Στον τέταρτο αγώνα του AMA Supercross στο San Francisco, η βροχή που έπεσε το μεσημέρι αλλά και κατά την διάρκεια των τελικών, δεν προβλημάτισε τους οδηγούς της Yamaha, που με τον Chad Reed στην SX Class αλλά και τον Jason Lawrence στην Lites επικράτησαν σχετικά εύκολα.

Supercross Class
Με την καταπονημένη πίστα από την βροχή και τον αγώνα της Lites, η μπάρα της εκκίνησης έπεσε για την μεγάλη κατηγορία και ο Tim Ferry έστριψε πρώτος και τέθηκε επικεφαλής του αγώνα. Από την δεύτερη θέση ο Kevin Windham έκανε γρήγορα την κίνηση του στον πρωτοπόρο και σύντομα τον ακολούθησε κι ο David Millsaps. Στον τέταρτο γύρο ήταν η σειρά του Millsaps να μπει στην πρώτη θέση, αλλά μόνο για δύο γύρους καθώς είχε μια έξοδο και επέτρεψε στον Chad Reed (που είχε περάσει δεύτερος) να μπεί μπροστά. Από εκεί και μετά ο Reed έκανε τον δικό του αγώνα, κερδίζοντας τον τρίτο του φετινό SX. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Windham που έδειξε και πάλι ότι στην λάσπη πλεονεκτεί έναντι πολλών οδηγών. Ο Millsaps μετά την έξοδο του κινήθηκε και τερμάτισε στην τρίτη θέση, βρίσκοντας σιγά σιγά τον παλιό καλό του εαυτό. Η λάσπη ανέδειξε ένα νέο οδηγό που κατέλαβε την τέταρτη θέση μετά από καλή εκκίνηση και σταθερό αγώνα, το όνομα αυτού Jacob Marsack. Αντίθετα, στην λάσπη ο Grant Langston δεν είχε καλή εκκίνηση ούτε καλό αγώνα τερματίζοντας πέμπτος, εκμεταλλευόμενος την ατυχία του Ivan Tedesco που προς στο τέλος του αγώνα είχε μια πτώση τον έστειλε από τέταρτο, έκτο.

Αποτελέσματα San Francisco, Supercross Class
1 Chad Reed Yamaha YZ450F
2 Kevin W Windham Honda CRF450R
3 David D Millsaps Honda CRF450R
4 Jacob Marsack Honda CRF450R
5 Grant Langston Yamaha YZ450F
6 Ivan Tedesco Honda CRF450R
7 Nicholas A Wey KTM 450SX
8 Heath D Voss Honda CRF450R
9 Troy K Adams Honda CRF450R
10 Timmy M Ferry Kawasaki KX450F

Lites Δύσης
Λίγο πριν ξεκινήσει ο πρώτος τελικός της ημέρας (αυτός της Lites), οι ουρανοί άνοιξαν και η δεύτερη  βροχή μετά την πρώτη του μεσημεριού, έκανε ακόμα ποιο δύσκολα τα πράγματα στην ήδη λασπωμένη πίστα. Πολύ καλά στην εκκίνηση έφυγε ο Thomas Hahn αλλά αμέσως αφού πείρε την εκκίνηση βγήκε εκτός πίστας επιτρέποντας στον Austin Stroupe να οδηγήσει τον αγώνα. Πριν ο πρώτος γύρος ολοκληρωθεί, ο Stroupe έκανε και αυτός ένα λάθος παραδίνοντας την πρωτοπορία στον Jason Lawrence. Για τους επόμενους δέκα γύρους, ο Lawrence δεν θα κάνει πουθενά λάθος και έτσι θα πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας του. Δήλωσε πως αυτή ήταν η πρώτη ρεβάνς που παίρνει από τον εαυτό του φέτος, για τις τρεις προηγούμενες κακές εμφανίσεις του. Για τις υπόλοιπες δύο θέσεις του βάθρου πάλεψαν οι Bret Metcalfe και Hahn από την αρχή του αγώνα. Ποιο μεθοδικός και με λιγότερα λάθη, ο Hahn επιχείρησε το τελευταίο του πέρασμα στον Metcalfe στον τελευταίο γύρο, και πήρε αυτός την δεύτερη θέση αφήνοντας τον αντίπαλο του τρίτο. Παρά την μέτρια εκκίνηση του ο Daniel Reardon κατάφερε να ανέβει θέσεις και να τερματίσει τέταρτος κερδίζοντας την μάχη με τον πέμπτο Stroupe και ανεβαίνοντας ξανά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Gavin Gracyk βρέθηκε από την αρχή μπροστά στον αγώνα και κατάφερε να τερματίσει έκτος, εκμεταλλευόμενος τα λάθη των αντιπάλων του. Όσο για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ryan Dungey, η κακή εκκίνηση και τα πολλά του λάθη τον έστειλαν από την τέταρτη θέση που είχε φτάσει να τερματίσει έβδομος. Χειρότερη όμως ήταν η τύχη του Broc Hepler που δεν κατάφερε να κρατηθεί όρθιος σε κανένα από τους τέσσερις συνολικά αγώνες που έτρεξε στο San Francisco. Αφού αναγκάστηκε να τρέξει και στο Last Chance, όπου έπεσε και από τελευταίος κατάφερε να προκριθεί οριακά, στον τελικό έπεσε ξανά στην εκκίνηση και μετά από πρόβλημα στην μοτοσικλέτα του τερμάτισε τελευταίος.

Αποτελέσματα San Francisco, Lites Δύσης
1 Jason D Lawrence Yamaha YZ250F
2 Thomas K Hahn Kawasaki KX250F
3 Brett Metcalfe Kawasaki KX250F
4 Daniel James Reardon Honda CRF250R
5 Austin L Stroupe Kawasaki KX250F
6 Gavin L Gracyk Honda CRF250R
7 Ryan M Dungey Suzuki RM-Z250
8 Chris Blose Suzuki RM-Z250
9 Wil A Hahn Yamaha YZ250F
10 Michael R Blose Suzuki RM-Z250

Βαθμολογίες
Supercross Class
1 C. Reed 97
2 K. Windham 78
3 T. Ferry 57
4 M. Alessi 54
5 I. Tedesco 53
6 A. Short 51
7 J. Stewart 47
8 D. Millsaps 43
9 N. Ramsey 43
10 J. Hill 40

Lites Δύσης
1 R. Dungey 86
2 D. Reardon 67
3 J. Lawrence 63
4 B. Hepler 59
5 B. Metcalfe 58
6 T. Hahn 55
7 J. Brayton 55
8 A. Stroupe 52
9 G. Gracyk 42
10 W. Hahn 42

Επόμενος αγώνας 02/02/08 Anaheim III, California.
Φωτογραφίες: AMA, SXGP (Frank Hoppen)

Ακολουθεί video από τις δηλώσεις των νικητών της SX Class.