Ενημέρωση 07/11

Το οριστικό ημερολόγιο αγώνων για το 2012 ανακοινώθηκε και μικρές διορθώσεις (δείτε παρακάτω) είναι αυτό που είχε κυκλοφορήσει το καλοκαίρι. H μεγάλη συζήτηση που γίνεται αυτήν την στιγμή είναι η (οικονομική) υποστήριξη των αθλητών για τους δυο πρώτους αγώνες εκτός Ευρώπης σε Χιλή – Αργεντινή.

H FIM (Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας) δήλωσε την πρόθεσή της για τους δυο πρώτους αγώνες να διαθέσει το ποσό των 800 ευρώ για τους οκτώ πρώτους αθλητές κάθε κατηγορίας (Ε1, Ε2, Ε3) βοηθώντας οικονομικά τις ομάδες. Κάτι τέτοιο δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη και οι ομάδες δεν δηλώνουν διατεθιμένες να ακολουθήσουν τα σχέδια της FIM στην Λατινική Αμερική.

Κάτι τέτοιο δεν θα ισχύσει για την κατηγορία Junior η οποία θα ισχύσει για τους έξη υπόλοιπους αγώνες.

 


 

Στους πρώτους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος Enduro, ενημερωθήκαμε από τον promoter Κο Alain Blanchard για το πρόγραμμα του πρωταθλήματος για το 2012. Με την προσθήκη της Αργεντινής – Χιλής οι αγώνες σε Ελλάδα – Τουρκία αφαιρούνται από το πρόγραμμα την επόμενη χρονιά.

Το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Enduro 2012 έχει ως εξής (ξεκινά Μάρτιο και τελειώνει Οκτώβριο):

  1. 24-25 Μαρτίου – Χιλή, Talca
  2. 31/3-01 Απριλίου – Αργεντινή, San Juan
  3. 5-6 Μαίου – Ισπανία, Munitibar
  4. 12-13 Μαίου – Πορτογαλία, Torres Vedras
  5. 30-1 Ιουλίου – Ιταλία, Castiglione Fiorentino
  6. 25-26 Αυγούστου – Σουηδία, Karlsborg
  7. 1-2 Σεπτεμβρίου – Φινλανδία, Heinola
  8. 20-21 Οκτωβρίου – Γαλλία, Brignoles

ISDE 2012 – 24-29 Σεπτεμβρίου Γερμανία


Βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμη για το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς και τίποτα δεν είναι επίσημο ακόμη. Στο άκουσμα των δυο αγώνων στη Λατινική Αμερική, πολλοί εξέφρασαν αντίθετη άποψη στα paddocks, καθώς θα είναι δύσκολο για τις μικρομεσαίες ομάδες να καλύψουν τα έξοδα αλλά είναι ισχυρή η θέληση της FIM να εξαπλωθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα εκτός Ευρώπης.

Tο πείραμα του Μεξικό πριν λίγα χρόνια δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητικό αλλά οι ιδιαίτερες συνθήκες εκείνης της εποχής (γρίπη των χοίρων) δεν αποτυπώνουν την πραγματική προσπάθεια, σύμφωνα με τους ανθρώπους της FIM.

Τα παράπονα των ομάδων για το μεγάλο κόστος των δυο πρώτων αγώνων, προσπαθεί να μετριάσει η FIM συζητώντας την οικονομική υποστήριξη αθλητών, οι οκτώ πρώτοι αθλητές ανά κατηγορία θα μοιραστούν χρήματα σύμφωνα με ανθρώπους της FIM.

Αυτός είναι ένα σοβαρός λόγος για τους Έλληνες αθλητές που σκέφτονται να συμμετέχουν στον Ελληνικό αγώνα φέτος. Στην Καλαμπάκα θα τους δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχουν σε αγώνα παγκοσμίου βεληνεκούς ενώ το 2012, απ’ ότι έγινε γνωστό, δεν θα υπάρξει Ελληνικός αγώνας στο παγκόσμιο καλεντάρι.

Φωτογραφία: Δημήτρης Γιουβρής / Race Photo1526_ENPT090411