Δελτίο τύπου
Team Suzuki Press Office
12 Σεπτεμβρίου 2006

H American Suzuki Motor Corp. (ASMC) ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ricky Carmichael (Team Makita Suzuki) αναρρώνει μετά από πτώση στο πρώτο σκέλος του τελευταίου γύρου του πρωταθλήματος AMA Toyota Motocross στο Glen Helen Raceway, San Bernardino της California την Κυριακή. Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν ο τραυματισμός του αριστερού του ωμού.

“Είχα κάνει την προσπέραση για την πρώτη θέση όταν περνούσα από ένα γρήγορο και γεμάτο σαμάρια σημείο της πίστας. Κάτι δεν έκανα σωστά” είπε ο Carmichael. Σηκώθηκα όσο πιο γρήγορα μπορούσα και προσπάθησα να σηκώσω την μοτοσυκλέτα, όταν κατάλαβα πως ο ώμος μου πονούσε. Μετά βίας μπόρεσα και σήκωσα την μοτοσυκλέτα όταν κατάλαβα πως δεν μπορούσα να τραβήξω τον συμπλέκτη. Τότε συνειδητοποίησα πως για πρώτη φορά μετά από καιρό δεν θα μπορούσα να συνεχίσω τον αγώνα. Αυτήν την στιγμή κάνω ότι μπορώ για να επαναφέρω τον ώμο μου. Εάν δεν μπορέσω να συμμετάσχω στο Motocross των Εθνών, ελπίζω πως όλοι θα δώσουμε την πλήρη υποστήριξή μας στον αναβάτη που θα επιλεγεί να με αντικαταστήσει. Είμαι πολύ δυσαρεστημένος πως κάτι τέτοιο συνέβη.”

Μετά την πτώση του, ο νέος πρωταθλητής του AMA Toyota Motocross δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο Asterisk Mobile Medical Unit και έπειτα μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην Φλόριντα όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις. Οι αρχικές εξετάσεις δείχνουν μερική ζημιά που οι γιατροί λένε πως δεν χρειάζεται επέμβαση. Υπολογίζεται πως ο Carmichael θα χρειαστεί τουλάχιστον τρεις εβδομάδες αποκατάσταση πριν μπορέσει να οδηγήσει ξανά. Ο Carmichael ξεκινά σήμερα την αποκατάστασή του σε κλινική του Tallahassee.

Παλαιότερα νέα…

Δελτίο τύπου
Team Suzuki Press Office
11 Σεπτεμβρίου 2006

Ο προ ολίγων ημερών πρωταθλητής AMA Motocross Ricky Carmichael επέστρεψε βιαστικά πίσω στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών μετά από πτώση στο πρώτο σκέλος του αγώνα AMA Motocross στο Glen Helen Raceway της Καλιφόρνια.

Ο Carmichael έχει υποστεί τραυματισμό στον ώμο από την πτώση, ενώ προπορευόταν του James Stewart (Kawasaki). Δεν είναι ακόμα γνωστό εάν θα βρίσκεται σε καλή κατάσταση εν’ όψη του Motocross of Nations στο Matterley Basin, Winchester, Αγγλία το Σαββατοκύριακο 23 – 24 Σεπτεμβρίου.

Στις 01.45 GMT, ο Team Manager της ομάδας Makita Suzuki Team Roger DeCoster είπε χαρακτηριστικά “O Ricky είχε την πρωτοπορία του αγώνα έχοντας μόλις προσπεράσει τον Stewart και φάνηκε πως έχασε το μπροστινό του. Έχει χτυπήσει τον ώμο του και βρίσκεται ήδη στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Florida. Ο ίδιος πονάει πολύ αλλά δεν θα ξέρουμε την σοβαρότητα του τραυματισμού του μέχρι αύριο όπου θα τον εξετάσει ο γιατρός του.”