Το Παγκόσμιο Supercross ξεκίνησε στο Toronto του Καναδά με φοβερές μάχες και πανάξιο νικητή τον James ‘Bubba’ Stewart. Στην SX Lites (πρώην 125) ο Davi Millshaps έσπευσε να φέρει την πρώτη νίκη στην καινούργια του ομάδα την Honda.

Προβληματισμό με έντονο πονοκέφαλο ήταν για τους οδηγούς η επιλογή της μοτοσικλέτας για την νέα σεζόν. Δίχρονο ή τετράχρονο; Τα δίχρονα είχαν σαφώς καλύτερη συμπεριφορά στο SX από τα τετράχρονα, αλλά αυτό άρχισε να αλλάζει. Πρώτος έδωσε το σύνθημα ο Chad Reed ανακοινώνοντας ότι θα αγωνιστεί με τετράχρονο, παράλληλα οι φήμες οργίαζαν και για τις πολλές δοκιμές του Ricky Carmichael με τους τέσσερις χρόνους. Τελικά όλοι εμφανίστηκαν στο Toronto πάνω σε ένα τετράχρονο χωρίς όμως να αποκλείουν την συμμετοχή τους στους επόμενους αγώνες με δίχρονο.

250
Την εκκίνηση πήρε με το ολοκαίνουργιο Kawasaki 450F o Stewart, που ήταν αποφασισμένος για την νίκη αλλά όχι και όσο συγκεντρωμένος όπως αποδείχτικε καθώς στον πρώτο γύρο είχε μια πτώση. Την πρωτοπορία του αγώνα πήρε ο Ricky Carmichael, που ξεκίνησε από την τέταρτη θέση και σε λιγότερο από ένα γύρο βρέθηκε μπροστά. Γρήγορα ο Stewart τον έφτασε και τότε άρχισε το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι όπου και οι δύο άλλαξαν την πρώτη θέση αρκετές φορές με κύριο σκοπό να δοκιμάσουν γραμμές για τον τελευταίο γύρο. Στον 17ο γύρο ο Stewart πέρασε τον Carmichael βλέποντας πρώτος την καρό σημαία. Ο Reed τερμάτισε τρίτος χωρίς να μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρωτοπόρων. Πολύ καλή εμφάνιση για τον Ivan Tedesco που κατάφερε στον πρώτο του αγώνα στην μεγάλη κατηγορία να πετύχει την τέταρτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Nick Wey με έκτο τον Michael Byrne.

Αποτελέσματα Amp’d Mobile World Supercross GP 250
1. James Stewart Kawasaki
2. Ricky Carmichael  Suzuki
3. Chad Reed  Yamaha
4. Ivan Tedesco  Suzuki
5. Nick Wey  Honda
6. Michael Byrne  Kawasaki
7. Jason Thomas  Honda
8. Justin Buckelew  Honda
9. Jeff Gibson  Honda
10. Doug DeHaan Honda

Lites
Το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο ο Andrew Scott πήρε την εκκίνηση, και απομακρύνθηκε μπροστά. Στον έκτο γύρο όμως είχε μια πτώση που έβγαλε εκτός αγώνα επιτρέποντας στους Josh Hansen και Nathan Ramsey να περάσουν μπροστά μαχόμενοι για την νίκη. Ο Millshaps που δεν είχε και πολύ καλή εκκίνηση, κατάφερε να περάσει τον Ramsey που είχε και αυτός μια άσχημη πτώση, και στα μισά του αγώνα να πείρε και την πρωτοπορία από τον Hansen χωρίς να την αφήσει μέχρι και τον τέρματισμό. Δεύτερος τερμάτισε ο Hansen με τρίτο τον Billy Laninovich και τέταρτο τον Jake Weimer. Οι Michael Willard και Mitch Cooke έκλεισαν την εξάδα τερματίζοντας πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

Αποτελέσματα Amp’d Mobile World Supercross GP Lites
1. Davi Millsaps  Honda
2. Josh Hansen  KTM
3. Billy Laninovich  Honda
4. Jake Weimer  Honda
5. Michael Willard  KTM
6. Mitch Cooke  Honda
7. Brady Sheren  Kawasaki
8. Ryan Lockhart  Suzuki
9. Dennis Ewing  Honda
10. Kyle Keast  Honda