O Βασίλης Σιαφαρίκας επέστρεψε στην πρωτοπορεία του πρωταθλήματος με νικηφόρο πέρασμα από την ψυχρή Πεντέλη. Κέρδισε τον αγώνα και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα οδηγεί την κούρσα σε γενική και κατηγορία Ε2. Πρώτη νίκη στην Ε1 για τον Κίμωνα Καράμπελα, επίσης πρώτη για τον Χρήστο Παπαθεοδώρου στην Ε3, ενώ Αρτέμης Σφηναρολάκης (ΕΝ) και Θανάσης Γκαγκανάτσιος (ES) συνέχισαν με νίκες στις κατηγορίες τους.

Το υπερβολικό κρύο και οι δυνατοί ανέμοι ήταν το θέατρο στον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος enduro καθώς οι αθλητές κλήθηκαν να αντιμετωπίσαν ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, που δυσκόλεψαν την προσπάθειά τους. Το κρύο σε συνδυασμό με την βροχή, την ομίχλη στο βουνό αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους ήταν τόσο υπερβολικά, για πρώτη φορά έχουμε συναντήσει κάτι αντίστοιχο σε Ελληνικό αγώνα! Οι ειδικές όμως ήταν πολύ μικρές -χρονικά- με αποτέλεσμα να μην δίνουν την ευκαιρία στους αθλητές να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, οι διαφορές κυμάνθηκαν πολύ κοντά.

Κατώτερη των προσδοκιών η διοργάνωση, ο αγώνας κόντεψε να τιναχτεί στον αέρα από προβλήματα που δεν θα έπρεπε να συζητάμε σήμερα. Αλλά όπως όλα στην ΑΜΟΤΟΕ, έτσι και τα προβλήματα του αγώνα, ρίχθηκαν στον καιρό και έτσι στο τέλος, όλα καλά. Η ειδική motocross στον πρώτο γύρο δεν ήταν έτοιμη καθώς ο δυνατός αέρας και η βροχή είχαν χαλάσει μεγάλο μέρος της, ενώ και τα σήματα χάθηκαν από τον αέρα στέλνοντας παραπάνω από τους μισούς αθλητές στο ΣΕΧ της πρώτης ειδικής από άλλη διαδρομή. Καπέλα (ποινές) σβήστηκαν με αποκορύφωμα η απονομή της κατηγορίες ΕΝ να γίνει λάθος, χωρίς κανείς να γνωρίζει τίποτα αλλά και να μην γίνεται καμία ανακοίνωση μετέπειτα. Κρίμα. Και στο τέλος τα τραγελαφικά της απονομής, το στημένο σκηνικό προεκλογικής εκστρατείας τοπικών δημάρχων, αντιδημάρχων, υποψηφίων βουλευτών, έριξε το επίπεδο στο ναδίρ! Η απονομή των επάθλων είναι μια κορυφαία απόδοση τιμής προς τους αθλητές και όχι προεκλογική σκηνή για τους πολιτικούς. Κρίμα!

Κατηγορία γενική

Αυτήν την φορά ο Βασίλης Σιαφαρίκας ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα, κάνοντας το αντίθετο απ’ ότι στον πρώτο αγώνα στο Λαγκαδά. Η γενική είχε μεγάλο ενδιαφέρον από ειδική σε ειδική αλλά ο Σιαφαρίκας είχε το αντίδοτο σε κάθε επίθεση. Στο τέλος του αγώνα βρέθηκε στην πρώτη θέση με 6.5 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Ηλία Κυριλή. Ο Κυριλής έκανε τον καλύτερο αγώνα του φέτος, ανεβάζοντας την οδηγική του συμπεριφορά κατακτώντας την δεύτερη θέση, άξια. Στην τρίτη θέση ο Παναγιώτης Κακολύρης, κατάφερε με το ιδαίτερο στυλ του να προσαρμοστεί γρήγορα στις δύσκολες συνθήκες και να ενέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Δεν θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος ο Γιάννης Τρίγκας με την τέταρτη θέση στην γενική, χάνει πολύτιμους βαθμούς στην μάχη του τίτλου, αλλά καμιά φορά χρειάζονται τέτοιες συνθήκες για έναν αθλητή, ίσως αυτό τον πιέσει να προσαρμοστεί και να επανέρθει πιο γρήγορος. Πού καλός αγώνας για τον Κίμωνα Καράμπελα, ξεδίπλωσε το ταλέντο του σε αυτόν τον αγώνα με αποτέλεσμα να ανέβει στην πέμπτη θέση. Έκτος ο Αλέξης Ζώρας, σίγουρα όχι όσο καλά θα ήθελε αλλά ήταν δύσκολος αγώνας για όλους και κατάφερε να μπει στην κορυφαία εξάδα της γενικής.

