Με κορυφαίο τον Christophe Nambotin η KTM ολοκλήρωσε διπλό θρίαμβο σε E3 και Ε1 στον τρίτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro στην Ισπανία. O Antoine Meo ήταν για άλλο έναν αγώνα διπλός νικητής στην Ε1 ενώ ο Pela Renet κέρδισε δυο νίκες στην γεμάτη συναγωνισμό Ε2. Ο Mathias Bellino κέρδισε άλλες δυο νίκες στην Junior ενώ η Ισπανίσα Laia Sanz έσπασε το ανίκητο της Ludivine Puy στην κατηγορία Γυναικών.

Από Ελληνικής πλευράς ο Κίμωνας Καράμπελας αγωνίστηκε στην κατηγορία Junior αλλά δεν κατάφερε να τερματίσει την πρώτη ημέρα λόγω προβλημάτων από παλαιό τραυματισμό. Για αυτόν τον λόγο δεν αγωνίστηκε την δεύτερη ημέρα. Θα δώσει κανονικά το παρών την επόμενη εβδομάδα στην Πορτογαλία.

Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε δύσκολος ιδιαίτερα την δεύτερη ημέρα μετά την βροχή της προηγούμενης βραδιάς.

Κατηγορία Ε3
Η ταχύτητα του Christophe Nambotin ήταν θεαματική και τις δυο ημέρες ανοίγοντας την διαφορά από την αρχή του αγώνα. Εύκολα κέρδισε και τις δυο ημέρες μένοντας ανίκητος στην μεγάλη κατηγορία. Ο David Knight ανέβηκε στην δεύτερη θέση μετά από ολοήμερη μάχη με τους Ljungreen και Mena της Husaberg. Δεν ήταν κάτι που του άρεσε όμως καθώς έχει προβλήματα με την μοτοσυκλέτα και δεν δίστασε να τα εκφράσει (δείτε video). Μια από τα ίδια για τον Nambotin την Κυριακή στο λασπερό και γλιστερό τεραίν. Η διαφορά που έφτιαξε από την αρχή του αγώνα του έδωσε άλλη μια εύκολη νίκη, ενώ o Ljungreen εκμεταλλευόμενος τις συνθήκες του αγώνα ξέφυγε από τον David Knight για την μάχη της δεύτερης θέσης.

Κατηγορία Ε1
Το Σάββατο ο Antoine Meo είχε μάχη ιδιαίτερα με τον Marc Bourgeois που είχε κερδίσει το KTM Super Test της Παρασκευής. Σιγά σιγά όμως ο Meo κατέβαζε τους χρόνους κερδίζοντας τελικά την νίκη με άνετη διαφορά. Ο Rookie της χρονιάς Bourgeois ανέβηκε στην δεύτερη θέση και ο Eero Remes έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του φέτος τερματίζοντας τρίτος. Ο Antoine Meo σημείωσε την έκτη νίκη του φέτος κερδίζοντας την νίκη παρά την πτώση του στην πρωινή ειδική cross. Bourgeios και Remes εγκατέλειψαν από πτώση και μηχανική βλάβη αντίστοιχα, δίνοντας την ευκαιρία στον Thomas Oldrati να κάνει την καλύτερη του εμφάνιση φέτος επιστρέφοντας στο βάθρο. Τρίτος ο Simone Albergoni ανέβασε την Honda του στο βάθρο.

Κατηγορία Ε2
Ο Pela Renet ήταν ο γρηγορότερος στον Σαββατιάτικο αγώνα ανοίγοντας την διαφορά από την πρώτη ειδική. Αφήνοντας τις απογοητευτικές εμφανίσεις στην Λατινική Αμερική πίσω του ο Johnny Aubert ανέβηκε στην δεύτερη θέση 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Renet. Στην τρίτη θέση ο Cristobal Guerrero στο GP της χώρας του. Την Κυριακή ο Renet πάλεψε με τον Guerrero καθ’ όλη την ημέρα για να κερδίσει την νίκη, ενώ μια πτώση στην ειδική extreme άφησε τον Guerrero δεύτερο. Ο Juha Salminen βρέθηκε στην τρίτη θέση του βάθρου την Κυριακή.

Κατηγορία Junior
Ο Mathias Bellino σημείωσε άλλη μια νίκη το Σάββατο αφήνοντας τον Jonathan Manzi δεύτερο λίγα δευτερόλεπτα μπροστά από τον Victor Guerrero. Στην κατηγορία Youth ο Giacomo Redondi ήταν ο νικητής το Σάββατο. Πιο δύσκολη η νίκη για τον Bellino την Κυριακή ενώ ο Manzi κέρδισε την δεύτερη θέση για ένα δευτερόλεπτο από τον Danny McCanney.

Κατηγορία Γυναικών
Η Laia Sanz έσπασε το αήττητο της Ludivine Puy φέτος με νέα μοτοσυκλέτα (Τετράχρονη Gas Gas 250cc). Η Audrey Rossat τερμάτισε τρίτη. Τέλεια εκκίνηση στο πρωτάθλημα γυναικών έκανε η Sainz με δεύτερη νίκη την Κυριακή αφήνοντας δεύτερη ξανά την Puy και τρίτη την Dufrene.

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται και φτάνει στο μέσο του, το Σαβαβτοκύριακο 12-13 Μαίου στην πόλη Torres Vedras στην Πορτογαλία.

Φωτογραφίες: KTM – Jonty Edmunds, Husaberg – Jonty Edmunds, Dario Agrati