ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Enduro Δράμας 2007

Μετά τον διήμερο αγώνα της Μάνδρας και με το 3ο Ολυμπιακό Enduro το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2007 θα συνεχιστεί στην Βόρειο Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Δράμα. O αγώνας θα είναι μονοήμερος και θα αποτελεί τον 4ο γύρο του πανελληνίου πρωταθλήματος. Η οργάνωση των Φίλων Εndurο Δράμας (ΦΕΔ) θα μας ξεναγήσει στα πανέμορφα δάση της Ροδόπης σε έναν αγώνα που θα δοκιμάσει τις αντοχές και την ταχύτητα των αγωνιζομένων αλλά θα τους αποζημιώσει με μια διαδρομή σπάνιας ομορφιάς.

Ο αγώνας θα γίνει στις 13 Μαΐου, ενώ η διαδρομή θα έχει κυκλικό σχήμα και θα αποτελείται από έναν κύκλο 63 χιλιομέτρων που θα επαναλαμβάνεται 4 φορές για τις πρωταθληματικές κατηγορίες (τρεις για τις κατηγορίες κυπέλλων). Ο κύκλος θα έχει δύο ΣΕΧ και δύο ειδικές διαδρομές:

Η μία ειδική διαδρομή είναι τύπου Motocross, με άριστη πρόσβαση στους θεατές, και είναι αρκετά κοντά στην δεύτερη που είναι τύπου Cross Country, ενώ και οι δύο υπόσχονται το απόλυτο θέαμα!

Η διαδρομή θα είναι απαιτητική αλλά ευχάριστη και βατή με όλες τις καιρικές συνθήκες, ενώ οι μεγάλες και πολλές ειδικές, υπόσχονται να ξεκαθαρίσουν το αγωνιστικό τοπίο!

Το σύστημα χρονομέτρησης θα είναι αυτό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro και διασφαλίζει ένα εγγυημένο αποτέλεσμα με άμεση απονομή μετά το τέλος του αγώνα.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 55 €, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής σε αναβάτες χωρίς αγωνιστική άδεια στην κατηγορία ΕΟ (Open).

Ξενοδοχεία
Ξενία: 25210 30963
Εμπορικό: 25210 37903
Tasc 25210 23885


 

Ειδικός Κανονισμός Enduro Δράμας 12-13 Μαΐου 2007
Οργανωτική επιτροπή
Πρόεδρος: Πασχαλίδης Γιάννης
Μέλη: Μάρκου Δημήτρης, Αθανασουλόπουλος Δημήτρης
Άρχοντες του αγώνα:
Πρόεδρος αγωνοδικών: Θοδωρής Δελλαπόρτας
Αγωνοδίκες: Αθανασουλόπουλος Δημήτρης, Διαμαντίδης Κωνσταντίνος
Αλυτάρχης: Πασχαλίδης Γιάννης
Αρχηγός τεχνικών εφόρων: Μιχαηλίδης Συμεών
Επικεφαλής Κριτών: Μάρκου Δημήτρης
Γραμματεία Αγώνα: Καγκαδάκη Μαρία

1. Γενικά
Η Φ.Ε.Δ. (Φίλοι Enduro Δράμας) οργανώνει αγώνα ENDURO που προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro για τις κατηγορίες που προβλέπει η προκήρυξη του Πρωταθλήματος και των Κυπέλλων Enduro για το 2007.
Ο αγώνας διοργανώνεται μετά από έγκριση της ΕΘΕΑΜ και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις:
1. Του Εθνικού Αθλητικού Κανονισμού Μοτοσικλέτας (Ε.Α.Κ.Μ.) και των Παραρτημάτων του
2. Του γενικού κανονισμού αγώνων enduro 2007
3. Της προκήρυξης πρωταθλήματος enduro της ΕΘ.Ε.Α.M.
4. Τις σχετικές εγκυκλίους της ΕΘ.Ε.Α.M.
5. Του παρόντος ειδικού κανονισμού
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο Νομό Δράμας με έδρα και κέντρο αγώνα στην Δράμα στις 12-13 Μαΐου 2007.