Κατηγορία Ε2

Φέτος η κατηγορία Ε2 είναι η δυσκολότερη κατηγορία κάτι που φαίνεται σε κάθε αγώνα. Ο Βασίλης Σιαφαρίκας έγραψε καλούς χρόνους με το καλημέρα, χωρίς να θέλει να επαναλάβει τα ίδια λάθη του Λαγκαδά. Συνέχισε με αυτόν το ρυθμό και παρά την επίθεση του Ηλία Κυριλή στις τελευταίες ειδικές κέρδισε τον πρώτο του αγώνα φέτος. Δεύτερος ο Ηλίας Κυριλής, απελευθερωμένος από τον τραυματισμό του έκανε άλλο έναν επικό αγώνα ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση, πιέζοντας τον Σιαφαρίκα. Στην τρίτη θέση ο πολύ καλός Παναγιώτης Κακολύρης συμπλήρωσε το βάθρο με άλλη μια κορυφαία παρουσία. Τέταρτος ο Γιάννης Τρίγκας, πέμπτος ο Γιώργος Κοινωνάς (συμμετείχε για πρώτο αγώνα φέτος) και έκτος ο Αντώνης Δήμου.

Κατηγορία Ε1

Μεγάλη ημέρα για τον Κίμωνα Καράμπελα ο οποίος παρά την πρωινή ποινή δέκα δευτερολέπτων, έσκυψε το κεφάλι και έγραψε φανταστικούς χρόνους, πρωτοστατώντας στην κατηγορία. Στο τέλος είχε κάνει διαφορά νίκη και με αυτήν του την επιτυχία μπαίνει δυνατά στο πρωτάθλημα. Στη δεύτερη θέση ο Αλέξης Ζώρας, η προσπάθειά του δε΄ν ήταν ικανή για την νίκη αλλά συνεχίζει από την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Τρίτος ο Μιχάλης Ντουζένης, θα ήθελε να ξεχωρίσει σε αυτόν τον αγώνα αλλά έμεινε λίγο πίσω από τους δυο πρώτους. Τέταρτος ο Παναγιώτης Ζαφειρίου, πέμπτος ο Γιώργος Μουστάκας και έκτος ο Κώστας Γκόσκινος.

Κατηγορία Ε3

Μεγάλη νίκη για τον Χρήστο Παπαθεοδώρου, ισοφάρισε την νίκη του Προβιά και έδειξε πως έχει μέλλον φέτος στο πρωτάθλημα. Ο Μιχάλης Προβιάς αν και ξεκίνησε πολύ καλά δεν συνέχισε με την ίδια ταχύτητα με αποτέλεσμα να βρεθεί φυσιολογικά δεύτερος. Στην τρίτη θέση ο Γιώργος Μανωλίδης στην πρώτη του συμμετοχή φέτος, φάνηκε πως μετά τον τραυματισμό του έχει μείνει πιο πίσω οδηγικά από τους δυο πρώτους. Τέταρτος ο Πολ Νικολάου, πέμπτος ο Γρηγόρης Τσαντίκος και έκτος ο Απόστολος Ζβιντερίκος.

Κατηγορία ΕΝ (Νέων)

Ελάχιστε συμμετοχές στην κατηγορία Νέων με τον Αρτέμη Σφηναρολάκη να κερδίζει τον αγώνα μπροστά από τον Δημήτρη Βούλγαρη και τον Πέτρο Μπίλλη.

Κατηγορία ES (Βετεράνοι)

Άλλη μια πειστική νίκη για τον Θανάση Γκαγκανάτσιο με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους της κατηγορίας Βετεράνων. Στην Πεντέλη ο Μιχάλης Μιμίκος ήταν πολύ καλός ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ενώ τρίτος με καλή απόδοση ήταν ο Δημήτρης Κόκκινος. Τέταρτος ο Γιώργος Τσίτος, πέμπτος ο Μανώλης Νανάκος και έκτος Δημήτρης Σταμάτης.

Στην άτυπη κατηγορία των ομάδων, η Chachagias Racing Team, κρατάει την πρωτοπορεία στην βαθμολογία με τους Τρίγκα, Καράμπελα και Προβιά να σπρώχουν την ομάδα δυο βαθμούς περισσότερος από την KTM SEE των Κακολύρη, Ζώρα και Νικολάου. Στην τρίτη θέση η Honda Red Riders.

Επόμενος αγώνας μια εβδομάδα μετά το Πάσχα, 27 Απριλίου στην Βέροια.

0130_ENPE080314

0434_ENPE090314

0451_ENPE090314

0461_ENPE090314

0529_ENPE090314

1067_ENPE090314

1186_ENPE090314

1818_ENPE090314

1857_ENPE090314

1935_ENPE090314

3050_ENPE090314

3385_ENPE090314

3454_ENPE090314