Στην αμμώδεις πίστα του Lommel ο J.Barragan μπορεί να ήταν και πάλι αυτός που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αλλά το σημαντικότερο γεγονός της ΜΧ1 ήταν η αναρρίχηση του πρωταθλητή S.Ramon στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι πολλές μάχες της ΜΧ2 ανακάτεψαν για τα καλά την άμμο, σκεπάζοντας μεγάλα ονόματα όπως ο T.Rattray και αναδεικνύοντας άλλα όπως του νικητή G.Krestinov.

MX1
Ίσως από τα ποιο ενδιαφέροντα GP της φετινής περιόδου ήταν αυτό του Lommel. Και στα δύο σκέλη οι μάχες για τις πρώτες θέσεις ήταν ομηρικές και πολύ περισσότερο η μάχη για την κατάκτηση του αγώνα. Στο πρώτο σκέλος την εκκίνηση πήρε ο Steve Ramon αλλά στον πρώτο κιόλας γύρο τον πέρασε ο Jonathan Barragan παίρνοντας την πρώτη θέση με ένα τρενάκι οδηγών πίσω του να τον πιέζει. Οι Ramon, David Philipaerts, Billy Mackanzie, Ken deDycker και Max Nagl συντελούσαν το τρενάκι και ήταν ικανοί για όλα. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Philipaerts είχε μια πτώση στον πρώτο γύρο πέφτοντας στην 15η θέση όταν ο κινητήρας του δεν εκίνησε άμεσα όμως και προς το τέλος του σκέλους είχε άλλη μια πτώση τερματίζοντας τελικά 15ος. Στον τρίτο γύρο ο Ramon πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα και σύντομα βρέθηκε να ανταλλάσσει την πρώτη θέση με τον ομόσταυλο του deDycker. Προς το τέλος του αγώνα όμως ο Barragan με τον Mark deReuver έδειξαν να έχουν περισσότερες αντοχές και επιτέθηκαν για την πρώτη θέση που τελικά κατέληξε στον deReuver δύο γύρους πριν τον τερματισμό. Πρώτος τερμάτισε ο deReuver ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Barragan με τρίτο τον deDycker που περιόρισε τον Ramon στην τέταρτη θέση. Παρά την πτώση του στις αρχές του αγώνα ο Joshua Coppins τερμάτισε στην πέμπτη θέση μετά από ένα μέτριο αγώνα και κερδίζοντας στους τελευταίους γύρους μια θέση από τον έκτο Nagl. Το δεύτερο σκέλος είχε μια από τα ίδια, με φοβερές μάχες στην πρώτη εξάδα και τους Barragan, Nagl και deReuver να μονοπωλούν στις πρώτες θέσεις. Για τρεις γύρους μετά την εκκίνηση ο Βarragan οδήγησε τον αγώνα όμως στον τέταρτο γύρο ο Nagl πέρασε μπροστά για ένα γύρο πριν τον περάσει ο deReuver στον πέμπτο γύρο στον δρόμο του για την κατάκτηση του GP. Νίκη που όμως δεν ήρθε καθώς στον δωδέκατο γύρο ο deReuver είχε μια πτώση που τον καθυστέρησε αρκετά και τον έριξε μερικές θέσεις πιο πίσω. Τότε ο Nagl ξαναπήρε την πρωτοπορία για να την χάσει λίγο μετά ξανά από τον Barragan που μόλις είχε ξεμπερδέψει από την μάχη του με τον Ramon. Η εκπληκτική απόδοση του Barragan για άλλο ένα GP του έδωσε την νίκη στο σκέλος αλλά και στο σύνολο, πλησιάζοντας μάλιστα στους 31 βαθμούς τον πρωτοπόρο στην βαθμολογία. Πολύ καλά τα πάει και ο Nagl στα τελευταία GP, καταλαμβάνοντας άξια την δεύτερη θέση σε αυτό το σκέλος και την τρίτη θέση στο σύνολο. Μετά από ένα δραματικό φινάλε ο deDycker ήταν αυτός που πήρε την τέταρτη θέση στο σκέλος και την δεύτερη στο σύνολο αφού ο τέταρτος στο σκέλος S.Pourcel που τον απειλούσε είχε μια πτώση και έδωσε κατόπιν φοβερές μάχες με Ramon και Philipaerts. Πτώση είχε κι ο πέμπτος Ramon αλλά κατάφερε να κερδίσει την μάχη με τον έκτο Philipaerts, κλέβοντας του την πρωτοπορία της βαθμολογίας μετά από δέκα αγώνες στα χέρια του Ιταλού. Οι δύο βαθμοί διαφοράς των δύο οδηγών στην βαθμολογία σίγουρα δεν είναι μεγάλη αλλά ακριβώς αυτό το γεγονός είναι που κάνει το πρωτάθλημα ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους
1 de Reuver, Marc Honda
2 Barragan, Jonathan KTM
3 de Dycker, Ken Suzuki
4 Ramon, Steve Suzuki
5 Coppins, Joshua Yamaha
6 Nagl, Maximilian KTM
7 Pourcel, Sebastien Kawasaki
8 Desalle, Clement Suzuki
9 Mackenzie, Billy Honda
10 Priem, Manuel Kawasaki

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους
1 Barragan, Jonathan KTM
2 Nagl, Maximilian KTM
3 de Dycker, Ken Suzuki
4 Pourcel, Sebastien Kawasaki
5 Ramon, Steve Suzuki
6 Philippaerts, David Yamaha
7 Nemeth, Kornel KTM
8 Coppins, Joshua Yamaha
9 Leok, Aigar Yamaha
10 de Reuver, Marc Honda

