Ο αγώνας του San Diego έγινε μια δύσκολη νίκη για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας της SX Class Chad Reed, όταν μια έξοδο του έδωσε έστω και για λίγο ελπίδες νίκης στον συναγωνισμό. Τρίτη σερί νίκη στην Lites Δύσης για τον Jason Lawrence, τοποθετώντας τον εαυτό του στην κορυφή της βαθμολογίας δύο αγώνες πριν το τέλος.

Supercross Class
Από τον προηγούμενο αγώνα στο Anaheim ΙΙΙ, o πρωταθλητής ΑΜΑ Motocross Grant Langston δεν αγωνίστηκε και αυτό γιατί αντιμετώπιζε πρόβλημα με το αριστερό του μάτι. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι η αρτηρία του ματιού δεν το τροφοδοτούσε με αρκετά αιμοπετάλια και θα χρειαστεί θεραπεία τεσσάρων εβδομάδων που θα τον κρατήσουν μακριά από τους αγώνες. Στον αγώνα ο Davi Millsaps έκλεψε την παράσταση. Πήρε την εκκίνηση και κράτησε την πρωτοπορία,  αν και την έχασε για μια στιγμή από τον Reed. Στον τρίτο γύρο όμως ο Reed επανήλθε, διάβασε τον αντίπαλο του και ξαναπέρασε στην αντεπίθεση με απόλυτη επιτυχία. Πίσω από τους δύο πρωτοπόρους η μάχη των Andrew Short, Kevin Windham αλλά και Tim Ferry είχε ανάψει για την τρίτη θέση. Ο Short αποδείχτηκε σκληρό καρύδι, άντεξε στην πίεση του Windham που τελικά έμεινε πιο πίσω και κράταγε με νύχια και με δόντια πίσω του τον Ferry. Μπροστά ο Reed είχε μια έξοδο στον 12ο γύρο, επιτρέποντας στον Millsaps να περάσει ξανά μπροστά. Παρόλα αυτά ο Reed μέσα σε τέσσερις γύρους κατάφερε να ανεβεί ξανά στην πρώτη θέση και να τερματίσει σε αυτήν. Μετά τα μισά του αγώνα ο Ferry κατάφερε να περάσει και να απαλλαγεί από τον Short. Στον τελευταίο γύρο κατάφερε να περάσει και τον Millsaps κατακτώντας την δεύτερη θέση με επεισοδιακό τρόπο. Η προσπάθεια του Millsaps να ακολουθήσει τον Reed στην αρχή του αγώνα αλλά και να πάρει την νίκη όταν ξαναβρέθηκε μπροστά, τον κούρασαν τόσο ώστε να παραδώσει την δεύτερη θέση αμαχητί, τερματίζοντας τρίτος. Ο τέταρτος Short έδειξε σε αυτόν τον αγώνα να είναι περισσότερο μαχητικός αλλά δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. Κακή εμφάνιση για τον δεύτερο στην βαθμολογία και πέμπτο στον αγώνα Windham που αυτήν την φορά δεν κατάφερε να επιβληθεί τον νεότερων οδηγών της Honda (Short, Millsaps). Μετά το βάθρο στο Anaheim II ο Joshua Hill έμεινε μακριά από την πρώτη εξάδα μέχρι και το San Diego όπου κατέλαβε σχετικά άνετα την έκτη θέση.

Αποτελέσματα San Diego, Supercross Class
1 Chad Reed Yamaha YZ450F
2 Timmy M Ferry Kawasaki KX450F
3 David D Millsaps Honda CRF450R
4 Andrew T Short Honda CRF450R
5 Kevin W Windham Honda CRF450R
6 Joshua R Hill Yamaha YZ450F
7 David Vuillemin Suzuki RM-Z450
8 Nathan Ramsey Yamaha YZ450F
9 Nicholas A Wey KTM 450SX
10 Jason W Thomas Honda CRF450R

Lites Δύσης
Το Anaheim III δεν ήταν καλός αγώνας για τον Broc Hepler. Μια πτώση στα προκριματικά του επέφεραν ένα σπασμένο αντίχειρα και έξη μήνες μακριά από τους αγώνες, οι τραυματισμοί του συνεχίζονται. Αντίθετα και το San Diego ήταν ένας πολύ καλός αγώνας για τον Jason Lawrence που έχει πάρει φόρα για τον τίτλο. Έφυγε μπροστά από την εκκίνηση και κράτησε την πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό, κερδίζοντας την τρίτη σερί του νίκη και την κορυφή της βαθμολογίας. Χωρίς μεγάλες μάχες και στις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου, ο Thomas Hahn τερμάτισε δεύτερος κερδίζοντας μια θέση πιο πάνω στην βαθμολογία και ο τρίτος Robert Kiniry πήρε εύκολα το πρώτο του φετινό βάθρο. Η σχετικά κακή εκκίνηση του Bret Metcalfe τον περιόρισε αρκετά τερματίζοντας τέταρτος, μπροστά από τον πέμπτο Justin Brayton. Για άλλον ένα αγώνα ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ryan Dungey, παρά την καλή του εκκίνηση είχε μια πτώση που πιθανότατα τον επηρέασε ώστε να κάνει μια μέτρια εμφάνιση τερματίζοντας έκτος.

Αποτελέσματα San Diego, Lites Δύσης
1 Jason D Lawrence Yamaha YZ250F
2 Thomas K Hahn Kawasaki KX250F
3 Robert S Kiniry Honda CRF250R
4 Brett Metcalfe Kawasaki KX250F
5 Justin D Brayton KTM 250SXF
6 Ryan M Dungey Suzuki RM-Z250
7 Austin L Stroupe Kawasaki KX250F
8 Wil A Hahn Yamaha YZ250F
9 Michael J Lapaglia Suzuki RM-Z250
10 Billy R Laninovich  KTM 250SXF

Βαθμολογίες
Supercross Class
1 C. Reed 147
2 K. Windham 112
3 T. Ferry 99
4 D. Millsaps 85
5 A. Short 85
6 N. Ramsey 70
7 M. Alessi 69
8 N. Wey 65
9 J. Hill 64
10 I. Tedesco 53

Lites Δύσης
1 J. Lawrence 113
2 R. Dungey 111
3 B. Metcalfe 96
4 T. Hahn 92
5 A. Stroupe 88
6 J. Brayton 85
7 D. Reardon 80
8 G. Gracyk 62
9 B. Hepler 59
10 R. Kiniry 57

Επόμενος αγώνας 16/02/08 Houston TX.
Φωτογραφίες: AMA