Είχαμε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε δυο νέα atv από την Yamaha το μικρό Raptor 250 και το αγροτικό Grizzly 350. Η βόλτα μας κινήθηκε σε χαλαρούς ρυθμούς καθώς θελήσαμε να δοκιμάσουμε τις δυνατότητες στο παιχνίδι του μικρού 250 αλλά και τις χαλαρές διαθέσεις του Grizzly. Περάσαμε όμορφα!

Yamaha YFM 250R Raptor 2009

Το Yamaha Raptor YFM 250R είναι ένα νέο atv ιδανικό για τις πρώτες βόλτες σας στην τετράτροχη κατηγορία. Πανάλαφρο, μαζεμένο αλλά ικανό να σας χαρίσει αμέτρητες ώρες ευχαρίστησης στο χώμα το Raptor 250 δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγαλύτερα αδέρφια του.

Παρόλα αυτά οι μεγάλοι σε ύψος αναβάτες θα βρουν τις διαστάσεις του μικρού Raptor κάπως mini αλλά κάθεσαι λίγο πιο πίσω στην σέλα και όλα λειτουργούν κανονικά. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι εργονομικό, πολύ μαλακό και δεν θα σας προβληματίσει σε όποια στάση ή γωνία βρεθείτε. Το καλύτερο όμως είναι η ευκολία αλλαγής κατεύθυνσης με το μικρό atv αλλά και την δύναμη που έχει στις χαμηλές στροφές με αποτέλεσμα οι στροφές ισχύος να είναι παιχνιδάκι αλλά και απολαυστικές!

Το Raptor 250 είναι ένα atv ελεύθερου χρόνου οπότε δεν θα βρείτε σημεία για πρόσδεση (π.χ. σχάρα) αλλά έχει ικανοποιητική κατανάλωση που θα σας βγάλει αρκετά χιλιόμετρα πριν χρειαστεί ανεφοδιασμό. Κιβώτιο 5 ταχυτήτων και συμπλέκτης για πιο επιθετική οδήγηση ενώ για περαιτέρω μείωση του βάρους προτιμήθηκε να μην υπάρξει σε αυτό το μοντέλο όπισθεν. Η κίνηση στον πίσω άξονα γίνεται με αλυσίδα ενώ τα φρένα είναι απλά τρομερά –προερχόμενα από τον μεγάλο αδερφό YFM 450R.

Το Yamaha Raptor YFM 250R πωλείται στην τιμή των 6.460 ευρώ.

Μπροστά στο μικρό Raptor 250 το Grizzly φαίνεται διπλάσιο και πιστέψτε με είναι! Βέβαια είναι διαφορετικό, είναι άλλη κατηγορία και φυσικά είναι χρήσιμο για άλλους λόγους πλην την αγωνιστική οδήγηση. Το Yamaha Grizzly 350 είναι ένα «αγροτικό» atv το οποίο θα αναλάβει να σας ταξιδέψει ήρεμα στην Ελληνική ύπαιθρο και θα σας βοηθήσει στις αγροτικές δουλειές σας.

Η στιβαρή κατασκευή του μικρού Grizzly σε συνδυασμό με την μετάδοση άξονα δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχό του να πραγματοποιήσει κάθε είδους εργασία. Ο κάτοχός του θα μείνει ευγνώμων στις δυο σχάρες του Grizzly. Περισσότερα μπορείς να δέσεις στην πίσω σχάρα αλλά ο συνδυασμός των δυο μπορούν να κουβαλήσουν πάνω από 50 κιλά σύμφωνα με την Yamaha. Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει η υποδοχή για κοτσαδόρο με σκοπό να τραβούν ένα μικρό τρέιλερ.

Σε γενικές γραμμές το Grizzly είναι ένα καλοστημένο atv για σκληρή χρήση αλλά δεν θα αφήσει απαρηγόρητο τον ιδιοκτήτη αν αποφασίσει να παίξει λίγο παραπάνω. Με προσοχή όμως γιατί τα κιλά του Grizzly δεν ταιριάζουν σε αγωνιστική οδήγηση.

Στη διάρκεια που είχαμε το Grizzly 350 για την δοκιμή μας γράψαμε πολλά χιλιόμετρα εντός και εκτός πόλης ιδιαίτερα στην άσφαλτο που είναι προβλέψιμο και σχετικά ξεκούραστο. Η όπισθεν είναι σωτήρια για τον όγκο του και κουμπώνει με το πάτημα του ποδόφρενου ενώ το αυτόματο σασμάν θα ικανοποιήσει  με την λειτουργία του. Η μεγάλη διαφορά στην οδήγηση έρχεται με το πάτημα του κουμπιού τετρακίνησης 4×4 η οποία μεταμορφώνει το Grizzly. Οι δυνατότητες για σκαρφάλωμα είναι πολλαπλές ενώ δυσκολίες με κακή πρόσφυση γίνονται αυτόματα παρελθόν.

Το Yamaha Grizzly 350 4×4 πωλείται στην τιμή των 7.800 ευρώ.