Μόνο 22 από τους 500 που πήραν εκκίνηση έφτασαν στην 15η και τελευταία αψίδα της Red Bull.

Ο Πολωνός ιδιώτης αναβάτης Teddy Bzazusiak με ΚΤΜ ήταν ο νικητής του 13ου Red Bull Hare Scramble. Πέρασε πρώτος την γραμμή τερματισμού μετά από 1 ώρα 29 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα, στρέφοντας το ενδιαφέρον πολλών πάνω του από την προηγούμενη ημέρα, όπου στον αγώνα κατάταξης (πρόλογος) έδειξε το ταλέντο του και κέρδισε μια θέση στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης την Κυριακή. Ο 24 χρονών Πολωνός, ο οποίος είχε δανειστεί την μοτοσικλέτα, μπήκε στο τέλος της ημέρας ανάμεσα στους καλύτερους αναβάτες enduro. Δεν ξέρω εάν αυτό του ανοίξει τις πόρτες για μια καριέρα ως εργοστασιακός οδηγός, αλλά σίγουρα έκανε την διαφορά. Μεγάλα ονόματα και φαβορί, όπως Cyril Despres (KTM), αλλά και οι αναβάτες με το BMW 450 Chris Pfeiffer και Andreas Lettenbichler δεν τα κατάφεραν και εγκατέλειψαν τον αγώνα. Ο νικητής της μεγάλης κατηγορίας κυβικών «Konig klasse» Simo Kirssi που πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα, κατάφερε να ανεβάσει μέχρι το ΣΕΔ 5 το BMW HP2, που είναι επιτυχία από μόνο του.

Κοντά στα έξι λεπτά διαφορά είχαν με τον δεύτερο, 21 ετών βρετανό Tom Sager. O νεαρός μετράει ως το νέο ανερχόμενο ταλέντο στην εργοστασιακή ομάδα της ΚΤΜ, αφήνοντας τον 10 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή enduro Juha Salminen τρίτο στο βάθρο. Ο Φιλανδός έφτασε μετά από 13 λεπτά κάτω από την αψίδα τερματισμού της Red Bull και συνέχισε στο Erzberg, το σερί τον καλών επιτυχιών του ανεβαίνοντας στο βάθρο.

Ο αγώνας πάντως αυτή την χρονιά, χρειάστηκε να σταματήσει πρόωρα, λόγω καταιγίδας και αναμενόμενων κεραυνών. Έτσι ο αλυτάρχης που πήρε την απόφαση, έπραξε το καλύτερο για την ασφάλεια των αναβατών. Το «Σιδερένιο Βουνό» όπως αποκαλείτε, τραβάει συχνά κακό καιρό και οι κεραυνοί μπορεί να αποδειχτούν θανατηφόροι.

Η φετινή 13η έκδοση έσπασε κάθε ρεκόρ όπως δήλωσε ο οργανωτής. Περισσότεροι από 1300 αναβάτες από 24 κράτη και 4 ηπείρους συμμετείχαν για φέτος, περίπου 260 δημοσιογράφοι από 16 κράτη μετέδιδαν τα γεγονότα, 400 VIP επισκέπτες και οι κοντά στους 20.000 θεατές έζησαν την κάθε στιγμή του αγώνα και μετέδιδαν από κάθε σημείο τον ενθουσιασμό τους.

Ήδη έχουν αρχίσει η προετοιμασίες για την 14η έκδοση του Red Bull Hare Scramble 2008 και η οργάνωση δέχεται από 1 Ιουλίου 2007 δηλώσεις συμμετοχής. Ακόμα δεν υπάρχει ημερομηνία (λόγο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου), αλλά μάλλον θα διεξαχθεί, για πρώτη φορά αρχές Ιουλίου του 2008.

Ο μεγάλος νικητής για το 2007, Πολωνός Tadeuz Bzazusiak

Αποτελέσματα Red Bull Hare Scramble 2007
1. Tadeuz Bzazusiak, Πολωνία, KTM
2. Tom Sager, Αγγλία, KTM
3. Juha Salminen, Φιλανδία, KTM
4. Wayne Braybrook, Αγγλία, GasGas
5. Paul Edmondson, Αγγλία, Suzuki
6. Gerhard Forster, Γερμανία, Beta
7. Paul Bolton, Αγγλία, Honda
8. Marco Tarkkala, Φιλανδία, KTM
9. Kyle Redmond, ΗΠΑ, KTM
10. Ralf Scheidhauer, Γερμανία, KTM
11. Rudi Poschle, Αυστρία, KTM
12. Markus Jackson, Αγγλία, KTM
13. Ralf Dennenmoser, Γερμανία, Beta
14. Erich Brandauer, Αυστρία, HΗΠΑberg
15. Hansi Leitner, Αυστρία, GasGas
16. Rene Dietrich, Γερμανία, KTM
17. Darryl Curtis, Νότια Αφρική, KTM
18. Marty Halmazna, Καναδάς, KTM
19. Alex Antor, Andorra, KTM
20. Klaus Martinjak, Austria, GasGas
21. Justin Wilson, Αγγλία, KTM
22. Roland Sailer, Austria, KTM

φωτογραφίες: Edmunds J, KTM images, Spoettel B.