2. Πρόγραμμα
Έναρξη δηλώσεων συμμετοχής: 2/5/07
Λήξη δηλώσεων συμμετοχής: 12/4/07
Διοικητικός & τεχνικός έλεγχος: 18:00 – 20:30 12/5/07 στο Γήπεδο Κραχτίδη
1η συνεδρίαση Αγωνοδικών: 20:30 12/5/07
Ανακοίνωση πίνακα εκκινούντων: 20:30 12/5/07
Εκκίνηση αγώνα: 09:00 13/5/07
Τερματισμός αγώνα: Από τις 14:10 13/5/07
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: 14:30 13/5/07 από την διαρκή Γραμματεία του αγώνα.
Απονομή επάθλων: 17:00 13/5/07 μετά την οριστικοποίηση των προσωρινών αποτελεσμάτων (ο χώρος θα ανακοινωθεί με δελτίο πληροφοριών)

3. Γραμματεία
Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί καθημερινά στα γραφεία της λέσχης Τηλ/Fax: 25210 20160 μέχρι την 11/5/07, την 12-13/5/07 στο χώρο του Τεχνικού Ελέγχου Τηλ: 6936660300

4. Δηλώσεις συμμετοχής
Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να γίνει με το σχετικό έντυπο που εκδίδει η λέσχη για αυτό το σκοπό και να σταλεί στη γραμματεία του αγώνα το αργότερο μέχρι το μεσημέρι 11/5/07 με Fax στο 25210 20160 ή με e-mail στη διεύθυνση doc@trailride.gr.
Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται σε 55€.
Η πληρωμή του παραβόλου μπορεί να γίνει στην τράπεζα ΕΓΝΑΤΙΑ στον λογαριασμό 0295770-40/1.
Εκπρόθεσμες συμμετοχές θα γίνουν δεκτές μέχρι την έναρξη του τεχνικού ελέγχου στις 12/5/07 με επιβάρυνση υπέρ της οργάνωσης 20€, ενώ ο συμμετέχων δεν θα αναγράφεται στο φυλλάδιο συμμετεχόντων.
Γίνεται δεκτό κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει έγκυρη άδεια αγωνιζομένου ή διαγωνιζομένου. Αν σαν διαγωνιζόμενος αναφέρεται νομικό πρόσωπο ή αν αυτός δεν είναι ο αναβάτης κάθε υποχρέωσή του βαρύνει απόλυτα, αλληλέγγυα και αδιαίρετα τον αναβάτη που έχει δηλωθεί στη δήλωση συμμετοχής. Επίσης ο αναβάτης πρέπει να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης μοτοσικλέτας σε ισχύ και η μοτοσικλέτα να άδεια κυκλοφορίας, κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας και ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Η οργάνωση έχει δικαίωμα να μη δεχθεί περισσότερες από 100 συμμετοχές. Επίσης έχει το δικαίωμα να μην τελέσει τον αγώνα αν οι συμμετοχές είναι λιγότερες από 35.
Υπογράφοντας τη δήλωση συμμετοχής, οι αγωνιζόμενοι και οι ιδιοκτήτες μοτοσικλετών αποδέχονται πως η ΕΘΕΑΜ, η ΦΕΔ, οι άρχοντες, οι κριτές και κάθε συμμετέχων στη διοργάνωση του αγώνα δε φέρουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ατύχημα ή ζημία συμβεί στους αγωνιζόμενους και στις μοτοσικλέτες τους κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το παραπάνω ισχύει από τη στιγμή που η μοτοσικλέτα θα περάσει από τον τεχνικό έλεγχο. Οι συμμετέχοντες μηχανικοί, μάνατζερς, βοηθοί και λοιποί συμμετέχουν με δική τους αστική και ποινική ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκαλέσουν οι ίδιοι ή τα οχήματά τους. Η οργάνωση, είναι υπεύθυνη για οποιαδήποτε κλοπή ή ζημία προκληθεί στις μοτοσικλέτες των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια που βρίσκονται κλεισμένες στο χώρο επιτηρούμενης στάθμευσης. Η οργάνωση, διατηρεί το δικαίωμα (με την έγκριση του συμβουλίου αγωνοδικών) να τροποποιήσει οποιοδήποτε από τα παραπάνω άρθρα, πριν ή κατά τη διάρκεια του αγώνα, εφόσον αυτό απαιτείται για λόγους ασφαλείας ή ανωτέρας βίας, λόγω καιρού, φυσικών καταστροφών, κτλ. Στην έσχατη περίπτωση της ματαίωσης του αγώνα, η οργάνωση δεν φέρει ευθύνη για τυχόν απώλειες κερδών.

