Δύσκολες συνθήκες και χαρακτηριστικά αγώνα αντιμετώπισε ο Δημήτρης Τσακατσώνης στη Λεττονία στις αρχές Αυγούστου στον τρίτο αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Enduro. Η κακή αγωνιστική ημέρα που βρέθηκε ο Τσακατσώνης σε συνδυασμό με την κατάσταση του εδάφους αλλά και την συνεχή βροχόπτωση ειδικά τη δεύτερη ημέρα, έκανε τον μοναδικό Έλληνα συμμετέχοντα να θέλει γρήγορα να ξεχάσει την Λεττονία.

Ο Τσακατσώνης ήταν 14ος την πρώτη ημέρα και 12ος τη δεύτερη, ενώ η Ελλάδα παίρνοντας βαθμούς μόνο από έναν αθλητή βρέθηκε στη 13η και 12η θέση της κατάταξης αντίστοιχα τις δυο ημέρες. Στη βαθμολογία ο Τσακατσώνης βρίσκεται στην 9η θέση και η Ελλάδα στη βαθμολογία των εθνών βρίσκεται στη 10η θέση.

Οι δυσκολίες και η κακή ημέρα που βρέθηκε ο Τσακατσώνης δεν βοήθησαν την προσπάθεια που κάνει φέτος στο πρωτάθλημα καθώς έχασε θέσεις στη βαθμολογία της κατηγορίας του. Τώρα βρίσκεται στην ένατη θέση της κατηγορίας Senior E2 με 64 βαθμούς ακολουθούμενος από τους Ολλανδούς SNELLENBERG Geert, KLEIN KROMHOF Jeroen με 63 βαθμούς. Και μόνο η παραμονή στη δεκάδα της κατηγορίας φέτος θα είναι επιτυχία για τον Δημήτρη Τσακατσώνη.

Paddocks

Προς το χωρίο που φιλοξενούσε τον αγώνα. Τα paddocks ήταν στημένα στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου

Ο Έλληνας πρωταθλητής εκτός άλλων έπρεπε να αντιμετωπίσει την μεγάλη απόσταση (3 ½ ημέρες από την Ανκόνα της Ιταλίας στο Vidrizi της Λεττονίας). Ένας αγώνας πραγματικό ταξίδι.

Επόμενος και τελευταίος αγώνας στην Ολλανδία, 18-19 Οκτωβρίου.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Τσσακατσώνης, automoto.lv