ΜΧ2
Το όνομα του Εσθονού Gert Krestinov σίγουρα δεν είναι γνωστό στο χώρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Μετά τον αγώνα στο Lommel όμως πολλοί είναι αυτοί που θα κοιτούν τι τερμάτισε σε κάθε GP αν και δεν θα είναι δύσκολο καθώς πιθανότατα θα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις. Ο Krestinov είναι άλλος ένας αναβάτης που πάει πολύ καλά στην άμμο και με την βοήθεια της τύχης κατάφερε να πάρει τον πρώτο του αγώνα στο βελγικό GP. Τίποτα όμως δεν προμήνυε αυτήν του την επιτυχία καθώς στο πρώτο σκέλος ο Tyla “sandman” Rattray δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το πρώτο σκέλος μετά την προσπέραση στον Rui Goncalves στον τέταρτο γύρο που ήταν έως τότε πρωτοπόρος από την εκκίνηση. Από την τέταρτη θέση ο Tommy Searle καθυστέρησε να αναρριχηθεί στην δεύτερη θέση και όταν τελικά το κατάφερε ο Rattray ήταν πια πολύ μακριά. Rattray και Searle ήταν άνετα οι δύο πρώτοι του σκέλους με τρίτο τον Gοncalves που είχε δύσκολο αγώνα αφού έπρεπε να αντισταθεί στις επιθέσεις τόσο του τέταρτου Joel Roelands όσο και του πέμπτου Shaun Simpson. Την πορτοκαλί εξάδα συμπλήρωσε ο Jeremy van Horebeek κερδίζοντας στο τέλος του αγώνα τον Steven Frossard και τον Nichola Aubin. Το δεύτερο σκέλος ξεκίνησε με την πτώση στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση των Rattray, Searle και Simpson που ξεκίνησαν τον αγώνα από τις τελευταίες θέσεις. Ο Searle μάλιστα είχε άλλη μια πτώση dδύο γύρους μετά που τον καθυστέρησε ακόμα περισσότερο. Μπροστά την εκκίνηση είχε πάρει ο Aubin και οδηγούσε την κούρσα έχοντας πίσω του τον Erik Eggens και τον Krestinov. Με συνοπτικές διαδικασίες ο Krestinov πέρασε στον τρίτο γύρο στην πρώτη θέση και εξαφανίστηκε μπροστά. Μάταια προσπάθησε ο Eggens να ακολουθήσει τον ρυθμό του καθώς στο τέλος εξαντλήθηκε και είχε μια πτώση που του στέρησε την δεύτερη θέση. Την πρώτη νίκη της καριέρας του σε σκέλος και αγώνα πήρε ο Krestinov με δεύτερο τον Aubin (στο σκέλος) και τρίτο τον van Horebeek που πίεσε ασφυκτικά τον Aubin. Παρά την μέτρια εκκίνηση του ο Goncalves πίεσε και κατάφερε από την δέκατη θέση όπου ξεκίνησε να τερματίσει τέταρτος καταλαμβάνοντας έτσι την δεύτερη θέση στο βάθρο. Αν και ο Rattray βρέθηκε στον όγδοο γύρο μετά από εκπληκτικό ρυθμό στην πέμπτη θέση ωστόσο στον ίδιο γύρο είχε μια πτώση από μπροστινό που τον έφερε να βαράει μανιβελιές για αρκετή ώρα χάνοντας φυσικά πολλές θέσεις. Και ο Roelands ταλαιπωρήθηκε από μια πτώση στα μισά του σκέλους αλλά σηκώθηκε γρήγορα και πήρε την πέμπτη θέση στο αγαπημένο του βελγικό GP. Αντίθετα ο Searle τελείωσε νωρίς με τις πτώσεις του και κατάφερε να πάρει την έκτη θέση στο σκέλος και την τρίτη στο σύνολο, μειώνοντας την διαφορά του στην βαθμολογία από τον πρωτοπόρο Rattray.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους
1 Rattray, Tyla KTM
2 Searle, Tommy KTM
3 Goncalves, Rui KTM
4 Roelants, Joel KTM
5 Simpson, Shaun KTM
6 van Horebeek, Jeremy KTM
7 Frossard, Steven Kawasaki
8 Krestinov, Gert KTM
9 Guarneri, Davide Yamaha
10 Seistola, Matti Honda

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους
1 Krestinov, Gert KTM
2 Aubin, Nicolas Yamaha
3 van Horebeek, Jeremy KTM
4 Goncalves, Rui KTM
5 Roelants, Joel KTM
6 Searle, Tommy KTM
7 Seistola, Matti Honda
8 Osbourne, Zach Yamaha
9 Boog, Xavier Suzuki
10 Rattray, Tyla KTM

Βαθμολογίες
ΜΧ1

1 Ramon, Steve 362
2 Philippaerts, D. 360
3 Coppins, J. 345
4 de Dycker, Ken 336
5 Barragan, J. 331
6 Pourcel, S. 306
7 Nagl, M. 290
8 Mackenzie, B. 257
9 Leok, Tanel 245
10 de Reuver, M. 214

ΜΧ2
1 Rattray, Tyla 452
2 Searle, Tommy 432
3 Cairoli, A. 357
4 Simpson, Shaun 312
5 Goncalves, Rui 279
6 Aubin, Nicolas 274
7 van Horebeek, J. 232
8 Boog, Xavier 224
9 Frossard, S. 215
10 Monni, Manuel 203

Επόμενος αγώνας 09-10/08/2008 Loket, Τσεχία.
Φωτογραφίες: Youthstream.

Aκολουθεί video του J.Barragan απο τον αγώνα.