5. Υπεύθυνοι ομάδων.
Κάθε ομάδα στον αγώνα είναι υποχρεωμένη να ορίζει ένα άτομο σαν υπεύθυνο της ομάδας αυτής. Ο υπεύθυνος της ομάδας είναι αυτός που υποστηρίζει τα συμφέροντά της και θα έχει επαφή με τους άρχοντες του αγώνα. Οι υπεύθυνοι αυτοί δεν μπορούν να συμμετέχουν ή να παρίστανται στις συνεδριάσεις του συμβουλίου Αγωνοδικών.

6. Τεχνικός έλεγχος.
Ο τεχνικός έλεγχος θα γίνει την 12/5/07 στο Γήπεδο Κραχτίδη και θα ελεγχθούν:
-Μανέτες.
-Σπογγώδες προστατευτικό στο μπαράκι του τιμονιού.
-Ύπαρξη στάντ.
-Λασπωτήρες. (Τυχόν αφαίρεσή τους μετά την έξοδο από το park ferme, επιφέρει ποινή αποκλεισμού)
-Θορυβομέτρηση. Θα γίνει ηχομέτρηση κατά την διάρκεια του αγώνα.
-Αριθμοί κυκλοφορίας – Ασφάλεια. Θα ελεγχθούν στον έλεγχο εξακρίβωσης. Πρέπει να υπάρχουν τα πρωτότυπα κι όχι φωτοτυπίες. Οι πινακίδες κυκλοφορίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ για λόγους ασφαλείας και ζητείται η αντικατάστασή τους με πλαστικοποιημένη φωτοτυπία. (Οι μοτοσυκλέτες με άδειες κυκλοφορίας ΔΟΚ να συνοδεύονται από δελτίο αποστολής και έγγραφη αναφορά της ιδιοκτήτριας εταιρίας για την ταυτοποίηση της άδειας κυκλοφορίας με τον συγκεκριμένο αριθμό πλαισίου)
-Εξοπλισμός αναβάτη
-Κράνη
-Ελαστικά

7. Κλάσεις – ταξινόμηση μοτοσικλετών.
Κλάση Κυβισμός cc Χρόνοι Πινακίδες
Από Έως
Ε1 100 125 2Τ Ασπρο φόντο-μαύρα νούμερα
175 250 4Τ
Ε2 175 250 2Τ Κόκκινο φόντο-άσπρα νούμερα
290 450 4Τ
Ε3 290 500 2Τ Κίτρινο φόντο-μαύρα νούμερα
475 650 4Τ
ΕV Major Βετεράνοι ανεξαρτήτως κυβισμού-τύπου μοτοσικλέτας γεννηθέντες έως 31/12/67 Μπλέ φόντο-άσπρα νούμερα
EJ Junior Νέοι ανεξαρτήτως κυβισμού-τύπου μοτοσικλέτας, γεννηθέντες μετά την 1/1/81 Πράσινο φόντο-άσπρα νούμερα
EOpen Ανεξαρτήτως κυβισμού-τύπου μοτοσικλέτας, χωρίς θέση σε πεντάδα τα 2005-2006 Μαύρο φόντο-άσπρα νούμερα

8. Σειρά εκκίνησης.
Η σειρά εκκίνησης είναι αυτή που προβλέπεται από το άρθρο 062.34 του Γενικού Κανονισμού Enduro 2007.

9. Αγώνας.
Η εκκίνηση του αγώνα γίνεται από το Γήπεδο Κραχτίδη όπου και ο τερματισμός. Η διαδρομή είναι κυκλική με μήκος κύκλου 63 km και με συνολικά 252 Km για τις κατηγορίες Ε1, Ε2, Ε3, και 189 km για τις ΕV, EJ, EO. Περιλαμβάνει μια ΕΔ Crosscountry 4,5 Km που γίνεται 4 φορές (για τις ΕV, EJ, EO 3 φορές), και μια ΕΔ Motocross 5 Km που γίνεται 4 φορές (για τις ΕV, EJ, EO 3 φορές). Η διαδρομή έχει δυο ΣΕΧ και περνά από την αφετηρία σε κάθε κλείσιμο κύκλο όπου και ο ένας ανεφοδιασμός. Θα υπάρχει κι δεύτερος ανεφοδιασμός, πριν το άλλο ΣΕΧ.

10. Συνεδριάσεις Αγωνοδικών.
Οι συνεδριάσεις των αγωνοδικών θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων των αγωνοδικών. Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Τεχνικού Ελέγχου και ώρα 19:30. Οι επόμενες συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν κατόπιν αποφάσεως του Προέδρου Αγωνοδικών και οι ώρες πραγματοποίησής τους θα ανακοινωθούν στον πίνακα ανακοινώσεων.

