Πληροφορίες θέλουν δυο μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα στην Ελλάδα να πλειοδοτούν για να γίνουν o Promoter του Πανελληνίου πρωταθλήματος Enduro ξεκινώντας από την φετινή χρονιά. Οι έγγραφες προτάσεις τους έχουν φθάσει στην ΕΛΠΑ και οι πληροφορίες μας λένε πως πιθανόν να υπάρχει απόφαση μέχρι την απονομή των βραβείων της ΕΛΠΑ, την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2006.

Τι είναι ο Promoter; Είναι αυτός που διαφημίζει το θεσμό, προβάλλοντάς τον όσο και όπου μπορεί περισσότερο. Επίσης καλυτερεύει την εμφάνιση στους αγώνες στήνοντας καλύτερα σκηνικά με σκοπό να προσελκύσει περισσότερους χορηγούς. Στόχος του είναι να εμπορευτεί το θεσμό και να κερδίσει χρήματα. Όσο πιο καλό είναι το διαφημιστικό επίπεδο του θεσμού τόσο περισσότερους (και ποιοτικότερους) χορηγούς θα προσελκύσει. Όσοι περισσότεροι χορηγοί προσελκύονται τόσα περισσότερα χρήματα για το promoter.

Θα κερδίσει το άθλημα από τον promoter; Υποθετικά ναι. Η διαφήμιση του θεσμού από τον promoter έμμεσα βοηθά και τον αγωνιζόμενο. Όσο πιο γνωστός γίνεται ο θεσμός και οι αγώνες του τόσο περισσότεροι χορηγοί προσελκύονται σε αυτούς και πολλοί από τους χορηγούς θα θελήσουν να διαφημιστούν και μέσω των αναβατών. Ο promoter με τα χρήματα που θα κερδίσει από τον θεσμό θα προσπαθήσει να αναβαθμίσει το προϊόν του (φέρνοντας π.χ. on-line αποτελέσματα).

Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται τρεις promoter, η Iron Team στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Supermoto, η DK Promotions στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Scramble και η Motor & Nature στο έπαθλο Attika Enduro Cup.

Ότι και να γίνει τελικά φαίνεται πως το άθλημα του Enduro έχει τις προοπτικές για αναβάθμιση στην Ελλάδα. Το International Six Days Enduro στις Σέρρες το 2008 είναι άλλος ένας λόγος που το άθλημα έχει μέλλον. Όποιος και να έρθει, αν γίνει αυτό τελικά, θα είναι καλοδεχούμενος από το σύνολο των εμπλεκομένων στο Enduro.