ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2ος Αγώνας Κυπέλλου Trail Ride 2006

Για αυτό ακριβώς τον λένε ψεύτη! Γιατί ενώ σε ξεγελάει με τις ομορφιές του θυμίζοντας την εδραίωση της άνοιξης, νά σου μια νεροποντή και πάλι πίσω στο μουντό χειμώνα! Κάτι πέρυσι με το σκληροπηρυνικό, κάτι τώρα με την Ελευσίνα… ο βαθμός δυσκολίας διπλασιάστηκε! Τα εύκολα έγιναν δύσκολα, και τα δύσκολα… υπερβολές! Πάντως, άλλος λίγο, άλλος πολύ, δοκίμασε την γλιστερή πέτρα της Ελευσίνας, πριν απολαύσει τα εδέσματα της Hellinmoto και τα προσπεράσματα του Melandri…

Οι 52 πάντως τολμηροί που έφτασαν το πρωί πρωί στις εγκαταστάσεις της Hellinmoto δεν μάσησαν από την πρωινή βροχή που έπεφτε εκνευριστικά από έναν μαύρο ουρανό… Ο πρωινός καφές και τα donuts πριν τα αδιάβροχα, όπλισαν με δυνάμεις τους συμμετέχοντες που ξεχύθηκαν στην Πέτρα του Πατέρα και του Καντηλιού. Η εκκίνηση δόθηκε στις 10:00 ακριβώς. Τα πρώτα ασφάλτινα χιλιόμετρα, οδηγούσαν στο γεφύρι κάτω από την εθνική οδό, και μετά γρήγορα το χώμα έπαιρνε την πρωτοβουλία.

Οι πρώτες ανηφόρες ήταν ήδη βρεγμένες και δύσκολες! Η βοήθεια και η ομαδική εργασία αποδείχτηκαν απαραίτητες. Η πέτρα είχε ήδη δείξει το σκληρό την πρόσωπο! Απέναντι από το στρατόπεδο των Μεγάρων, περίμενε στεγνό το κουλουριώτικο ξεροπόταμο! Γρήγορη φλαταδούρα και βουρ για το κατηφορικό στα «καμένα»! Λίγα μέτρα ακροπολικής πριν τον οικισμό στα Παλαιοκούντουρα και μετά δυσκολότερη κατάβαση της διαδρομής!

Κατά τις 2 το μεσημέρι εμφανίστηκαν οι πρώτοι! Αλλά νωρίτερα είχαν φανεί κάποιοι εγκαταλείψαντες… Ο Σπύρος Παλαιολόγου οδηγώντας ένα ΚΤΜ 200 ήταν ο καλύτερος, ολοκληρώνοντας την διαδρομή χωρίς το παραμικρό λάθος, κερδίζοντας την πρώτη θέση στην Enduro κατηγορία. 2ος ο συνεχώς βελτιούμενος Σταύρος Ανανιάδης με ΚΤΜ 525, ενώ 3ος ο γκουρού των Trail Ride Χάρης Καμαρούλιας που απαρνήθηκε τα τετράχρονα για χάρη ενός δίχρονου Gas Gas! Πιο πίσω, ο Αλέξανδρος Ψωφάκης, που απαρνήθηκε το Raptor του για ένα βολικό KTM 200, και βρέθηκε σε ένα τερέν πολύ γνώριμο με αυτό που δουλεύει! Ο Θόδωρος Χριστοδούλου με ΚΤΜ 250 και ο Σπύρος Τσιμέκας με Honda CRE 450 συμπλήρωσαν την εξάδα στη κατηγορία enduro αλλάκαι στην άτυπη γενική. Στους βετεράνους, τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, αφού η κούραση αποδείχτηκε καθοριστική!

Έτσι, από τις λίγους που τερμάτισαν εντός χρόνου, νικητής αναδείχτηκε ο Ζαφείρης Καπετανάκος με ΚΤΜ 200. Κάτι ανάλογα συνέβη και στα βαριά on-off με τον Σταύρο Κωστάκο να τερματίζει πρώτος. Η δυσκολία ήταν δεδομένη! Για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που κατάφεραν να τερματίσουν!

Η ανταμοιβή τουλάχιστον στις γαστριμαργικές μας ορέξεις ήταν υπέρ του δέοντος παχυλή, αφού οι χιλιάδες μεζέδες που πρόσφερε η Hellinmoto ως βασικός χορηγός ήταν για τα διπλάσια τουλάχιστον άτομα! Επίσης κληρώθηκαν αρκετά δώρα από την Hellinmoto και το Moto Χατζηγεωργίου.

Χορηγοί του 2ου Trail Ride ήταν επίσης η ΑΧΟ, η ΜΑΚΑΝ, τα Ελαστικά Χατζηγεωργίου, το Speed Wheel, το Hell in Store 001-018, η Art Metron, και όπως πάντα, χορηγοί επικοινωνίας το περιοδικό Μοτοσυκλέτας και Δράσης 0-300 και η ιστοσελίδα www.off-road.gr

Το επόμενο Trail Ride θα γίνει στις 9 Ιουλίου, με υποχρεωτικό μπάνιο! Ελπίζουμε, αυτή τη φορά, το μπάνιο να μην γίνει από την… βροχή, αλλά στην παραλία που θα τερματίσουμε, κάτω από έναν λαμπρό ήλιο, με μπύρες και χορό! Για περισσότερες πληροφορίες ή συμμετοχές, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα www.off-road.gr ή τηλ: 6936660300.

Για το Off-Road Team
Δημήτρης Αθανασουλόπουλος