Στο Phoenix της Arizona πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος γύρος του ΑΜΑ Supercross, με τελικό νικητή στην μεγάλη κατηγορία τον James Stewart, πιο δύσκολα από ότι θα περίμενε κανείς. Μεγάλη μέρα και για τον Jake Weimer που κέρδισε τον αγώνα της Lites σε μια μέρα που θα την θυμάται για την υπόλοιπη του ζωή.

Supercross Class
Στο στάδιο Chase Field του Phoenix, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να δούμε αγώνα με λάσπη όπως είδαμε στο Anaheim, και αυτό γιατί πρόκειται για ένα κλειστό στάδιο. Κανείς όμως δεν είπε ότι δεν θα ήταν το τερέν γλιστερό, καθώς το χώμα της Arizona γίνεται γρήγορα σαθρό. Με αυτό στο μυαλό του ο J.Stewart, πλασαρίστηκε καλά αυτήν την φορά στην εκκίνηση πίσω από τον Mike Alessi που την πήρε, και μπροστά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Chad Reed. Χωρίς να χάσουν χρόνο, Stewart και Reed πέρασαν στον πρώτο γύρο τον Alessi και έστησαν τον δικό τους αγώνα. Μέχρι τα μισά του αγώνα ο Reed επιχείρησε και κατάφερε να περάσει σε δύο περιπτώσεις τον Stewart αλλά ο αναβάτης της Kawasaki απάντησε άμεσα. Μετά τα μισά του αγώνα, ο Stewart άρχισε να κάνει διαφορά και μόνο όταν στους τελευταίους γύρους προβληματίστηκε με ντουμπλαρίσματα κατάφερε ο Reed να τον πλησιάσει. Τις φλόγες του τερματισμού είδε μόνο ο Stewart κερδίζοντας τον πρώτο του φετινό αγώνα και συγκατοικώντας πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας με τον δεύτερο Reed. Από τον τρίτο γύρο στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Kevin Windham και κατάφερε να την κρατήσει από τον τέταρτο Andrew Short που τον απειλούσε. Αν ο Short δεν είχε σκληρή μάχη με τον πέμπτο τελικά στον αγώνα και πολύ καλό στο Phoenix Ivan Tedesco, ίσως η τρίτη θέση να ήταν εύκολη υπόθεση για αυτόν. Εδώ να πούμε ότι ο Tedesco έβγαζε γρήγορους συνδυασμούς στο Phoenix που δεν τους έκαναν ούτε οι Stewart-Reed αλλά έχανε πολύ χρόνο στις γλιστερές στροφές. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο M.Alessi τερμάτισε έκτος μετά από καλή εκκίνηση.

Αποτελέσματα Phoenix, Supercross Class
1 James M Stewart Kawasaki KX450F
2 Chad Reed Yamaha YZ450F
3 Kevin W Windham Honda CRF450R
4 Andrew T Short Honda CRF450R
5 Ivan Tedesco Honda CRF450R
6 Mike A Alessi Suzuki RM-Z450
7 Nathan Ramsey Yamaha YZ450F
8 Joshua Hansen Yamaha YZ450F
9 Charles J Summey Yamaha YZ450F
10 Timmy M Ferry Kawasaki KX450F

Lites Δύσης
Την πρώτη εκκίνηση της καριέρας του πήρε ο Jake Weimer αλλά θα είχε και άλλους λόγους να πανηγυρίσει στο τέλος της βραδιάς. Αφού κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη θέση για ένα γύρο υπό την πίεση των Ryan Dungey και Broc Hepler, άφησε την πρώτη θέση στοχεύοντας τουλάχιστον το βάθρο. Οι Dungey και Hepler επιδόθηκαν σε μια επική μονομαχία, παλεύοντας τροχό με τροχό και ανταλλάσσοντας την πρώτη θέση αρκετές φορές. Τελικά στον δέκατο γύρο ο Dungey είχε μια έξοδο που τον έστειλε στην τρίτη θέση και ακριβώς στον επόμενο γύρο ο πρωτοπόρος Hepler έπαθε ίδιο μένοντας τέταρτος. Τότε στην κεφαλή του αγώνα βρέθηκε ο Weimer που κρατήθηκε εκεί για του υπόλοιπους τέσσερις γύρους παρά την πίεση του Dungey. Ο νεαρός Weimer, πανηγύρισε στο τέλος την πρώτη supercross νίκη της καριέρας. Τερματίζοντας δεύτερος αλλά κρατώντας την πρωτοπορία στην βαθμολογία, ο Dungey πάει full για τον τίτλο. Μετά την έξοδο του Hepler o Brett Metcalfe κράτησε την τρίτη θέση περιορίζοντας τον οδηγό της Yamaha τέταρτο. Με άλλη μια κακή εκκίνηση και αρκετές πτώσεις συνέχισε την χρονιά ο Jason Lawrence που αν και είχε τον καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά, δεν κατάφερε να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα τερματίζοντας πέμπτος. Αντίθετα ο Justin Brayton με την σταθερή του οδήγηση πήρε την έκτη θέση και απολαμβάνει την τρίτη θέση στην βαθμολογία.

Αποτελέσματα Phoenix, Lites Δύσης
1 Jake T Weimer Honda CRF250R
2 Ryan M Dungey Suzuki RM-Z250
3 Brett Metcalfe Kawasaki KX250F
4 Broc D Hepler Yamaha YZ250F
5 Jason D Lawrence Yamaha YZ250F
6 Justin D Brayton KTM 250SXF
7 Wil A Hahn Yamaha YZ250F
8 Daniel James Reardon Honda CRF250R
9 Kyle B Cunningham Honda CRF250R
10 Billy R Laninovich  KTM 250SXF

Βαθμολογίες
Supercross Class
1 J. Stewart 47
2 C. Reed 47
3 K. Windham 36
4 T. Ferry 31
5 A. Short 31
6 M. Alessi 30
7 N. Ramsey 24
8 I. Tedesco 22
9 D. Millsaps 21
10 G. Langston 19

Lites Δύσης
1 R. Dungey 47
2 J. Lawrence 38
3 J. Brayton 35
4 D. Reardon 31
5 B. Hepler 28
6 J. Weimer 25
7 W. Hahn 25
8 B. Metcalfe 22
9 T. Hahn 22
10 M. Lapaglia 18