Η Γαλλική ομοσπονδία ανακοίνωσε την μη συμμετοχή ομάδων Trophy και Women στο Φινλανδικό ISDE (Αύγουστος 2011), αλλά την συμμετοχή της μόνο με την ομάδα Junior Trophy.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως δεν υπάρχει διαθεσιμότητα αθλητών και δεν θα ήθελαν να συμμετέχουν με μια ομάδα αντιπροσωπευτική του ταλέντου των πρωτοκλασσάτων Γάλλων αθλητών. Με τον αγώνα ISDE να πραγματοποιήται αρχές Αυγούστου φέτος το παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro συνεχίζεται με δυο αγώνες, Ανδόρρα και Γαλλία και πολλοί αθλητές ενδιαφέρονται περισσότερο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα καθώς σε τέσσερις αγώνες πολλά μπορούν να συμβούν.

Η απόφαση της Γαλλικής ομοσπονδίας είναι σημαντική αν αναλογιστεί κανείς πως έχουν κερδίσει το τρόπαιο τα τελευταία τρια χρόνια. Πλέον η νίκη στο ISDE ανοίγει απλόχερα για τους Φινλανδούς οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τον Samuli Aro που τραυματίστηκε με τον Valtteri Salonen. Άλλο ένα ερωτηματικό είναι η Ιταλική ομάδα καθώς αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν αξιόμαχοι Ιταλοί αθλητές να την στελεχώσουν, ενώ η περιπέτεια του Thomas Oldrati με τα προβλήματα άγχους έχει πονοκεφαλιάσει την Ιταλική ομοσπονδία.6578_E~1