Ο μεγαλύτερος και σπουδαιότερος αγώνας enduro, το Six Days Enduro, φέτος διοργανώνεται στην Αργεντινή αλλά όπως κάθε χρόνο που ο αγώνας διοργανώνεται εκτός Ευρώπης αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, κυρίως συμμετοχών (τα τελευταία χρόνια).

Η μεγάλη είδηση ήρθε από την Ιταλία, καθώς η απόφαση πάρθηκε και φέτος για πρώτη φορά δεν θα δούμε Ιταλικές ομάδες (Trophy, Junior Trophy) στο ISDE. Το αυξημένο κόστος αλλά και έλλειψη οικονομικών πόρων της Ιταλικής Ομοσπονδίας, έφερε την αναμενόμενη απόφαση. Στο παρελθόν και άλλες ομοσπονδίες έχουν αποσυρθεί από την εκπροσώπευση σε αγώνες εκτός Ευρώπης, αλλά ποτέ η Ιταλία! Η χώρα που γέννησε το enduro, μια ομοσπονδία με περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας, δυσκολεύεται πλέον να ακολουθήσει.

Σε μια Ευρώπη, ειδικά στο νότο όπου μαστίζεται από κρίση τα προβλήματα θα αυξάνονται όλα και περισσότερο. Οι προ-συμμετοχές φέτος έπρεπε να σταλούν από τις ομοσπονδίες μέχρι 15 Φεβρουαρίου, η ανακοίνωσή τους θα γινόταν στις 28 Φεβρουαρίου. Περιμένουμε να δούμε την λίστα συμμετοχών κάθε ομοσπονδίας ακόμη, σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση.

isde-italy-2014