Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. εγκαινίασε τις νέες εγκαταστάσεις της θυγατρικής της “Motodynamics Ltd” στη Σόφια την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου με εορταστική εκδήλωση παρουσίασης των νέων μοντέλων YAMAHA 2006 σε εκπροσώπους της πολιτείας, δημοσιογράφους και πελάτες. Παράλληλα με τη Σύμβαση Διανομής για την Ελλάδα, η Yamaha Motor Corporation έχει τιμήσει τη Μοτοδυναμική με την ανάθεση της αντιπροσώπευσής της στη Βουλγαρία από το 1992 και στη Ρουμανία από το 1994. Η ενδυνάμωση και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στα Βαλκάνια αποτελεί έναν από τους βασικούς στρατηγικούς άξονες της Μοτοδυναμικής.

Οι νέες εγκαταστάσεις της “Motodynamics Ltd” είναι στην οδό Tsarigradsko Shosse, που βρίσκεται στον κεντρικό οδικό άξονα σύνδεσης της Σόφιας με το Πλόβντιβ και τη Βάρνα. Η μετεγκατάσταση κρίθηκε αναγκαία για να μεταφερθεί η έκθεση των προϊόντων σε μεγαλύτερο χώρο και κοντά σε κεντρική οδική αρτηρία. Το νέο κατάστημα έχει ιδιαίτερα εντυπωσιακή πρόσοψη και περιλαμβάνει δύο ορόφους με έκθεση δικύκλων, φουσκωτών, εξωλεμβίων, WaveRunners (jet θάλασσας), αξεσουάρ και ανταλλακτικών συνολικού εμβαδού 500 τ.μ., έναντι 120 τ.μ. που διέθετε το παλαιό κατάστημα.

Παράλληλα η εταιρεία διατηρεί υποκατάστημα στη Βάρνα, από το οποίο διοχετεύει τα προϊόντα στην ανατολική πλευρά της χώρας.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου η Διοίκηση της εταιρείας υποδέχθηκε τους 300 περίπου προσκεκλημένους σε εκδήλωση παρουσίασης του καταστήματος και των νέων μοντέλων YAMAHA που θα διαθέτει στην βουλγαρική αγορά το 2006. Τη βραδιά άνοιξε ο κος Γιώργος Ράπτης, Διευθυντής Διεθνών Επιχειρήσεων, που καλωσόρισε τους προσκεκλημένους. Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον κο Κωνσταντίνο Καπαγιαννίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο, που μίλησε για την πλήρη αναδιοργάνωση της θυγατρικής και την ιδιαίτερη έμφαση που έχει δοθεί στην ενίσχυσή της οδηγώντας σε αναβάθμιση της δραστηριότητας στη Βουλγαρία. Ο κος. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Πρόεδρος της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., απηύθυνε θερμό χαιρετισμό μιλώντας με ιδιαίτερη συγκίνηση για τους δεσμούς που ενώνουν τους δύο λαούς.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους η κα.Αικατερίνη Κυριακοπούλου, επίτιμη Πρόεδρος της «S&B Βιομηχανικά Ορυκτά», οι κ.κ.Toru Ohsugi και Masateru Shiomi, εκπρόσωποι της Διοίκησης και μέλη του Management Committee της Yamaha Motor Europe, και ο κος.Andreas Bronnen, Developing Markets & Accessories Division Manager.

Η Μοτοδυναμική επενδύει στις θυγατρικές της στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία και θέτει από τώρα τις βάσεις για την μακροπρόθεσμη αξιοποίηση των προοπτικών που θα δημιουργηθούν στο μέλλον, ιδιαίτερα μετά και από την αναμενόμενη ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 2007.

Μεσοπρόθεσμα στοχεύει στη διεύρυνση του Δικτύου Συνεργατών της και στην υλοποίηση προωθητικών προγραμμάτων που θα τονώσουν την αγορά και θα ενισχύσουν το μερίδιο της ΥΑΜΑΗΑ. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει συνολικά 8 σημεία πώλησης (κεντρικές εγκαταστάσεις, υποκατάστημα και 6 dealers) σε στρατηγικά σημεία : Varna, Sofia, Burgas, Plovdiv.