθετου τμήματος της διαδρομής έγινε την Κυριακή το πρωί, οπότε και καθυστέρησε η εκκίνηση προσπαθώντας να κατανοήσουμε ακριβώς τα λάθη και να επαναπροσδιορίσουμε τις θέσεις ελέγχου από μέλη μας ώστε να αποφευχθεί μέρος των προβλημάτων. Μετά από μιάμιση περίπου ώρα από την εκκίνηση κατέστη σαφές ότι η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή του αγώνα δεν ήταν εφικτή και συνεπώς αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα. Όλοι οι συμμετέχοντες επέστρεψαν ασφαλείς στο σημείο εκκίνησης και όπως ήταν φυσικό επεστράφη το συνολικό ποσό του κόστους συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

Οι διοργανωτές του αγώνα, ως όφειλαν, ζήτησαν αμέσως συγνώμη από τους συμμετέχοντες για την ατυχή – ελλιπή έκβαση του αγώνα, θέση που εκφράζουν και σήμερα. Επιπλέον το Δ.Σ. του Ε-75 Φίλοι Μοτοσυκλέτας Α.Σ. αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1) ανεξάρτητα από την ακύρωση του 1ου αγώνα, οι υπόλοιποι 3 αγώνες του Αττικού Κυπέλλου Trail Ride – Raid 07 θα συνεχιστούν κανονικά στις ημερομηνίες και τοποθεσίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί
2) τα μέλη της ομάδας που ήταν υπεύθυνη για την χάραξη της διαδρομής και τη σύνταξη του δρομοβιβλίου αντικαθίσταται πλήρως από νέα μέλη με περισσότερη εμπειρία και σύγχρονο εξοπλισμό για την αποφυγή ανάλογων συμβάντων στο μέλλον

Ο αγώνας της Κυριακής θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη μας ως παράδειγμα προς αποφυγή, όπως επίσης θα θυμόμαστε και κάθε κριτική που δεχθήκαμε καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα και ελπίζουμε ότι τα ατυχή γεγονότα του 1ου αγώνα δεν θα αποτελέσουν τροχοπέδη για την επιτυχημένη διεξαγωγή των υπόλοιπων 3 αγώνων του κυπέλλου.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.