Η επιστροφή στο Anaheim αποδείχτηκε πολύ δύσκολη για τον James Stewart που ξεπέρασε τις δυσκολίες και πήρε τελικά τον αγώνα της μεγάλης κατηγορίας. Πιο ώριμος από ποτέ ο Ryan Dungey επιβλήθηκε και σε αυτόν τον αγώνα στην κατηγορία Lites.

Supercross Class
Το μεγάλο ερώτημα στην κατηγορία που χρήζει απαντήσεως σε βάθος χρόνου είναι το αν ο James Stewart έχει πέσει σε απόδοση ή έχει ανεβάσει ο Chad Reed την δική του σε τέτοιο βαθμό που να τον απειλεί. Σίγουρα ο Reed βρίσκεται σαφώς πιο ανεβασμένος από τα τελευταία χρόνια και στο Anaheim ο Stewart έδωσε τις πρώτες ενδείξεις ότι δεν νοιώθει και πολύ άνετα πάνω σε Yamaha. Η ένδειξη ήταν η σοβαρή πτώση του στα δοκιμαστικά του αγώνα που τον έφερε να τραυματίζεται στον καρπό αλλά να καταφέρνει τελικά να αγωνιστεί Το καλό βέβαια των παραπάνω είναι ότι ο συναγωνισμός είναι κοντά και το θέαμα σε υψηλά επίπεδα. Θέαμα είχαμε και σε αυτόν τον αγώνα όταν ο Mike Alessi πήρε την εκκίνηση και κράτησε την πρωτοπορία για μισό γύρο από τον Kevin Windham που τον πέρασε και οδήγησε τον αγώνα. Πίσω βρέθηκε ο πρωταθλητής Reed μετά την πτώση του στην εκκίνηση ενώ ο Stewart προσπαθούσε να περάσει από την πέμπτη θέση τους Ivan Tedesco, Ryan Villopoto και Josh Grant. Ο Tedesco έγινε εύκολη λεία για τον Stewart αλλά σκληρό καρύδι αποδείχτηκε ο Villopoto που κράτησε για πέντε γύρους τον Stewart πίσω χωρίς να χάσει την επαφή με τους πρωτοπόρους. Στον έβδομο γύρο ο Stewart πέρασε τελικά τον Villopoto και δύο γύρους μετά το ίδιο έκανε και στον Grant αλλά και στον Windham μιας και η πρώτοι τέσσερις ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους. Αν και ο Stewart δεν κατάφερε να κάνει μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους ωστόσο τερμάτισε άνετα πρώτος. Την παράσταση του αγώνα όμως έκλεψε ο Reed που κατέγραψε το ταχύτερο γυρολόγιο του αγώνα και κατάφερε λίγο πριν τον τερματισμό να περάσει τον Windham καταλαμβάνοντας αυτός την δεύτερη θέση και αφήνοντας τον K-Dub τρίτο στο πρώτο του φετινό βάθρό. Αγώνα με τον αγώνα ο Villopoto φαίνεται να βρίσκει τον ρυθμό του στην μεγάλη κατηγορία, ήταν ο πρώτος του αγώνας που δεν είχε πτώση και μάλιστα κατάφερε να πραγματοποιήσει και τον καλύτερο φετινό του τερματισμό στην τέταρτη θέση. Πολύ πίσω από την πρώτη τετράδα τερμάτισε ο πέμπτος Grant που έχασε και την πρωτοπορία στην βαθμολογία από τον εκπληκτικό Reed. Κακή εκκίνηση και δύσκολο αγώνα είχε ο Andrew Short που παρόλα αυτά κατάφερε να τερματίσει έκτος μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Αποτελέσματα Anaheim II, Supercross Class
1  James M. Stewart Yamaha YZ450F
2 Chad Reed Suzuki RM-Z450
3 Kevin W. Windham    Honda CRF450R
4 Ryan D. Villopoto Kawasaki KX450F
5 Joshua M. Grant Yamaha YZ450F
6 Andrew T. Short Honda CRF450R
7 Ivan Tedesco Honda CRF450R
8 Timmy M. Ferry Kawasaki KX450F
9 Mike A. Alessi Suzuki RM-Z450
10 David D. Millsaps Honda CRF450R

Lites Δύσης
Μετά τον τραυματισμό του Stewart τα νέα και αυτή της κατηγορίας δεν είναι ευχάριστα καθώς ο πρωταθλητής SX Lites Ανατολής Trey Canard μετά τον τραυματισμό του στο Phoenix δεν μπόρεσε να αγωνιστεί σε αυτόν τον αγώνα. Αντίθετα ο Ryan Dungey ήταν συνεπείς σε άλλη μια καλή εμφάνιση που συνοδεύτηκε με νίκη αφού δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από την στιγμή που πέρασε στον δεύτερο γύρο τον Ryan Morais που είχε πάρει την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα, στον δρόμο για την κατάκτηση του δεύτερου σερί φετινού αγώνα. Μπορεί ο Morais να μην πήρε την νίκη, κράτησε όμως την δεύτερη θέση γεγονός που τον ανέβασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Από ότι φαίνεται ο Jake Weimer για άλλη μια χρονιά θα μείνει μόνο στην καλή του εμφάνιση στην αρχή της σεζόν καθώς έχασε κι άλλο έδαφος στην βαθμολογία με την τρίτη θέση που πέτυχε. Τέταρτος τερμάτισε ο πρωταθλητής στην κατηγορία της περιοχής Jason Lawrence μετά από μέτρια εκκίνηση, διαψεύδοντας τον εαυτό του μετά τις αλαζονικές δηλώσεις ότι μπορεί να κερδίσει τους πάντες στην κατηγορία αν δεν έχει πτώσεις. Ίσως και να είναι αλήθεια αν κόβει την πίστα όπως έκανε στο πρώτο Anaheim. Εντυπωσιακός για άλλον ένα αγώνα ο Chris Blose με την καλή του εκκίνηση και τον καλό τερματισμό του στην πέμπτη θέση αφήνοντας πολύ πίσω τον έκτο Dan Reardon.

Αποτελέσματα Anaheim II, Lites Δύσης

1 Ryan M. Dungey Suzuki RM-Z250
2 Ryan Morais     Kawasaki KX250F
3 Jake T. Weimer Kawasaki KX250F
4 Jason D. Lawrence Yamaha YZ250F
5 Chris Blose    Honda CRF250R
6 Dan Reardon Honda CRF250R
7 Justin D. Brayton KTM 250SX-F
8 Kyle B. Cunningham Kawasaki KX250F
9 Michael L. Hall Yamaha YZ250F
10 P. J. Larsen     Kawasaki KX250F

Βαθμολογίες
Supercross Class

1  C. Reed 64
2 J. Grant 61
3 A. Short 53
4 J. Stewart 52
5 R. Villopoto 48
6 I. Tedesco 47
7 T. Ferry 43
8 K. Windham 41
9 M. Alessi 32
10 D. Millsaps 31

Lites Δύσης
1  R. Dungey 70
2 R. Morais 64
3 J. Weimer 63
4 J. Brayton 50
5 C. Blose 50
6 R. Sipes 39
7 J. Lawrence 34
8 B. Evans 31
9 D. Reardon 28
10 P. Larsen 26

Επόμενος αγώνας 24/001/09 Houston TX.
Φωτογραφίες: supercross.com

Ακολουθεί Highlights Video του αγώνα.