11.Ενστάσεις – εφέσεις.
Οι ενστάσεις υποβάλλονται εγγράφως στον Αλυτάρχη, τον Βοηθό του ή τον Γραμματέα του αγώνα, προσωπικά από τον αγωνιζόμενο ή τον διαγωνιζόμενο.
Καμία ένσταση δεν θα γίνεται δεκτή αν δεν συνοδεύεται από το αντίστοιχο παράβολο που αναφέρεται στην αντίστοιχη εγκύκλιο της ΕΘΕΑ/ΕΘΕΑΜ
Αν η ένσταση απορριφθεί το παράβολό της εκπίπτει υπέρ της ΕΘΕΑΜ στην οποία αποδίδεται μέσα σε 48 ώρες, ενώ αν γίνει δεκτή, το παράβολο επιστρέφεται αμέσως στον ενιστάμενο.
Αν για τον έλεγχο μοτοσυκλέτας μετά από ένσταση δημιουργούνται έξοδα ο ενιστάμενος μαζί με το παραπάνω παράβολο ένστασης πρέπει να καταβάλει και το εφ΄ άπαξ ποσό του τεχνικού ελέγχου που προβλέπει η σχετική Τεχνική Εγκύκλιος της ΕΘΕΑΜ.
Σαν έξοδα τεχνικού ελέγχου θεωρούνται και τα έξοδα ενδεχόμενης μεταφοράς.
Αν για να προχωρήσει ο έλεγχος χρειάζονται και επί πλέον χρήματα θα πρέπει ο ενιστάμενος να καταθέσει και αυτά πριν προχωρήσει ο έλεγχος. Το επί πλέον αυτό ποσό καθορίζεται από τους Αγωνοδίκες.
Αν η ένσταση γίνει δεκτή επιστρέφεται στον ενιστάμενο όλο το ποσό του τεχνικού ελέγχου που κατέθεσε ενώ τα έξοδα καλύπτει ο αναβάτης στον οποίο έγινε η ένσταση.
Αν η ένσταση απορριφθεί αλλά δεν έχει ξοδευθεί όλο το ποσό που κατέθεσε ο ενιστάμενος τότε του επιστρέφεται το τμήμα του ποσού που δεν χρειάσθηκε για τον έλεγχο.
Οι προθεσμίες υποβολής ενστάσεων είναι οι παρακάτω:

11.1.Οι ενστάσεις που αφορούν μοτοσυκλέτα ή/και αναβάτη πρέπει να κατατίθενται μέσα σε μισή ώρα (30′) από τον τερματισμό του τελευταίου αναβάτη της κλάσης του ενιστάμενου.
11.2.Ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων.
Αν η ένσταση αφορά τα αποτελέσματα του αγώνα πρέπει να κατατεθεί μέσα σε 30′ λεπτά από την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων. Ένσταση μπορεί επίσης να υποβληθεί μέσα σε μία ώρα από τη στιγμή που ο αναβάτης λάβει γραπτή απάντηση από τους αγωνοδίκες σε αίτημα που έγινε σύμφωνα με το άρθρο 062.72.
11.3.Εφέσεις.
Σε περίπτωση απόρριψης ένστασης από το Συμβούλιο των Αγωνοδικών ο ενιστάμενος έχει το δικαίωμα υποβολής έφεσης, μέσα σε 30’ λεπτά από την ανακοίνωση της απορριπτικής απόφασης για την ένστασή του. Η έφεση αυτή πρέπει να παραδίδεται εγγράφως στον Αλυτάρχη ή τον Πρόεδρο του Συμβουλίου των Αγωνοδικών από τον ίδιο τον αγωνιζόμενο ή διαγωνιζόμενο και να συνοδεύεται από το παράβολο έφεσης που αναφέρεται στην αντίστοιχη εγκύκλιο της ΕΘΕΑ/ΕΘΕΑΜ

12. Κατατάξεις.
Θα ανακοινωθούν χωριστές κατατάξεις ανά κλάση μοτοσικλετών.

13. Απονομή Επάθλων.
Η απονομή των επάθλων θα γίνει την 13/5/07 και ώρα 17:00 περίπου (ο χώρος θα ανακοινωθεί με σχετικό δελτίο πληροφοριών)
Θα απονεμηθούν στους 1ο, 2ο και 3ο κάθε κλάσης κύπελλα και στους 4ο,5ο και 6ο μετάλλια.