Πρόκειται για τον δυσκολότερο αγώνα της χρονιάς. Μια φορά κάθε χρόνο περισσότεροι από 500 αναβάτες/τριες, (φέτος 620), από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται για να αγωνιστούν έξι συνεχόμενες ημέρες. Ονομάζεται Six Days, είναι international (διεθνής) και φυσικά είναι αγώνας Enduro. Φέτος στην μακρινή Νέα Ζηλανδία ένα πραγματοποιείται ένα ακόμα ρεκόρ. 14 γυναίκες θα ριχθούν στη μάχη των έξι ημερών σημειώνοντας ρεκόρ γυναικείων συμμετοχών για Six Days.

Ήταν μόλις πέρυσι στην Σλοβακία όταν δυο ομάδες γυναικών από την Σουηδία και την Γερμανία προκάλεσαν θαυμασμό, ενώ οι έξι συμμετοχές τότε ήταν ρεκόρ όλων των εποχών. Ποιος θα το φανταζόταν όμως πως φέτος θα είχαμε ξανά ρεκόρ συμμετοχών με 14 γυναικείες παρουσίες στην Νέα Ζηλανδία. Η FIM μέσω αντιπροσώπου της διοργάνωσε συνέντευξη τύπου με σκοπό την ενημέρωσή μας για τους σκοπούς της σχετικά με τις γυναικείες συμμετοχές σε αγώνες Enduro.

Είναι φανερή η επιθυμία της FIM να αυξήσει τις γυναικείες συμμετοχές στους αγώνες και όπως δήλωσε ο Ted Bartlett (FIM) «θα πρέπει εσείς που συμμετέχετε σήμερα εδώ στη Νέα Ζηλανδία, να γίνεται πρεσβευτές στη χώρα σας με σκοπό την αύξηση των συμμετοχών. Η σταθερά αυξανόμενες συμμετοχές θα διαφημίσουν το άθλημα και περισσότερος κόσμος θα έρθει κοντά στο Enduro και στο δημοφιλές Six Days. Συνεχίστε με αυτόν τον τρόπο και η FIM θα φροντίσει να δημιουργήσει ειδική κατηγορία και κύπελλο για τις γυναίκες που συμμετέχουν σε αυτόν τον ιστορικό θεσμό».

Για να τονιστεί ακόμα περισσότερο η γυναικεία παρουσία η Ιταλική Ομοσπονδία πρόσφερε τα κύπελλα των ανδρών (Trophy) και Junior για να φωτογραφηθούν οι κυρίες. Εμείς τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και ελπίζουμε το 2008 στην Ελλάδα οι γυναικείες συμμετοχές να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Η Ιταλική ομοσπονδία έφερε στην συνέντευξη τύπου τα δυο κύπελλα (Trophy και Junior) για να φωτογραφηθούν οι κοπέλλες

Go Sweden!!! Paulina Andersson, Jessica Jonsson και η Vanja Kollmann

Από την Γερμανία οι Heike Petrick, Marion Langenbach και η Iris Kramer

Οι τρεις Αμερικανίδες Lacy Jones, Nicole Bradford και Amanda Mastin

Σίγουρα η πιο εντυπωσιακή παρουσία στην συνέντευξη τύπου η Mana Saitoh από την Ιαπωνία. Θα αγωνιστεί με ένα Gas Gas 125

H Alison Parker από την Αυστραλία με το όμορφο κράνος της!

Οι δυο Νεοζηλανδέζες από αριστερά Wendy Robinson και Hazel Rushworth