Μετά από έξη εβδομάδες η δράση επέστρεψε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro με τον αγώνα στην Ιταλία. Αρκετή ζέστη (35 βαθμοί) και ξηρές συνθήκες ήταν οι συνθήκες του αγώνα, όπου αρκετοί αθλητές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν είτε από την ζέστη είτε από μηχανικές βλάβες.

Κατηγορία Ε1

Αν και τραυματίστηκε στο δεύτερο γύρο στο γόνατο ο Antoine Meo, προσπάθησε δένοντάς το να συνεχίσει και με επίθεση διαρκείας στον τελευταίο γύρο κέρδισε τον αγώνα το Σάββατο. Στη δεύτερη θέση ο Matti Seistola και τρίτος ο Eero Remes. Την Κυριακή ο Meo εγκατέλειψε στον πρώτο γύρο δίνοντας την ευκαιρία στους Remes και Seistola να παλέψουν για την νίκη. Ο Remes ήταν αυτός που κέρδισε τον αγώνα ενώ ο Thomas Oldrati συμπλήρωσε το βάθρο.

Κατηγορία Ε2

Επιστροφή στις νίκες για τον Juha Salminen που κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά του από τον Ισπανό Cristobal Guerrero και να ανέβει στην πρώτη θέση του βάθρου το Σάββατο. Δεύτερος ο Guerrero και τρίτος ο Pierre Alexander Renet. Μεγάλος άτυχος ο Johnny Aubert που εγκατέλειψε και τις δυο ημέρες από μηχανικό πρόβλημα χάνοντας σημαντικό έδαφος στην μάχη του πρωταθλήματος. Ατυχία και για τον Renet καθώς μια πέτρα έβγαλε την αλυσίδα στην μοτοσυκλέτα του χάνοντας σχεδόν τέσσερα λεπτά. Ο Guerrero συνέχισε την καλή του απόδοση και την Κυριακή κερδίζοντας την νίκη από τον Juha Salminen που αν και είχε προηγηθεί, μια πτώση ήταν αυτήν που τον έστειλε στην δεύτερη θέση. Ο Γάλλος Antoine Basset τερμάτισε τρίτος.

Κατηγορία Ε3

O David Knight άλλαξε μοτοσυκλέτα (αγωνίστηκε με δίχρονη KTM EXC 300) και κέρδισε την πρώτη του νίκη φέτος, αφήνοντας τον Christophe Nambotin στην δεύτερη θέση κλείνοντας ένα σερί οκτώ νικών φέτος. Στην τρίτη θέση ο Joakim Ljunggren. Ο Nambotin βρέθηκε να παλεύει με τους Ljunggren και Knight αλλά κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα με 12 δευτερόλεπτα διαφορά.

Κατηγορία Junior

Αν και δημιούργησε διαφορά από την αρχή ο Mathias Bellino αναγκάστηκε να προσπαθήσει πολύ στο τέλος μετά από μια πτώση και κέρδισε τον αγώνα από τον δεύτερο Jonathan Manzi, στο τέλος. Ο Αργεντινός Kevin Benavides τερμάτισε τρίτος. Δράμα την Κυριακή στην κατηγορία καθώς ο Manzi έδωσε μάχη με τον Benavides και κέρδισε με διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου.

Κατηγορία Γυναικών

Η Laia Sanz φέτος είναι πολύ ανταγωνιστική και το απέδειξε το Σάββατο όπου κέρδισε την Puy καθαρά με μεγάλη διαφορά. Στην τρίτη θέση η Daniels από την Αγγλία που συμμετείχε για πρώτη φορά. Η Sanz τραυματίστηκε στην τελευταία ειδική (σπάσιμο πόδι) κατάφερε να τερματίσει μέσα σε αφόρητους πόνους κερδίζοντας την δεύτερή της νίκη στην Ιταλία. Ξανά στην δεύτερη θέση η Puy και η Audrey Rossat τρίτη.

E1 Standings after Round 10

1, Antoine Meo, 160

2, Rodrig Thain, 130

3, Eero Remes, 128

4, Matti Seistola, 117

5, Simone Albergoni, 104

E2 Standings after Round 10

1, Cristobal Guerrero, 155

2, Pierre-Alexandre Renet, 151

3, Juha Salminen, 137

4, Ivan Cervantes, 120

5, Johnny Aubert, 98

E3 Standings after Round 10

1, Christophe Nambotin, 197

2, David Knight, 143

3, Joakim Ljunggren, 142

4, Aigar Leok, 133

5, Oriol Mena, 124

EJ Standings after Round 10

1, Mathias Bellino, 189

2, Jonathan Manzi, 148

3, Daniel McCanney, 132

4, Kevin Benavides, 130

5, Victor Guerrero, 98